Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensimmäiset kuvat: tältä Skodan RS-mallit jatkossa näyttävät

Skoda Vision RS näyttää muotoilullista tyylisuuntaa lähitulevaisuuden tehokkaille Skoda RS-automalleille.
Ensimmäiset kuvat: tältä Skodan RS-mallit jatkossa näyttävät

Skoda ei malttanut pitää lokakuisessa Pariisin autonäyttelyssä esiteltävän Vision RS -konseptiauton muotoja piilossa, vaan esitteli ensimmäisiä luonnoskuvia uutuudesta. Vision RS:n tarkoituksena on esitellä lähitulevaisuuden tehokkaampien RS-automallien muotoilua, mutta samalla se antaa osviittaa täysin uudesta perheautokokoluokan automallista.

Konseptiauton pituus on 4356 mm, leveys 1810 mm ja akseliväli 2650 mm. Korkeus jää vain 1,43 metriin, joten muotoilulla on haettu etenkin aerodynaamista ja menevää ilmettä.

Sisätilojen yleisilmettä hallitsee leveän vaikutelman antava kojelauta sekä silmukkamaiset moottoriurheilumaailmasta muistuttavat muodot istuimen niskatyynyn takana, keskikonsolissa sekä ovenkahvoissa. Arvokkuutta sisätiloihin on haettu hiilikuituisista ja kristallilasisista elementeistä sekä tunnelma- ja tehostevaloilla. Auton DSG-vaihteiston valitsin on toteutettu sähköisesti shift-by-wire-tekniikalla.

Sisätilojen materiaaleissa kerrotaan hyödynnettävän kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi istuinverhoilu on tehty kasviperäisestä Alcantarasta ja hiilikuitu on täysin kierrätettyä polyesteriä.

Lokakuisessa Pariisin autonäyttelyssä puheet tehokkaiden RS-mallien osalta eivät jää vain konseptimallin harteille, sillä luvassa on myös katumaasturi Kodiaq RS:n ensiesittely. Nelivetoisesta katumaasturimallista tiedetään jo se, että konepellin alla käy nelisylinterinen, kaksilitrainen ja kaksoisahdettu TDI-dieselmoottori, josta irtoaa tehoa 176 kW (239 hv) ja vääntöä 500 Nm. Moottori on Skodan yli 120-vuotisen historian tehokkain sarjatuotantona valmistettu dieselmoottori.

Katso myytävät Skoda-vaihtoautot.

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Skoda


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin