Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Renault

Renaultin uusi pikkumaasturi Captur perustuu Clioon, mutta on kaikilta mitoiltaan tätä suurempi. Capturia nimitetään crossoveriksi, mutta maavaraa on silti 20 cm. Capturin ulkomuoto on linjakas ja erikoisuutena on mahdollisuus valita korin yläosa eri värisenä. Muotoilijan linjauksista huolimatta Capturista on hyvä näkyvyys paitsi taakse.
Geneven autonäyttely 2013: Renault

4,12-metrisen Capturin sisätilat ovat mainiot. Istuimet on sijoitettu korkealle, ja istuma-asento on luonteva.  Keskikyynärnojaa edessä ei ole paremmin varustetuissakaan versioissa. Takaistuin liukuu tarpeen mukana pituussuunnassa. Takaistuimen ollessa taka-asennossa tavaratila on pikkuautoluokkaa ja pohjan alla on hieman lisätilaa.

Sisustuksessa on pirteitä ideoita ja kojetaulu on pääosin samanlainen kuin Cliossa. Muovipinnat ovat kokonaisuudessaan kovapintaisia. Takaistuimen kynnyslistat olivat näyttelyautoissa jo kuluneet ruman näköisiksi. Istuinverhoilut on irrotettavissa pesua varten. Ulkopuolella ikkunalistakumit istuivat näyttelyautoissa hieman huonosti. Multimedia järjestelmää käytetään Clion tavoin kosketusnäytöltä.

Moottorivaihtoehtoina Capturissa on 0,9-litrainen TCe 90, 1,2-litrainen TCe 120 kakoiskytkinvaihteistolla sekä dieselinä 1,5-litrainen dCi 90. Espanjassa valmistettava Captur tulee Suomeen syksyyn mennessä.



Uudessa Scénic Xmod-mallissa on hieman vakiota korkeampi maavara sekä crossover-tyyliset mustat helmakoristeet ja kromikoristellut kattokaiteet.  Varusteena on Extender Grip -ajo-ohjelma mm. lumelle tai hiekalle. Samalla Scénicin ja Grand Scénicin keulailme muuttuu Renaultien uusimman suuntauksen mukaiseksi. Sisustusmateriaalit ovat edelleen ulkonäöltään halvemman näköisiä kuin ne oikeasti ovat. Facelift-mallit tulevat Suomeen kesän aikana ja Xmod syksyllä.

Clio-malliston täydennykseksi tuli farmarimalli Sport Tourer sekä R.S. 200. Farmarissa on huomattavasti enemmän tavaratilaa kuin perus-Cliossa tai Capturissa, mutta vastaavasti takaistuintilat ovet selvästi Capturia pienemmät. Tavaratilan pohja on välipohjan ansiosta tasainen. Farmarin pituus on 203 mm perus-Clioa pitempi ja akseliväli sama. Sport Tourer tulee Suomeen alkukesästä. Syksyllä saadaan dieselin yhteyteen kaksoiskytkinvaihteisto. Tämä yhdistelmä on saatavissa Capturiin jo alusta lähtien.

Clio-malliston huipulla on nyt 1,6-litrainen bensaturbo R.S., josta otetaan tehoa 200 hv. Vaihteisto on aina 6-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Käytettävissä on kolme ajo-ohjelmaa: Normal, Sport ja Race, jotka vaikuttavat mm. kaasupolkimen ja moottorin toimintaan. Urheilullista koristelua on niin sisällä kuin ulkona, mutta keulasta R.S.:ää ei helposti arvaisi sporttiversioksi. Keulalla ei ole edes halvempiin malleihin kuuluvia erillisiä sumuvaloja.

Monen aikaisemman näyttelyn tapaan Renault esitteli näkyvästi sähköautovalikoimaansa, joista Kangoo Z.E.:n keulalla on nyt myös Cliomainen ilme.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin