Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford B-MAX 1.0 EcoBoost Titanium 2013

For B-Max esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisölle Geneven autonäyttelyssä 2011 konseptimallina. Auto on saanut paljon huomiota lähinnä korirakenteensa puolesta, sillä siitä puuttuu B-pilari. Pilari jakaa yleensä auton keskeltä kahteen osastoon. B-Maxissa näin ei kuitenkaan ole, vaan pilari on ”piilotettu” takaliukuoveen ja etuoveen.
Koeajo Ford B-MAX 1.0 EcoBoost Titanium 2013

 

Auto rakentuu Fiestan pohjalle, mutta ohjaajan paikalla tuntee olevansa huomattavasti isommassa autossa. Istuinkorkeutta on mukavasti ja näkyvyys hyvä. Takapenkit ovat myös melko korkealla, joten takapenkkiläisenkin on helppo tähyillä auton edessä tapahtuvia tilanteita.

Takaliukuovien ansiosta kulku autoon on helpohkoa ja huomattavasti helpompaa jos sekä etuovi että takaliukuovi ovat samaan aikaan auki. Takapenkin ulkoreunoilla on vahvat muoviulokkeet, jotka hieman hankaloittavat kulkemista. Ne lienevät kuitenkin välttämättömät liukuovien liikkumismekanismien takia.



Takapenkillä matkustaa mukavasti pidempikin ihminen, sillä pääntilaa riittää hyvin, eikä jalkatilakaan mikään turhan pieni ole, vaikka kyseessä on ulkomitoiltaan pienehkö auto. Etupenkille istahtaessa ensimmäinen asia on yleensä turvavyön hapuilu vasemmasta nurkasta. No missä se on? B-pilarittomuus on ajanut turvavyön osaksi auton istuinta ja sen nappaaminen vasemmalla kädellä on melkoista akrobatiaa ja oikealla kädelläkin saa hieman kurotella. Turvavyön mekanismi on myös tavallista alempana, mikä ainakin pidemmälle kuskille aiheuttaa harmaita hiuksia.

Hallintalaitteet sen sijaan ovat hyvin helppokäyttöiset ja Fordin SYNC- järjestelmä varsin näppärästi toimiva. Äänipuolesta vastaa Sony ja vahvasti bassovoittoisen äänenlaadun syy selviää säädöistä, joista on ruuvattu bassot täysille ja korkeat äänet pakkaselle. Pikkusäädöillä musiikki soi varsin mallikelpoisesti. Puhelimen yhdistäminen SYNC- järjestelmään onnistui Bluetooth yhteydellä nopeasti, eikä mitään ylimääräisiä kikkailuja tarvittu.

Ohjaustuntuma muuttuu automaattisesti tilanteesta riippuen. Moottoritiellä ohjaus on napakka, mutta parkkipaikalla aivan kevyt. Toki monissa autoissa on samantyyppisiä ratkaisuja, mutta B-Maxissa ohjauksen toiminta oli erittäin miellyttävää. B-Max tarjosi myös hyvin vakaata kyytiä. Koeajon aikana oli yksi erittäin huono ajokelipäivä, jolloin lunta satoi rankasti ja tiet puuroutuvat pahasti. B-Maxin ratissa ei huono liikennesää tuntunut juurikaan, vaikka autossa oli kitkarenkaat. Tämä vakaa ajettavuus tuollaisessa kelissä hieman yllätti, sillä kyseessä kuitenkin on ns. pikkuauto.

Auto on myös yllättävän hiljainen. Rengasmelu ei häiritse, eikä moottorikaan liiemmin huutele. Yksi litrainen EcoBoost jaksaa hyvin, eikä sitä oikein yksilitraiseksi ajossa osaa mieltää. Kulutus on kuitenkin hämmentävää, sillä start stop -järjestelmästä ja kaikista ekoiluista huolimatta kulutus on melkoinen. Ajotyylistä riippumatta keskikulutus tahtoi nousta luvattua 4,9 – litraa, pari litraa korkeammalle.



Yksilitraisesta EcoBoost moottorista on kahta tehovaihtoehtoa, joko 100 tai 120 hv. Koeajetussa autossa oli tehokkaampi 120 hv vaihtoehto. Virallisten lukujen mukaan 120 hv vaihtoehto kiihtyy 0-100 km/h 11,2 sekunnissa, joka onkin koko moottorivalikoiman vikkelin aika. Ajossa moottori on miellyttävä matkakumppani. Ajaa voi käytännössä kokoajan suurimmalla vitosvaihteella.

Koeajoauton Titanium varustukseen kuulu mm. vakionopeudensäädin, ilmastointi, mäkilähtöapu, ajotietokone ja halogeeniprojektiovalot LED-päivajovaloilla. Valinnaisvarusteita oli lisäksi noin 3000 euron edestä. Kokonaishinnaksi koeajetulle B-Maxille muodostui 27.440,93 euroa.

Suorituskyky 7,9

1.0 litrainen EcoBoost on B-MAXille oiva kumppani. Tehoa on riittävästi kaikissa tilanteissa. Mikään torpedo auto ei kuitenkaan ole.

Mukavuus 8,3

Varustusta autossa oli kiitettävän paljon, mikä näkyy myös hinnassa. Hallintalaitteet toimivat kiitettävän helposti.  Takanakin istutaan korkealla ja näkyvyys on kuljettajalle ja matkustajille erittäin hyvä.

Luotettavuus 8,0

Takuu on 3-vuotta / 100 000 km tai 2 vuotta ilman kilometrirajoitusta. Puhkiruostumattomuustakuu on Suomen Fordin Internetsivujen mukaan vain 6-vuotta.

Ajomiellyttävyys 8,6

Auto on miellyttävä ajettava ja moottori hoitaa tehtävänsä asiallisesti. Ajossa äänimaailma on siitä hiljaisemmasta päästä.

Ulkonäkö 8,7

B-Max on ulkonäöltään menevän näköinen, mutta melko huomaamaton. Ulkonäkö niin sisällä kuin ulkonakin on nykyaikainen. Sisämateriaalit ovat luokassaan laadukkaat.

Polttoaineen kulutus 7,5

Kulutus on moottorin kokoon nähden suurehko.

Valmistuslaatu 8,5

Auto tuntuu hyvin viimeistellyltä.

Sisätilojen suunnittelu 8,5

Tavaratilaan mahtuu mukavasti 3-4 kauppakassia ja alaluukun alta löytyy tarvittaessa lisätilaa. Penkit kaatuvat tasaiseksi tavaratilan jatkeeksi.

Luokkansa paras 8,0

Luokassaan B-MAX on ns. omaa luokkaansa, mutta koeajetun auton hinta jää hieman mietityttämään. Lähes 27.500 euroa on pikkuautosta, vaikka tilavasta sellaisesta, melko suolainen hinta.

Kokonaisarvio 8,2


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin