Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

IL Koeajo: Mercedes E220d

E-sarjan 220 diesel-Mersu on niin yleinen taksissa, että koeajoamme uutuusmallilla voisi sanoa taksi-Mersun koeajoksi.
IL Koeajo: Mercedes E220d

E220d:llä ajaessa tulee väkisten mieleen, että on joillakin kuskeilla hyvät työvälineet. Uusi E-sarja on nimittäin erittäin miellyttävä ajopeli sekä mukavuudeltaan että ajoltaan.

Tilaahan tässä pelissä on hienosti myös takana. Kun yli 180-senttinen kuski asentelee ajoasennon edessä sopivaksi, niin takana istutaan vielä ihan herroiksi. Tavaratila on väljä sedanin tavaratilaksi. Tavaratilan rajoitteena on sedankorin muoto ja sitä kautta sedanin niukka lastausaukko. Sedanien joukossa E-Mersu tarjoaa kuitenkin kilpailukykyisen boksin.

Jo ensi metreiltä syntyy vaikutelma todella laadukkaasta ja jämäkästä autosta. Jos takaraivossa vielä kutittelivat ikivanhat laiskan taksi-Mersun ajatusjäänteet, niin ne karisevat nopeasti.

E-sarjan Mercedes, jopa nelisylinterisellä dieselillä varustettuna, on huippumoderni ja innovatiivinen auto. Itse asiassa E-sarjan Mercedes on tällä hetkellä jopa S-sarjaa innovatiivisempi. Mielenkiintoisena vakiovarusteena ovat rattiin sijoitetut kosketuslevyt, joita käytetään samaan tapaan pyyhkäisemällä kuin kännykkää.

Pyyhkäisytoiminto toimii samaan tapaan kuin aiemmat kiinteät rattiin sijoitetut ohjaimet. Hieman enemmän harjoittelua pyyhkäisytoiminnon käyttö kuitenkin vaatii. Vasemman puoleisessa "padilla" hoidellaan mittaristonäyttöä ja oikealla keskinäyttöä, joskin sitä voi hoidella myös keskikonsolin pyörökiekolla tai keskikonsolin kosketuspaneelilla.

Automaattinen kaistanvaihto, kun vilkun kytkee päälle, on yksi E-sarjan uusi ominaisuus. Tämä ominaisuus tosin ei olekaan vielä tuotannossa eikä koeautossamme.

Ei pidä unohtaa myös E-Mercedekseen saatavaa automaattista autotalliin ajoa. Kuljettajan ei tarvitse istua ratin takana,vaan hän ohjailee autoa avaimelle etänä. Tässä perusmallissamme ei tätä ominaisuutta ollut vakiona.

Mercedeksen Comand Online -järjestelmällä varustettuihin autoihin saa myös nopeusrajoitusten mukaan nopeutta säätelevän järjestelmän Audin tapaan, mutta koeajossamme olleessa perusvarusteisessa Mersussä tätä ominaisuutta ei ollut. Comand Online pitää sisältää myös isot näytöt ja virtuaaliset mittaristo. Ajoautossamme oli perinteiset, mutta ah niin tyylikkäät pyöreät analogiset mittarit.

Nelisylinterinen dieselmoottori vastaa todella herkästi kaasun polkaisuun. Yhdeksännopeuksinen automaattivaihteisto toimii kuin unelma, automaatti vaihtaa pehmeästi ja nopeasti. Varsinainen untuvapakkaus.

Tähdet 22/25

Hinta, 4 tähteä
E-sarja kisaa muun muassa BMW 5-sarjan kanssa ja tarjoa kivikovan vastineen. Uusi E on Bemarille aiempaa pahempi pala.

Ulkonäkö, 4 tähteä
Tasapainoinen, tyylikäs muoto ilman turhia hötkyilyjä. Sisätiloissa laadukkuuden tuntee ja näkee.

Ajomukavuus, 5 tähteä
E-sarjalaista on ilo ajaa. Ajoasetuksiin koskemattakin jousitustunto on mainio, ohjaus Mersuksi hyvä ja äänetön kokonaisuus ylellisen tuntuinen.

Tilankäyttö, 4 tähteä
Sedankorin tavaratilalla ei pääse tilaihmeiden joukkoon, mutta matkustajat viihtyvät.

Kulutus, 5 tähteä
Isoksi autoksi merkittävän pieni tosielämän kulutus.

Iltalehten autotoimittaja Rönkön kommentti: Uusi E-sarja oli kotimaan kamaralla ajettuna todella miellyttävä kokemus. Laadukas, mukava, ylellinen ja erittäin ajettava.

Turvallisuus
Mercedes edustaa turvaominaisuuksiltaan huippua.

Hinta euroa: 56 224 Takuu v/km: 2/ei km rajaa

Koeajetun mallin tarkat tiedot, hinta ja lisävarusteet: E220d Premium Business

TEKNISET TIEDOT:

Sylinteritilavuus cm3: 1 950 Vääntö Nm/rpm: 400/1 600-2 800 Teho kW/hv/rpm: 143/194/3 800 Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 7,3 Huippunopeus km/h: 240 Koeajokulutus l: 6,2 EU-kulutus l: 4,3/3,6/3,9 CO2 g/km: 102-112

MITAT:

Pituus/leveys/korkeus mm: 4 923/2 065/-. Akseliväli mm: 2 963. Paino kg: 1 680. Tavaratila l:540.

Kuvat ja tarkemmat tiedot Iltalehden sivuilta.

Autotalli.com
Mercedes Benz E uudet autot
Mercedes Benz E vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin