Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Skoda

Skodan näillä hetkillä Suomeen ehtivä Octavia sai Genevessä rinnalleen farmarimalli Combin. Molemmat korimallit ovat kasvaneet pituutta noin 9 senttiä. Tavaratilan pohja on molemmissa korimalleissa suunnilleen samankokoinen. Loivaperäisessä nostokynnys on kuitenkin tuntuvasti suurempi. Molemmissa tavaratilan pohjalevy on laskettu alas ja taitetut takaselkänojat jäävät noin 8 senttiä pohjalevyä korkeammalle ja lisäksi selvästi viistoon asentoon.
Geneven autonäyttely 2013: Skoda

 

Joka tapauksessa tavaratilat ovat molemmissa luokkansa suurimmat: pitkät ja syvät. Uudessa Golf Variantissa olennaisin ero tavaratilassa Skodaan on takaistuinten tasolle nostettu välipohja. Takaistuintiloiltaan Octavia on kasvanut hieman edeltäjästä, ja tilaa on kaikkiin suuntiin riittävästi. Kuitenkin lasikatto rajoittaa tarpeettomasti pääntiloja jopa farmarin takaistuimella huolimatta siitä, että takaistuin on jätetty melko matalaksi. Istuinmukavuus takana on kuitenkin hyvä. Lyhyen koeistumisen perusteella etuistuimet eivät tuntuneet aivan optimaalisilta.

Octavia on edelleen hyvin käytännönläheisesti suunniteltu auto. Esimerkiksi säilytyslokerot ovat suurehkoja. Näkyvyys taakse on Combissa kuitenkin hieman huonontunut edeltäjään verrattuna. Myöskään etunäkyvyydestä ei voi antaa aivan täysiä pisteitä, sillä tuulilasi on melko matala: kojetaulu on korkea ja myös ylhäältä tuulilasinäkymä on keskimääräistä rajallisempi.



Viimeistely on Octaviassa kauttaaltaan parempaa kuin Rapidissa. Vastaavasti Golfissa materiaalit ovat Octaviaa korkeatasoisempia. Kojetaulun materiaali on Octaviassakin siistiä, mutta vaihdekepin ympärillä, hansikaslokeron kannessa ja muualla alempana on melko halvan tuntuista kovamuovia. Esimerkkinä Skodan eroista kalliimpiin konsernituotteisiin joskus käytetyt kauhukahvatkin on nyt vaimennettu Golfin tapaan toisin kuin Rapidissa, jossa ne edelleen kolahtavat kattoon. Vakionopeussäätimen käyttö on valitettavasti edelleen vilkkuviiksessä paitsi aktiivisen vakionopeussäätimen yhteydessä on erillinen viiksi.

Octavia tulee heti markkinoille laajalla mallistolla. Genevessä esiteltiin myös nelivetomallit. Tässä vaiheessa kaipaamaan jäädään lähinnä RS-versiota sekä DSG-vaihteistoa 1,4-litraisen moottorin yhteydessä. Eroja Volkswagenin ja Skodan välillä on edelleen olemassa, mutta ne ovat kaventuneet etenkin tekniikan osalta, ja Octaviasta on helppo ennustaa myyntimenestystä.

Skodan muut uutuudet Genevessä rajoittuivat varustetasoihin Fabia Combi Monte Carlo ja Roomster Noire.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin