Huoltoyhtiö luottaa huoltoleasingiin

Huoltoyhtiö luottaa huoltoleasingiin
Eurajoen Kiinteistöpalvelu ynnäili kymmenen pakettiauton kuluja. Leasing-vaihtoehtoon oli helppo päätyä, kertoo toimitusjohtaja Iiro Kovanen.

Miksi yrityksenne valitsi leasingin omistusautojen sijaan?

Meillä oli omia autoja, mutta ne alkoivat olla siinä iässä, että niitä piti vaihtaa. Kun otin tarjoukset seitsemästä autosta, kokonaishinta näytti sen verran hurjalta, että aloimme miettiä leasingiä. Olemme nyt pikkuhiljaa, reilun parin vuoden aikana siirtyneet leasing-autoihin. Meillä on yksi iso Ford Transit sekä yhdeksän Transit Custom -pakettiautoa. Pari tuoreinta tuli juuri varustelijalta: ne vaneroitiin tavaratilasta sekä niihin asennettiin työvaloja, varoitusvilkkuja ja kalustohyllyjä.

Millainen operaatio monen auton yhtäaikainen liisaus oli?

Homma hoitui hyvin Secton kautta. Secto osti autot Levorannan autoliikkeeltä, koska meille oli tärkeää, että voimme tukea paikallista liiketoimintaa. Myös huollot hoituvat helposti, kun autoliike on lähellä.

Millaisessa käytössä autot ovat?

Ne ovat jokapäiväisessä ajossa, jokaisella huoltomiehellä on oma autonsa. Siinä kulkee mukana kaikki työkalut ja tarvikkeet, eikä niitä tarvitse ajella edes takaisin hakemassa. Autot pysyvät kunnossa, kun jokaisella on omasta autostaan vastuu, eivätkä autot ole mitään yleisiä heittopusseja.

Mitkä ovat teille autojen tärkeimmät kriteerit?

Tietysti hinta-laatusuhde, käytännöllisyys ja sopivuus meidän työhön sekä ekologisuus. Transitit ovat meille juuri sopivan kokoisia: niihin mahtuu pidempääkin tavaraa, mutta ne ovat myös kaupungissa ketteriä.

Paljonko huoltoyhtiön autoille kertyy ajoa vuodessa?

Neljän vuoden leasing-sopimukseen on laskettu 20 000 kilometriä vuodessa per auto. Meillä on maantieteellisesti aika iso alue, kun asiakkaita on Eurajoen lisäksi Raumalla, Luvialla ja kohta Porissakin.

Mikä leasingissä on ollut parasta?

Se, että ei tarvitse sitoa omaa rahaa kalustoon, ja keskimäärin 450 euron kuukausimaksulla per auto saa kaiken huoltoja ja renkaita myöten. Kalusto on myös aina kunnossa. Ja uusi auto on aina uusi: siistit autot tuovat näkyvyyttä ja ne huomataan hyvin tuolla liikenteessä, eli sillä on melkoinen vaikutus yrityksen brändiin. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta.

Aiotteko jatkossakin hyödyntää leasing-mahdollisuutta?

Kyllähän kalustoa pitää jossain vaiheessa taas päivittää uudempaan, sitten katsotaan mikä on järkevää. Mutta yhteistyö leasing-yrityksen ja autokaupan kanssa on toiminut todella hyvin, ja yhteistyö hyödyttää molemmin puolin.

Iiro Kovanen on pyörittänyt veljensä Mikan kanssa Eurajoen Kiinteistöpalvelua vuodesta 2011. Yrityksellä on 15 vakituista työntekijää, kesällä henkilöstömäärä tuplaantuu mm. viherrakentamisen ja nurmikonleikkuun takia. Yrityksellä 120 huollettavaa kiinteistöä sekä pari sataa auraus- ja nurmenleikkuukohdetta. Perheyrityksen liikevaihto on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Autotalli.com
Yritysleasing

Lue myös:
Leasing sopii myös pienille ja keskisuurille yrityksille - uusi palvelu helpottaa vaihtoehtojen vertailua
Farmarista pakettiautoksi - näin käyttövoimavero laskee


Teksti ja kuva: Sami Turunen

Huoltoyhtiö luottaa huoltoleasingiin
Kommentit

Uusimmat autoartikkelit

Sammio