Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Herkullinen sähköautouutuus: Renault Mégane E-Tech Electric vakuuttaa paperilla ja kuvissa

Mégane E-Tech Electric täyssähköauto on Renaultin ensimmäinen malli, joka perustuu uudelle täyssähköautojen ehdoilla suunnitellulle alustarakenteelle.
Herkullinen sähköautouutuus: Renault Mégane E-Tech Electric vakuuttaa paperilla ja kuvissa

Münchenin autonäyttelyssä hiljattain ensiesittelyn saanut Renault Mégane E-Tech Electric on suomalaisautoilijan, etenkin perheellisen sellaisen, näkökulmasta yksi tämän hetken kiinnostavimmista uutuusmalleista. 

Vaikka auton hinta ei ole toistaiseksi tiedossa, ja auto saapuu maahamme vasta tulevana keväänä, ominaisuuksiensa puolesta täyssähköinen Mégane onnistuu vakuuttamaan järkevän oloisilla sisätiloillaan sekä uudella sähköisellä voimalinjallaan. Painoarvoa voi antaa myös tasapainoisen tyylikkäälle muotoilulle.

Suomessa Renaultin nykyinen täyssähköauto Zoe ei ole järin yleinen näky, mutta eurooppalaisilla teillä automallia on liikkeellä yli 300 000 kappaletta. Renault kertookin hyödyntäneensä yli kymmenen vuoden kokemukset sähköautojen suunnittelusta ja valmistuksesta uuden Mégane E-Tech Electricin suunnittelussa.

Täysin sähköauton ehdoilla suunniteltu alustarakenne on mahdollistanut muun muassa vain 11 senttimetrin korkuisen ajoakun, joka on sijoitettu lattiarakenteen sisään.

Muista sähköautoista poikkeavaa tekniikkaa edustaa Méganen uusi sähkömoottori, joka on tyypiltään vierasmagnetoitu tahtimoottori (Electrically excited synchronous motor EESM). Verrattain kevyt moottori on valittavissa joko 96 kW:n (130 hv) tai 160 kW:n (218 hv) tehoisena. Vääntöä moottori tuottaa tehoversiosta riippuen 250 tai 300 newtonmetriä. Kiihtyvyys nollasta sataan luonnistuu tehokkaammalla moottorilla 7,4 sekunnissa.

Asiakkaan valittavana on myös kaksi eri akkukokoa. Renault Mégane E-Tech Electricin ajoakku on kapasiteetiltaan 40 tai 60 kilowattituntia. Pienemmällä akulla WLTP-toimintamatka on 300 kilometriä, suuremmalla akulla päästään testeissä 470 kilometriä. Akkujen takuuksi kerrotaan 8 vuotta, jonka aikana akku vaihdetaan ilmaiseksi uuteen, mikäli sen kapasiteetti putoaa alle 70 prosentin.

Autoa on mahdollista kustomoida myös erilaisilla latausjärjestelmillä. Perusvarusteisessa autossa on 22 kW:n Type 2 -laturi, jolla autoon saa täydellä teholla 160 kilometrin edestä virtaa tunnissa. Vastaavasti esimerkiksi 7,4 kW:n tehoisella kotilatausasemalla autoon saa yön aikana 8 tunnissa virtaa 400 kilometrin ajoon. Lisähinnasta Mégane E-Tech Electricin voi varustaa 130 kW:n tehoisella CCS-pikalatauksella, mikä tuo jouhevuutta pidemmille matkoille.

Sähköauton alustarakenteelle koottu uusi Mégane on sisätiloiltaan aiempaa tilavampi. Esimerkiksi akseliväli on sähköuutuudessa 2,7 metriä ja tavaratila peruskooltaan 440 litraa.

Renault kertoo panostaneensa paljon myös automallin matkustusmukavuuteen muun muassa tunnelmavalaistuksen ja äänentoiston osalta. Sisustus on puolestaan tehty sataprosenttisesti kierrätysmateriaaleista, ja valmistajan mukaan ympäristöseikat on huomioitu koko auton elinkaaressa kierrätykseen ja akkujen uudelleenkäyttöön asti.

Kuvat: Renault


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin