Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 320d xDrive Touring (2010)

Lumet ovat ainakin Etelä-Suomen teiltä jo sulaneet, mutta nelivetoisen BMW:n koeajo ajoittui menneen talven lumisimpaan hetkeen eli helmikuun puolenvälin tienoille.
Koeajo BMW 320d xDrive Touring (2010)

Auton hallintalaitteet ovat merkille tyypilliset, eikä niiden käyttöön tarvitse kahlata käyttöohjekirjaa. Urheiluistuimet ovat hieman kovahkot, mutta tarjoavat hyvän tuen ja ajoasennon kuljettajalle.

Penkin säädöt ovat selän sähkösäätöisiä sivuttaistukia lukuun ottamatta manuaaliset, joilla penkin saa melko helposti väännettyä itselle sopivaan asentoon. Ohjaustuntuma on hieman tahmea, mikä saattaa johtua aktiiviohjauksen puutteesta, jota tähän malliin ei saa edes lisävarusteena.

Koeajoautossa ollut automaattivaihteiston, dieselmoottorin ja nelivedon yhdistelmä on hyvin miellyttävä. Auto kiihtyy mukavasti ja on helppo hallita lumisissakin olosuhteissa. Kaasujalan räväkämmällä painalluksella huomaa moottorin ohjaavan voimaa enemmän taakse. Teho jakautuu suhteessa 40 prosenttia eteen ja 60 prosenttia taakse. Kulutus pysyy BMW: n EfficientDynamics-teknologian ansiosta keskimäärin 6-litrassa/100km.

Farmarimallisuudestaan huolimatta auto ei ole mikään tilaihme, ainakaan takapenkillä matkustavan mielestä. 185-senttinen matkustaja saa istua niin sanotusti polvet suussa, jos etupenkillä istuu suurin piirtein samanpituinen henkilö. Takakontti vetää 460 litraa, ja kun 60:40 suhteessa taittuvat selkänojat taittaa kasvaa tila 1385 litraan.

320d xDrive Touring maksaa veroineen, ilman lisävarusteita (1.3.2010), lähes 54.000 euroa. Nelivetoisuudella ja automaattivaihteistolla on hintansa, sillä manuaalivaihteisen 320d:n lähtöhinta on noin 45.000 euroa.

Näkyvyys autosta on kohtuullisen hyvä, vaikka ikkunat näyttävätkin sisältä odotettua pienemmiltä.

Suorituskyky: 9,0

Nelivetoinen 320d tarjoaa luokassaan miellyttävän suorituskyvyn.

Mukavuus: 8,0

3-sarjan perusvarustelu on niukka, mutta lisävarustetarjonta runsas. Etuistuimet ovat hyvät. Takaistuimella tilat ovat rajalliset mm. takalokasuojien takia.

Luotettavuus: 7,7

Kolariturvallisuus ei yllä luokan parhaimmistoon. Tiepalvelu on hyvä, mutta takuu vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat muuten hyvät, mutta suuntavakavuus uraisilla teillä on puutteellinen. Ohjaus tuntuu, varsinkin hitaissa nopeuksissa, hieman tahmealta. Jousitus on jämäkkä, mutta mukava. Melutaso on melko alhainen.

Ulkonäkö: 8,4

Muotoilu on BMW:lle tyypillinen. Sisustus on tyylikkään selkeä.

Polttoaineen kulutus: 9,0

2-litraisella dieselmoottorilla, automaatilla ja nelivedolla varustetuksi autoksi kulutus on verraten pieni. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 9,0

Viimeistely on korkeatasoinen, mutta perusverhoilu on melko arkinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,0

Tavaratila on pienehkö samoin kuin lastausaukko. Monikäyttöisyys ei sisälly perushintaan.

Luokkansa paras: 9,0

Ominaisuudet ovat lähellä luokan kärkeä ja omistajat ovat tyytyväisiä autoonsa. 2-litrainen dieselmoottori on oiva valinta kolmosbemarin voimanlähteeksi.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin