Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Chevrolet Captiva LTZ 2.2D 2013

Chevrolet Captiva sai jo toisen faceliftinsä. Tällä kertaa ulkoasua enemmän uutta on sisällä, jossa mm. istuimet ja verhoilu on uusittu. Ulkoilme on päivittynyt etu- ja takavalojen, etusäleikön ja puskurien osalta. Koeajoon saatiin väriltään musta Captiva, jonka varustetaso oli paras eli LTZ ja vaihteistona vakiona tuleva 6 lovinen automaatti.
Koeajo Chevrolet Captiva LTZ 2.2D 2013

Uudistunut Captiva on tarjolla vain yhdellä voimanlähteellä ja kahdella melko kattavalla varustetasolla LT PLUS ja LTZ. Moottori on aina 4-sylinterinen 2.2 -litrainen ahdettu dieselmoottori ja vaihteisto kuusiportainen automaatti. Tehoa moottori tuottaa 184 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm. Parituhatta kiloa painava nelivetoinen auto kiihtyy näillä eväillä nollasta sataan 11.0 sekunnissa. Automaattivaihteisto vaihtaa vaihteita varsin mukavasti ja isossa autossa kiihdytys tuntuu varsin rivakalta.

Captivan alusta on yllättävän kova. Ajo-ominaisuuksissa ei ole suuria puutteita. Hallintalaitteet ovat hyvin käsillä ja helpot käyttää. Suuntavakavuus on hyvä. Ohjaustuntumaa ei voi kehua, mutta ongelmaksi se ei muodostu. Ohjauspyörästä löytyy audion, puhelimen sekä vakionopeuden säätimen kytkimet. Auton käynnistykseen ei tarvitse avainta taskusta kaivaa, sillä starttaus hoituu kiinteällä käynnistysavaimella.



Neliveto toimii Captivassa monien katumaasturien tapaan automaattisesti eli normaalisti auto on etuvetoinen ja pidon vähentyessä voimaa siirtyy pienellä viiveellä taakse. Neliveto siirtää voimaa enintään 50 prosenttisesti taka-akselille. Nelivetoa ei saa lukittua.

Melutasoa arvioitaessa yksi äänilähde nousee ylitse muiden: rengasmelu on karkeilla pinnoilla melko voimakasta, se ei kuitenkaan sävyltään ole erityisen häiritsevä. Moottorin ääni korostuu kiihdytyksissä, mutta vaimenee melko nopeasti kunhan vauhtiin päästään. Näkyvyys eteen on moitteeton ja ulkopeilit ovat suuret. Taakse näkyvyys on heikohko takalasin mataluuden ja pienten takasivuikkunoiden takia.

Sisätilat

Pituudeltaan yli 4,6-metrinen Captiva on suurempi kuin monien japanilaismerkkien 2,0-litraiset katumaasturit, mutta pienempi kuin eurooppalaisten luxus-maasturit. Lähimmäksi kooltaan asettuvatkin korealaiskilpailijat Hyundai Santa Fe ja Kia Sorento. Uudistunutta Captivaa myydään aina 7-hengen versiona. Kolmannella rivillä tilat ovat luonnollisesti niukat. Istuinmekanismit toimivat kuitenkin helpohkosti ja kulku viimeisellekin riville on melko helppoa. 



Keski-istuimella tilaa on runsaasti isokokoisillekin matkustajille. Etuistuimilla istuma-asento on korkea ja näkyvyys eteen näin ollen varsin hyvä. Istuimien pehmustus tuntuu edeltäjää pehmeämmältä. Etuistuimet ovat perushyvät, vaikka kovinkaan hyvää sivuttaistukea ne eivät tarjoa. Sähköisillä istuinsäädöillä ja ohjauspyörän korkeus/syvyyssäädöillä saa aikaan suhteellisen hyvän ajoasennon. Keskikonsolissa on kaksi mukitelinettä, joiden alta paljastuu lisäksi myös pieni säilytyslokero.

Tavaratila jää seitsemän hengen asennossa minimaaliseksi. Viiden hengen takana tilaa on saman verran kuin keskiluokan farmareissa, pohja vain on huomattavasti korkeammalla. Kolmannen penkkirivin taittaminen lattian alle sujuu näppärästi ja laajennettuna tavaratilasta tulee tasainen. Takaluukun ikkunan voi avata erikseen, mikä helpottaa esimerkiksi pitkien tavaroiden kuljetusta. Takaluukkuun mahtuu tavaraa kaikki penkit ylhäällä 97 litraa ja taaimmat penkit matalana 477 litraa.



Koeajossa olleen LTZ:n varustelistalta löytyy edellä mainittujen lisäksi mm. automaattinen ilmastointi, kosketusnäytöllinen multimediajärjestelmä (navigointijärjestelmällä ja peruutuskameralla) sekä sadetunnistin. Lisävarusteena autossa oli myös mm. lämmitettävät takaistuimet, kattoluukku sekä metalliväri.

Koeajetun Chevrolet Captiva LTZ 2.2D AWD AT:n hinta ilman lisävarusteita on 46 990 euroa ja lisävarusteineen noin 49 000 euroa.

Suorituskyky: 8,0

Dieselmoottorin suorituskyvyllä tulee toimeen, mutta tehoa voisi olla paritonnia painavaa autoa ajatellen enemmänkin.

Mukavuus: 8,4

Varustelu on LTZ-mallissa varsin kattava. Nahkaverhoilluilla istuimilla istuu mukavasti, mutta tukea ne eivät mutkissa tarjoa. Istumatilaa on ruhtinaallisesti viidelle, jolloin myös tavaraa mahtuu mukaan mukavasti. Kolmatta istuinriviä voivat käyttää jalkatilojen puolesta lapset, mutta pääntilan puolesta takariville mahtuu myös aikuinen.

Luotettavuus: 8,0

Vuonna 2011 suoritettu törmäystesti toi täydet viisi tähteä. Takuuta on 3 vuotta tai 100 000 km. Kahteen ensimmäiseen takuuvuoteen ei sisälly kilometrirajaa. Puhkiruostumattomuustakuu on kuusi vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Alusta toimii melko mukavasti niin maantiellä kuin mökkitielläkin. Ohjaus on hieman tunnoton. Rengasmelu yltyy voimakkaaksi erityisesti karkealla pinnalla.

Ulkonäkö: 8,0

Ulkomuoto on näyttävä, mutta uudistumisesta huolimatta hieman aikansa elänyt. Sisustus on kohtalaisen tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 7,9

Kulutus on kilpailijoihin verrattuna suurehko. Yhdistetyksi kulutukseksi luvataan 7,9 –litraa, mutta koeajossa ei maantieosuuksista huolimatta päästy alle yhdeksän litran. CO2-päästöjä syntyy 208 grammaa/km.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistelyn vaikutelma on tasokkaan oloinen. Istuimissa käytetty nahka tuntuu laadukkaalta.

Sisätilojen suunnittelu: 9,3

Tavaratila on melko suuri ja laajennettavuus on mietitty loppuun asti. Pelkän takaluukunlasin aukeaminen on kätevä ominaisuus.

Luokkansa paras: 8,0

Captiva on ajettavuudeltaan mukava auto, jonka lähtöhinta jää useita tuhansia euroja esimerkiksi Hyundai Santa Fen ja Kia Sorenton alapuolelle. Captiva tarjoaa aimo annoksen autoa ostajalleen, kuten paikat seitsemälle ja automaattivaihteiston.

Kokonaispisteet: 8,3


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin