Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo V70 2012

Uusin V70 tuli myyntiin vuonna 2007. Se kuuluu isojen farmariautojen ryhmään, ja ensimmäisen version myynti alkoi vuonna 1996.
Autoesittely Volvo V70 2012

Volvolla on perinteitä tästä kokoluokasta ja autotyypistä jo 1950-luvulta asti. Ennen Volvo tunnettiin suurista ja turvallisista perheautoista, joiden konepellin alla oli rouskuttava polttoainesyöppö.

Tänä päivänä Volvo keskittyy edelleen voimakkaasti perheautoihin ja turvallisuusseikkoihin, mutta konepellin alla on tapahtunut muutoksia. Kaiken ekohuuman keskellä Volvo on lähtenyt ekoilurumbaan mukaan ja ekoversioita luokkaa pienempiin mallisarjoihin on ollut jo aiemmin saatavilla. Nykyisin on isokin saanut osansa, sillä V70:n, kansankielellä kartano-Volvon, konepellin alta voi löytää 1,6-litraisen dieselmoottorin.

Tilat ja varustetasot

Tavaratilan lattia liukuu tavaratilan lattia sekä tavaratilan lattian alla on 30 litraa vetävä säilytyslokero. Tavaratilaa on peräti 555 litraa ja enimmällään tapapenkkejä taittamalla sitä riittää yli 2 000 litraa.

V70:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. ajovakaudenhallintajärjestelmä, EBA hätäjarrutustehostin, automaattinen ilmastointi, raitisilmansuodatin ja ajotietokone.

Perusvarusteluja on neljä: Kinetic-perusvarustelu on jo kohtalaisen hyvä. Nahkaiset hallintalaitteet, vakionopeudensäätimet, alumiinivanteet, lämmitettävät takaistuimet, ilmastoinnit sisältyvät hintaan.

Momentum-varustelu lisää pakettiin tukun koristeita, mutta myös tarpeelliset xenon-valot, sadetunnistimen ja puolinahkaverhoilun. Kallein Summun-varustelu sisältää edellisten lisäksi muun muassa sähkösäätöisen kuljettajan istuimen, täysnahkaverhoilun, 17-tuumaiset alumiinivanteet ja automaattisesti himmenevän taustapeilin. Kinetic-varusteinen V70 D2 lähtee vähän yli 38.000 eurolla ja korkeampi varustetaso kasvattaa hintaa noin parituhatta euroa.

R-Design edustaa urheilullisinta varustetasoa, joka pitää sisällään Kineticin ja Momentumin lisäksi mm. takaspoilerin, alumiinikoristeita ja R-Design verhoilun. Myös madallettu sport alusta ja automaattinen tasosäädin nivomat kuuluvat tähän varustetasoon.

Turvallisuus

V70 sai EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2009) täydet viisi tähteä aikuisten ja lasten turvallisuudesta.

V70:ssa on kasaan painuva ohjauspylväs, ja se toimi kolaritesteissä hyvin. Ohjauspyörä ja -pylväs siirtyivät eteenpäin ja antoivat kuljettajalle tilaa. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojassa. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden esikiristimet, edessä myös voimanrajoittimet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa malleissa. Samoin ovat kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet.

Moottorit

Perusvaihtoehtoina on kaksi bensiini ja neljä dieselmoottoria, joista irtoaa 115 - 304 hevosvoimaa. Tehokkain bensiinimoottori on kuusisylinterinen 304 hevosvoiman T6. Tehokkain diesel on 215 hevosvoiman D5.

Manuaalivaihteiset dieselmoottorit D2 (1.6 l 115hv), D3 (2.0 l 136hv) ja D4 (2.0 l 163hv) ovat eritehoisia, mutta maahantuojan tietojen mukaan niiden yhdistetty kulutus on sama eli 4,5 -litraa/100km. Luonnollisesti myös CO2 -päästöt ovat samat eli 119g/km, kun taas toisessa ääripäässä oleva T6 malli vie samalla matkalla 10,2 litraa (C02 -päästöt 237g/km).

V70 on todettu varsin toimivaksi ja laadukkaaksi autoksi. Vertailuun otettiin farmarimalliset Opel Insignia ja Volkswagen Passat.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin