Kaikki mitä vauhdilla yleistyvästä käyttövoimasta pitää tietää - Mercedes-Benz kokosi sähköautoilun aakkoset | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kaikki mitä vauhdilla yleistyvästä käyttövoimasta pitää tietää - Mercedes-Benz kokosi sähköautoilun aakkoset

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VEHO // Mikä on hybridin ja täyssähköauton ero? Mitä hyötä on sähköllä kulkemisesta? Kuinka kauas pääsen yhdellä latauksella?
Kaikki mitä vauhdilla yleistyvästä käyttövoimasta pitää tietää - Mercedes-Benz kokosi sähköautoilun aakkoset

Nämä ja monet muut käytännön kysymykset askarruttavat suomalaisia autoilijoita. Mercedes-Benz kokosi kaikki olennaiset tiedot helposti ymmärrettävään muotoon. Osan vastauksista löydät tästä artikkelista ja lisää näet täällä. Voit myös testata oman tietämyksesi tasoa ja voittaa Mercedeksen vuodeksi.

Kiinnostus ladattavia hybridejä ja täyssähköautoja kohtaan kasvaa voimakkaasti. Vauhdilla nousevat polttoainehinnat ovat yksi syy, mutta lisäksi myös vastuullisuus ja ympäristöarvot painavat monen autoilijan vaakakupissa.

Kiinnostuksen lisäksi aihe herättää myös paljon kysymyksiä, ja niihin Mercedes-Benz tarjoaa nyt vastaukset.

Kenelle sähköinen autoilu sopii

Suurin kysymys autoilijalle on tietysti se, että sopiiko sähköinen autoilu ylipäänsä hänen tarpeisiinsa. Mercedes-Benzin sähköisten henkilö- ja pakettiautojen tuotepäällikkö Frans Junnon mukaan kaikille löytyy sopiva ratkaisu.

”Ladattava hybridi sopii käytännössä kenelle tahansa, myös pitkiä matkoja säännöllisesti ajaville. Osa matkasta voidaan ajaa sähköä hyödyntäen ja osa bensiinin tai dieselin voimalla, joten pitkätkään etäisyydet eivät ole este.”

Myös uuden sukupolven täyssähköautojen pitkät toimintamatkat ja huippunopea latauskyky mahdollistavat sujuvan matka-ajon.

”Täyssähköauto voi olla erinomainen ratkaisu varsinkin silloin, jos on mahdollisuus ladata autoa kodin tai työpaikan parkkipaikalla. Näin se on aina valmiina pidemmillekin matkoille”, Junno toteaa.

Valinnanvaraa riittää myös tarjonnan osalta. Esimerkiksi Mercedeksellä on tällä hetkellä 15 täyssähköautoa ja 17 ladattavaa hybridiä, ja uusia on malleja tulossa.

Millaisia matkoja sähköllä pääsee

Ladattavissa hybrideissä sähköisen toimintamatkan pituus vaihtelee autosta riippuen. Yleisesti ottaen kyse on kuitenkin kymmenistä kilometreistä.

”Esimerkiksi Mercedes-Benz C-sarjan sähköinen toimintamatka on jopa 108 km, mikä on markkinoiden pisin. Tällaiset toimintamatkat riittävät helposti useimpien päivittäisiin arkiajoihin, ja toki matka jatkuu vielä sähkövoiman loputtuakin polttomoottorilla”, kertoo Junno.

Uusien täyssähköautojen kohdalla toimintamatkojen haarukka on suuri, mutta joka tapauksessa puhutaan sadoista kilometreistä. Esimerkiksi Mercedes-EQ:n kompaktimalleissa se on yhdellä latauksella mallista riippuen optimiolosuhteissa 400-500 km välillä ja muissa malleissa jopa yli 700 kilometriä.

”Pitkätkin matkat onnistuvat sähköautolla varsinkin, kun suunnittelee reitin etukäteen mahdolliset lataustarpeet huomioiden. Mercedes-EQ-malleissa reittisuunnittelu onnistuu helposti auton omalla navigaattorilla. Sen avulla auto myös valmistautuu etukäteen lataamiseen optimoimalla esimerkiksi akuston lämpötilan valmiiksi.”

Missä ja miten ladataan

Lataaminen on luonnollisesti olennainen osa sähköistä autoilua. Siksi sen on oltava helppoa ja sujuvaa. Timo Lehto, Mercedes-Benz henkilö- ja pakettiautojen CASE-tuotepäällikkö kertoo erilaisista latausvaihtoehdoista.

”Lataaminen tapahtuu kotona, työpaikalla tai julkisella latausasemalla. Tavallisesta pistorasiasta lataamista ei suositella pitkän päälle, vaan nopeammin ja turvallisemmin lataaminen onnistuu erikseen hankitulla kotilatausasemalla.”

Julkinen lataaminen onnistuu eri operaattoreiden latausasemilla. Lehto suosittelee avaamaan asiakkuuden useamman operaattorin kanssa, jotta käytössä on mahdollisimman laaja latausasemien verkosto. Mercedes-autoilijoille on tarjolla myös Mercedes Me Charge -palvelu. Sen avulla saa käyttöönsä yhdellä rekisteröinnillä kattavasti eri operaattoreiden latauspalvelut.

Lehdon mukaan latausasemaa valitessa kannattaa huomioida latausaseman teho ja se, kuinka nopeasti oma auto kykenee virtaa vastaanottamaan.

”AC-latauksella lataaminen kestää useamman tunnin, kun taas DC-pikalataus on huomattavasti nopeampi. Esimerkiksi Mercedeksen täyssähköinen EQS-malli voi ladata optimaalisissa olosuhteissa suurteholaturilla jopa 300 km vain varttitunnissa.”

Lataaminen aktivoidaan ja maksetaan operaattorin RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella tai esimerkiksi Mercedes Me Charge -sovelluksella. Hinta vaihtelee operaattorista riippuen.

Haluatko tietää enemmän sähköisestä autoilusta? Lue lisää täältä.

Testaa osaamisesi – voit voittaa Mercedeksen vuodeksi

Joko sähköinen autoilu on sinulle tuttua? Osallistu sähköisiin pistareihin ja testaa, kuinka hyvin hallitset perusasiat. Samalla voit ottaa osaa arvontaan, jossa on palkintona Mercedeksen tarjoama sähköinen ajopäivä sekä auto vuodeksi.

Osallistu >>

Kesäbenz-tarjous: ladattava hybridi edullisella kuukausihinnalla.

Nyt voit valita Mercedes-Benz CLA Coupé tai Shooting Brake ladattavan hybridin kaiken sisältävällä kuukausihinnalla. Hinnat ilman käsirahaa:

CLA Coupé ladattava hybridi 496 €/kk

CLA Shooting Brake ladattava hybridi 543 €/kk

Tutustu tarjoukseen >>

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin