Autoilua kuukausimaksulla – huolettomuus miellyttää

Autoilua kuukausimaksulla – huolettomuus miellyttää
Pirkkalalaisen Kaija Viitasaaren uudenkarhea Volkswagen Golf on hankittu kiinteään kuukausimaksuun perustuvalla rahoitusmallilla. Se tekee autoilusta huoletonta.


Miten päädyit ratkaisuun, jossa auto vuokrataan pitkäaikaiseen käyttöön?

Meillä oli miehen kanssa ollut puhetta, että pitäisi vaihtaa auto tuoreempaan. Sosiaalisesta mediasta putkahti FiksuDiilin mainos, ja kun kävimme tutkailemassa asiaa tarkemmin Laakkosella, se ei tuntunut yhtään hullummalle ajatukselle.

Mitkä ovat leasingautoilun parhaat puolet?

Jos ostat uuden auton omaksi, sen arvo laskee nopeasti, ja meille ei muutenkaan ole merkitystä, onko auto oma vai ei. Tässä vaihtoehdossa ei tarvitse myöskään miettiä, kuka auton ostaa siinä vaiheessa, kun siitä haluaa eroon.

Paljonko autoilu teille nyt maksaa?

Noin 350 euroa kuussa, päälle tulee vakuutukset ja polttoaineet, jotka pitää maksaa itse. Meillä on neljän vuoden sopimus, joka on laskettu 80 000 kilometrin perusteella.

Kumpi teillä ajaa enemmän?

Auto on yhteisessä käytössä, mutta mies ajaa kyllä enemmän. Itse olen eläkkeellä ja teen enää silloin tällöin vähän töitä, joten töidenkään takia en tarvitse enää paljon ajaa. Ajan aika vähän, varsinkin talvella. Ajoin 30 vuotta sitten todella liukkaassa talvikelissä auton katon kautta ympäri, ja siitä on jäänyt pieni arkuus. Tykkään kyllä ajaa, ja autolla pitääkin ajaa, etteivät taidot ruostu.

Mikä uudessa autossa on parasta?

Kaikki on puhdasta, uuden auton tuoksu on hyvä ja kaikki toimii. Tässä autossa on myös varusteita, mitä entisessä ei ollut: peruutuskamera, mukautuva valionopeudensäädin sekä start-stop-toiminto.

Mille ratkaisu on tuntunut nyt puolen vuoden kokemuksella?

Olemme olleet tosi tyytyväisiä. 350 euroa kuussa ei ole paha summa, ja sitä varten ei joudu ottamaan lainaa pankista tai rahoitusyhtiöstä. Näin naisnäkökulmastakin, kun tekniikka ei kiinnosta, tämä on helppo ratkaisu: pitää vaan huolehtia, että tankissa on bensaa ja pissapojassa vettä. Kiinnostava mahdollisuus olisi, jos tällä mallilla voisi ottaa 1–2 vuotta käytetyn auton. Sellainen olisi vielä kuin uusi, mutta alentaisi hintaa mukavasti.


INFO:

Kiinteään kuukausimaksuun perustuvia autoilun tapoja on jo lähes kaikilla autoliikkeillä sekä muilla alan toimijoilla. Mallista voidaan puhua yksityisleasingina tai osamaksumalliin perustuvana rahoituksena. Sopimussisällöissä on hieman eroja, mutta pääsääntöisesti auton saa käyttöön kuukausimaksulla, ilman käsirahaa. Maksu määräytyy sopimuskauden (yleensä 2–4 vuotta), auton hinnan sekä sovitun kilometrimäärän mukaan. Hintaan ei sisälly vuosittainen ajoneuvovero, sen sijaan vakuutusten tai määräaikaishuoltojen suhteen sopimuksissa on vaihtelua. Sopimuskauden päättyessä auton voi yleensä lunastaa itselleen tai palauttaa liikkeeseen.

Katso lisää ja kilpailuta sinun tarpeisiisi sopiva yksityisleasing-auto: www.autotalli.com/talli/liikkuvuus/yksityisleasing/

Teksti ja kuva: Sami Turunen

Autoilua kuukausimaksulla – huolettomuus miellyttää
Kommentit

Uusimmat autoartikkelit