Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kialta uusi Smartstream G1,6 T-GDI -turbomoottori – salaisuutena suorituskykyä parantava venttiiliteknologia

Kia kertoo ottavansa uuden moottorin käyttöön ensimmäistä kertaa tämän vuoden jälkipuoliskolla.
Kialta uusi Smartstream G1,6 T-GDI -turbomoottori – salaisuutena suorituskykyä parantava venttiiliteknologia

Tiukentuvat päästövaatimukset antavat lisävauhtia myös perinteisten polttomoottorilla kulkevien autojen suunnitteluun. Kia kertoo ottavansa käyttöön Hyundai Motor Group -emokonsernin kehittämän uuden Smartstream G1,6 T-GDI -turbomoottorin, jonka päästöjä on vähennetty 12 prosenttia venttiilien toimintaa säätelevällä uudella teknologialla. Samalla moottorin suorituskyvyn kerrotaan parantuneen neljällä prosentilla ja polttoainetehokkuuden viidellä prosentilla.

Uusi venttiiliteknologia kantaa nimitystä CVVD. Kirjaimet ovat lyhenne sanoista ”Continuous Variable Valve Duration”, millä tarkoitetaan moottorin venttiilien ajoituksen ja liikkeen aiempaa monipuolisempaa säätelyä.

Tyypillisesti polttomoottoreiden venttiiliteknologiat ohjaavat venttiilien ajoitusta tai liikkeen suuruutta, mutta niillä ei voi muuttaa venttiilien avautumisen ja sulkeutumisen hetkeä toisistaan riippumatta. Uuden CVVD-teknologian kerrotaan mahdollistavan myös avautumisvaiheen keston säätämisen moottorin kuormituksen mukaisesti. 

Käytännössä tämä näkyy esimerkiksi tasaisella nopeudella, kun moottorin tehon tarve on pieni. Tällöin uutuusmoottorin CVVD pitää imuventtiiliä auki puristustahdin keskeltä sen loppuun asti, mikä pienentää puristuspaineen aiheuttamaa vastusta. Vastaavasti tehon ja väännön tarpeen ollessa suuri imuventtiili sulkeutuu heti puristustahdin alussa mahdollisimman suuren ilmamäärän varmistamiseksi. 

Kian uuden Smartstream G1,6 T-GDI -moottorin kerrotaan tuottavan 177 hevosvoimaa ja 265 Nm:n huippuväännön. Uuden CVVD-tekniikan lisäksi uudessa moottorissa on pakokaasujen kierrätysjärjestelmä, jolla pystytään pienentämään typpioksidipäästöjä. Lisäksi moottorin kitkaa on onnistuttu vähentämään 34 prosenttia käyttämällä vähäkitkaisempia liikkuvia osia.

Sitä korealaismerkki ei vielä paljastanut, missä automallissa uutuusmoottori tullaan näkemään ensimmäisenä. Yksi veikkauksen kohde voisi olla uusi Kia XCeed.

AUTOTALLI.COM

Lue tuore koeajo Kia e-Niro -täyssähköautosta.

Katso Kia-malliston uudet autot

Katso myytävät Kia vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin