Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: BMW

BMW esitteli Genevessä 3-sarjan Gran Turismon. Vastaava 5-sarjan malli ei ole saavuttanut suurta suosiota, osittain kömpelön ulkonäkönsä vuoksi.
Geneven autonäyttely 2013: BMW

 

3-sarjan GT:n muotoilu toimii paremmin, mutta esim. Audi A5 Sportbackiin verrattuna se jää selkeästi kakkoseksi. Tähän vaikuttaa merkittävästi 8 cm 3-sarjan sedania suurempi korkeus. Akseliväli on 11 cm sedania ja Touringia pitempi. Pituudeltaan 3 GT onkin lähempänä 5-sarjaa kuin 3-sarjaa.

Suuri pituus näkyy myös tiloissa. Takaistuimella on ylitarjontaa polvitilasta ja tavaratila on pitkä. Tavaratila on myös käytännöllinen suuren takaluukun ansiosta. Litratilavuus, perusasennossaan 520 litraa, on Touringia suurempi.


Takaistuin on mukavuudeltaan hyvä. Niin edessä kuin takana istuinta on nostettu 59 mm ylemmäksi. Ainoa ongelma on pääntila, jonka voi luonnehtia juuri riittäväksi. 3 GT:n ominaispiirteitä ovat kehyksettömät sivulasit ja 110 km/h nopeudessa esiin nouseva takaspoileri. GT:n toimitukset alkavat kesällä.

Detroitissa tammikuussa julkistettu Z4:n facelift näytettiin nyt Euroopan versiona. Moottorivalikoimaan on lisätty 156-hevosvoimainen 18i. Facelift-muutokset niin ulkoasussa kuin sisustuksessa ovat melko pieniä. Bi-xenon-valot ovat nyt vakiona kaikissa Z4:issä.



M6-versioon kolmanneksi korimalliksi tuotiin Gran Coupe. Näin myös takamatkustajilla on kelvolliset olot nauttia mallin 560 hevosvoiman tuottamasta suorituskyvystä. Mukautuvat LED-ajovalot ovat vakiona.

Näiden ohella BMW haluaa uutuuksina tuoda esille jo aiemmin nähtyjä konseptejaan: tila-autotutkielmaa Concept Active Tourer sekä sähköautoja i3 Concept Coupe ja i8. Myöhemmin tänä vuonna on luvassa ensimmäiset i3:t asiakastoimituksiin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin