Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Auton merkkihuoltoko kallis? Näistä syistä myytti marmoritiskistä on vanhentunut

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HONDA Honda laajentaa myynti- ja huoltoverkostoaan Suomessa avaamalla uusia täyden palvelun Honda-liikkeitä.
Auton merkkihuoltoko kallis? Näistä syistä myytti marmoritiskistä on vanhentunut

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HONDA

Auton käyttäminen niin sanotussa merkkihuollossa alkaa monesti mietityttää viimeistään siinä vaiheessa, kun menopelin matkamittariin on pyörähtänyt kilometrejä ja vuosia yli takuuajan.

Kun vertailuun laittaa uutuuttaan kiiltelevän autopalatsin ja lähikylän pikkupajan, hintaero voi tuntua melkoiselta. Ainakin omassa mielikuvituksessa.

Todellisuudessa myös ei-merkkihuolto saattaa kuitenkin käyttää auton merkkihuollossa, sillä tietyt kalibrointitoimenpiteet sekä huolto- ja varaosat vaativat merkkikohtaista testauslaitteistoa. Tällöin loppulasku asiakkaalle voi olla korkeampi kuin jos autoilija olisi luovuttanut autonsa itse suoraan merkkiliikkeen huoltoon.

Japanilainen Honda kertoi vuoden vaihteessa alentaneensa uusien automalliensa hintoja tuntuvasti, mutta paljon tapahtuu samaan aikaan myös merkin myynti- ja huoltoverkoston puolella. Honda on avannut uusia täyden palvelun Honda-liikkeitä jo esimerkiksi Tampereella, Turussa ja Espoossa, ja uudistaminen jatkuu hiljalleen koko Suomen palveluverkoston osalta.

Merkkihuolto yhtä edullinen 

Honda on panostanut siihen, että autojen varaosat on hinnoiteltu asiakasystävällisesti, ja huoltojen hinnat ovat merkkiliikkeissä kilpailukykyiset niin uusille kuin enemmänkin ajetuille autoille.

Käyttöauto Tampere Honda

Alkuperäisten osien ja tarvikkeiden merkitys korostuu esimerkiksi hybridiautojen kohdalla, vaikka hybridit eivät itsessään olekaan kalliimpia huoltaa kuin perinteiset polttomoottorimallit. Hondalla on pitkät perinteet omien moottorien sekä niihin parhaiten soveltuvien voiteluaineiden suunnittelusta, eivätkä Hondan öljyt ole sen kalliimpia kuin muidenkaan merkkien tarvikkeet.

Merkkiliikkeessä auton huollattamisen puolesta puhuu myös se, että vain valtuutetuilla liikkeillä on kaikki ajantasainen koulutus ja laitteisto, joilla uusimmat päivitykset hoidetaan autoon määräaikaishuoltojen yhteydessä. Lisäksi merkkihuollossa suoritetaan valmistajan julkaisemat turvallisuuteen liittyvät kampanjat.

Suomessa maahantuojan huolto-ohjelma myös poikkeaa esimerkiksi Keski-Euroopan vastaavasta, mikä ei välttämättä ole kaikkien pienempien huoltoliikkeiden tiedossa.

Uudet autot ovat ominaisuuksiltaan niin monipuolisia, että uutta päivitettävää tietoa kertyy jatkuvasti. Tätä varten Hondalla on koulutusohjelmat, joilla merkkiliikkeiden mekaanikkoja koulutetaan säännöllisesti.

Yli viiden vuoden ikäisiin autoihin Hondalla on olemassa oma edullinen Eko-huolto-ohjelma. Uusien autojen kohdalla huolenpitosopimuksen voi ottaa yhdestä neljään vuoteen, ja enimmäiskilometrimääräksi 40 000 kilometriä vuodessa. Näin ollen huolenpitosopimuksen voi hankkia maksimissaan 160 000 kilometrin ajaksi. Edullisimmillaan huolenpitosopimus maksaa vain 33 euroa kuukaudessa. 

Tutustu Hondan monipuoliseen mallistoon ja kattavaan huoltoverkostoon.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin