Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Chevrolet Aveo 1.2 LT

Daewoo Kalosista parissa vaiheessa Chevrolet Aveoksi nimensä vaihtaneen mallin pääasiallisena moottorina on Opelin 1,2-litrainen (63 kW/86 hv). Automaattivaihteisessa LTZ-mallissa on 1,4-litrainen (74 kW/100 hv) ja tämä tulee myöhemmin tarjolle myös manuaalivaihteisena.
Koeajo Chevrolet Aveo 1.2 LT

Myös 1,25-litrainen diesel on luvassa myöhemmin. 1,2-litraisen suorituskyky oli selkeä pettymys. Meno tuntuu jo kaupunkinopeuksissa nihkeältä vaikkapa 1,2-litraiseen Micraan verrattuna. Kiihdytys rampista 120 km/h nopeuteen vaatii runsaasti matkaa ja malttia. Ohituskiihtyvyys on kovin vaisua vielä nelosella.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Jousitusmukavuus on Aveon valtteja. Osaltaan mukavuutta edistää maltillinen rengasprofiili, mutta pääosa sulavista liikkeistä on jousituksen pehmeyden ansiota. Ajo-ominaisuudet ovat myös perustaltaan kunnossa, mutta tunnoton, puuromainen ohjaus pilaa kokonaisuuden. Etenkin keskiasennossa tuntuma tienpinnan tapahtumiin on hukassa. Ohjauksen palautus on myös joissakin tilanteissa jopa liiallista. 1,4-litraisessa mallissa on hydraulinen tehostin.

Melutaso on pikkuautoluokassa siedettävä. Karkea asfaltti on tavanomaiseen tapaan pääasiallinen äänen lähde. Moottorin ääni pysyy melko vaimeana.



Näkyvyys on selkeän muotoisessa pikkuautossa varsin hyvä. Takapilarit tosin ovat leveät. Ulkopeilit ovat asianmukaiset. Kyljissä tai puskureissa ei ole suojalistoja. Kääntöympyrä on tavanomaisen kokoinen.

Vaihteensiirto toimii napakasti ja sujuvasti. Vedon kytkeytyminen on terävää ja vaatii keskittymistä kaasupolkimen käyttöön. Tähän omistaja tottunee nopeasti. Säilytyslokeroita on melko runsaasti, vaikka keskikonsolissa ei kannellista lokeroa olekaan.

Suorituskyky: 5,2

Aveon 1,2-litrainen moottori on unelias jo kaupunkinopeuksissa ja ohituskiihtyvyys on heikko.

Mukavuus: 8,1


Aveon takaistuimella on hyvin tilaa aikuisillekin. LT-mallin vakiovarustelu sisältää kaiken olennaisen.

Luotettavuus: 7,1

Takuu on 3 vuotta, mutta luotettavuudessa Chevroletit eivät ole kovin hyvällä tasolla ja ruosteenesto on puutteellinen. Törmäystestitulosta ei ole vielä käytettävissä. Edeltäjä sai 2

Ajomiellyttävyys: 7,5

1,2-litraisen Aveon ohjaus on tunnoton. Jousitusmukavuus on luokassaan hyvä. Melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 8,2

Aveon ulkonäkö on nuorekas ja tasapainoinen. Myös sisustus on siisti.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Kulutus on kilpailijoiden tasolla, tosin ne tarjoavat parempaa suorituskykyä. Huoltokustannukset ovat keskimääräistä kalliimmat.

Valmistuslaatu: 6,5

Sisustus on laadultaan asiallinen hintaan nähden.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on kohtalaisen suuri. Sisätilojen toimivuus on hyvällä tasolla.

Luokkansa paras: 7,5

Aveon ominaisuudet ovat luokan keskitasoa. Hinta ei ole erityisen edullinen.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin