Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Frankfurtin autonäyttely 2013: Opel, Chevrolet ja Cadillac

Opel on hiljalleen parantamassa otetta Euroopan markkinoista, vaikka muille mantereille se ei ole yrityksistä huolimatta onnistunut tunkeutumaan. Insignia ei ole ollut luokkansa myyntisuosikkeja, mutta facelift-malli tuntui herättävän paljon kiinnostusta Frankfurtin autonäyttelyssä.
Frankfurtin autonäyttely 2013: Opel, Chevrolet ja Cadillac

Insignian ulkoiset muutokset eivät ole suuria. Lähinnä keulalla on vähän leveämpää hymyä. Lisävarusteena saa LED-ajovalot. Keskikonsolin liiallista nappimäärää on aikaisemmin kritisoitu, ja nyt Opel on laittanut käyttöliittymän uusiksi. Monia toimintoja on siirretty erillisistä napeista kosketusnäytöltä käytettäviksi. Vaihdekepin takapuolella on lisäksi kosketuslevy, jolla voi piirtää kirjaimia ja numeroita. Ratin napeilla voi käyttää mittariston keskinäytössä olevia toimintoja.

Insigniassa laatuvaikutelma on ollut kunnossa tähänkin asti ja uudistuksessa sitä on vielä hieman kehitetty. Tehoton tilankäyttö ei kuitenkaan ole parantunut. Sen sijaan parannuksia luvataan iskunvaimennukseen, ohjaukseen ja äänieristykseen.

Uusia moottoreita Insigniassa ovat 1.6 SIDI Turbo (125 kW/170 hv), 2,0-litran turbo (184 kW/250 hv) sekä uudet 2,0-litraiset dieselit (88 kW/120 hv ja 103 kW/140 hv).  Malliston huipulla on 325-hevosvoimainen OPC. Uusi versio Insignia-mallistossa on maastokoristeltu Country Tourer.



Insignian lisäksi Opel esitteli tutkielman, jolla on tuttu nimi Monza. Kyseessä on Insignian alustalle rakentuva coupé, jossa on koko kyljen kokoiset lokinsiipiovet. Auton sanotaan ennakoivan Opelin tulevaa muotoilua, mutta kovin realistiselta tuotantomallilta Monza ei vaikuta. Monen muun tutkielman tapaan Monza on sähköauto, jossa on lisäksi maakaasulla toimiva toimintamatkanpidentäjä.



Chevrolet ja Cadillac

Chevroletin merkittävin uutuus oli Camaron facelift, joka parantaa mallin kaunista keulailmettä entisestään. Ajovalot ovat aikaisempaa kapeammat ja takavalot yksiosaiset.

Cadillac sai viime vuonna myytyä Euroopassa vain runsaat 1000 autoa. Nyt kasvua haetaan uuden CTS-mallin avulla. Uuden sukupolven CTS perustuu pienempään ATS:ään. Takavetoisen 4,97-metrisen CTS:n tilankäyttö on yhtä tehotonta kuin ATS:ssäkin. Takapenkillä on Golfia vastaavat tilat. Tässä tapauksessa sentään pääntilaa on riittävästi normaalipituisille. Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana. Tavaratila on muodoltaan epäkäytännöllinen ja läpilastausaukko pieni. Takaikkuna on hyvin matala takanäkyvyyttä ajatellen.



CTS:n ulkomuoto on aikaisempaa pyöristetympi ja etenkin keulan osalta hillitympi. Sisällä on viimeisteltyjä yksityiskohtia ja upea mittaripaneeli. Keskikonsolissa on samanlainen hipaisukäyttö esim. lämmityslaitteelle kuin SRX:ssä. Se toimii CTS:ssäkin valitettavan tahmeasti. CTS:n moottorit ovat 2,0-litrainen turbo (276 hv) sekä kaksi 3,6-litraista (325 ja ahdettuna 426 hv). CTS tulee Euroopassa markkinoille ensi vuoden alussa.

Cadillacin konseptiauto on nimeltään Elmiraj. Se on 5,21 metriä pitkä kaksiovinen ja nelipaikkainen coupé. Voimanlähteenä on 500-hevosvoimainen V8.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin