Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoilija, tiesitkö tämän renkaista? Pienillä muutoksilla säästät polttoainetta ja vähennät autosi päästöjä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MICHELIN // Kiinnittämällä huomiota renkaiden optimaaliseen käyttöön on helppo vähentää auton päästöjä ja säästää polttoainekuluissa.
Autoilija, tiesitkö tämän renkaista? Pienillä muutoksilla säästät polttoainetta ja vähennät autosi päästöjä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MICHELIN

Autoilu on yksi osa-alueista, joilla päästöjen vähentämisestä ja ympäristöystävällisyydestä puhutaan paljon.

Väestönkasvun, korkeamman elintason ja kaupungistumisen myötä liikkuvuuden tarve kasvaa maailmassa koko ajan. Kuljetussektori on maailman toiseksi suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja ja siksi sillä on tärkeä rooli ilmastoystävällisempien liikenneratkaisujen kehittämisessä.

Uusien teknologisten innovaatioiden ja päästölainsäädännön myötä autoteollisuus käy läpi suurta murrosta kohti kestävää autoilua. Kuluttajien tietoisuus on lisääntynyt ja sen myötä halu pienentää omalta osaltaan autoilun ympäristöhaittoja kasvaa koko ajan.

Yksi merkki lisääntyneestä ympäristötietoisuudesta on sähkö- ja hybridiautojen kasvava suosio. Pelkästään Euroopassa sähköautojen myynti kasvoi 168 prosentilla vuosina 2016–2019. Vuoteen 2030 mennessä vetykäyttöisten polttokennoautojen odotetaan edelleen kiihdyttävän siirtymää vihreämpään autoiluun.

Säästöä ja kestävyyttä renkaiden avulla

Yksittäisen autoilijan näkökulmasta pienillä muutoksilla voi vähentää sekä polttoainekustannuksia että autoilun ympäristökuormaa. Yksi tehokkaimmista keinoista on kiinnittää huomioita ekologiseen ajotapaan, eli liikennettä ennakoivaan ajoon. Kiihdyttämällä taloudellisesti, ajamalla suuremmalla vaihteella ja pitämällä nopeus tasaisena jatkuvien kiihdytysten ja jarrutusten sijaan voi vähentää polttoainekulutusta 10-30 prosenttia.

Harvempi sen sijaan tulee ajatelleeksi auton renkaiden osuutta polttoaineen kulutukseen. Tosiasiassa renkaat kuitenkin kuluttavat keskimäärin joka viidennen tankillisen polttoainetta. Ajotavan lisäksi jokaisen kuljettajan olisi siis tärkeää kiinnittää huomiota renkaisiin ja niiden optimaaliseen käyttöön.

Rengasvalmistaja Michelinin asiantuntijoiden vinkeillä oman auton renkaiden tehokkuutta on helppo parantaa.

Renkaiden tehokas käyttö

  1. Renkaiden laillinen kulumisraja on 1,6 millimetriä, mutta moni vaihtaa renkaat jo aiemmin. Jos renkaita käytettäisiin lailliseen kulumisrajaan asti, vuosittain säästyisi maailmanlaajuisesti 400 miljoonaa rengasta ja hiilidioksidipäästöt vähenisivät 35 miljoonalla tonnilla. Turvallisuuden näkökulmasta kannattaa kuitenkin huomioida, että esimerkiksi vesiliirron vaara kasvaa, mitä vähemmän renkaissa on kulumispintaa jäljellä. Suomalaisissa tieolosuhteissa renkaidenvaihtoa kannattaa harkita jo ennen laillista kulumisrajaa.
  2. Renkaat kestävät pidempään oikeilla rengaspaineilla. Renkaiden ilmanpaineet tulisi tarkistaa ja säätää kerran kuukaudessa. Kun paineet ovat oikealla tasolla, renkaiden kestävyys ja käsiteltävyys paranee, vierinvastus alenee ja turvallisuus kasvaa. Rengaspaineen avulla voi myös vähentää polttoaineenkulutusta. Jos henkilöauton rengaspaine on 1,5 baria suositellun 2,5 barin sijaan, kasvaa polttoaineenkulutus kuudella prosentilla.
  3. Renkaiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota EU-rengasmerkintäjärjestelmään, joka luokittelee renkaat muun muassa niiden polttoainetaloudellisuuden perusteella.

Hiilineutraalit renkaat

Michelin on omalta osaltaan sitoutunut kestävän liikkumisen edistämiseen. Siksi se on tuonut markkinoille uudet MICHELIN e.Primacy -renkaat, jotka ovat jo ostohetkellä hiilineutraalit.

Renkaiden materiaali sisältää erittäin taipuisaa elastomeeriä ja niissä on käytetty aiempaa enemmän biomateriaaleja. Siksi ne vähentävät hiilidioksidipäästöjä elinkaarensa aikana 174 kiloa. Konkreettisesti tällainen säästö vastaa CO2-neutraalia edestakaista Pariisi-Varsova-matkaa tai 80 euron arvosta polttoainetta.

Lisäksi MICHELIN e.Primacy -renkaat pidentävät sähkö- tai hybridiauton toimintamatkaa keskimäärin 30 kilometrillä, kun auton kantama on 400 kilometriä. Renkaissa on pitkä käyttöikä ja ainutlaatuinen jarrutusteho märällä alustalla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin