Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Haaveiletko G-Mersusta? Uusi pienempi GLB saattaa olla sinua varten

Shanghain autonäyttelyssä pääsiäisen alla esitelty uusi Mercedes-Benz GLB vie katumaasturimuotoilua asteen maastompaan suuntaan.
Haaveiletko G-Mersusta? Uusi pienempi GLB saattaa olla sinua varten

Saksalainen Mercedes-Benz myi viime vuonna maailmanlaajuisesti huikeat 820 000 kappaletta katumaasturimallejaan. Tätä taustaa vasten ei liene ihme, että nykyisten GLA:n ja GLC:n välistä löydettiin tilaa vielä yhdelle uudelle korkeamman istuma-asennon nelivetoautolle. 

Shanghain autonäyttelyssä ensi-iltansa saanut, toistaiseksi konseptitason malli, uusi Mercedes-Benz GLB on saanut laajalti jo lempinimen ”pikku G”. Auto on nimittäin muotoiltu maastohenkisemmin kuin suurin osa Mercedeksen muusta katumaasturimallistosta. Nimityksellä viitataankin legendaariseen G-sarjan Mersuun, jonka maastokyvyt ovat omaa luokkaansa.

GLB-konsepti on pituudeltaan 4634 millimetriä ja akseliväliä autossa on 2829 millimetriä. Yllättäen GLB:stä löytyy alastaitettava kolmas istuinrivi, mikä on hyvin poikkeuksellista auton kokoluokka huomioiden. Valmistaja kuitenkin lupaa, ettei kyseessä ole kaksi hätävaraistuinta, vaan niillä viihtyy kaksi keskikokoista matkustajaa pidempiäkin aikoja. Tilojen muunneltavuudesta kertoo keskirivin yltäkylläinen 14 senttimetrin säätövara pituus-suunnassa. Istuinten selkänojat taittuvat 40:20:40 suhteessa.

Mercedes-Benz GLB on esittelyvaiheessa varustettu M 260 -mallisella bensiinimoottorille, joka tuottaa 224 hevosvoiman enimmäistehon ja 350 newtonmetrin maksimiväännön. Auto on luonnollisesti 4Matic-nelivetoinen ja voimaa jaetaan ajotilavalinnasta riippuen akseleiden välillä eri tavoin. Lähtökohtaisesti veto jaetaan 50:50 suhteessa akselien välillä, mutta taloudellisella ajotavalla etuakselille viedään 80 prosenttia voimasta. Urheilullisessa ajotilassa auto on puolestaan takavetopainotteinen 70:30 suhteessa.

Uuden Mercedes-Benz GLB:n tuotantoaikataulusta ei ole vielä tiedotettu.

 

AUTOTALLI.COM 

Katso Mercedes-Benz-malliston uudet autot

Katso myytävät Mercedes-Benz vaihtoautot

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Mercedes-Benz


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin