Koeajo Hyundai ix20 1.4 ISG Premium | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Hyundai ix20 1.4 ISG Premium

Pääosin Saksassa suunniteltu ix20 valmistetaan yhdessä sisarmallinsa kanssa Tsekissä. Sisarusten erot ovat tässä tapauksessa totuttuakin vähäisemmät. Suurimmat erot ovat keulassa, jossa on ix35:ttä muistuttava muoto ja erikoiset seittimäiset ritilät.
Koeajo Hyundai ix20 1.4 ISG Premium

Muotoilu on nuorekasta ja yllätyksetöntä. Pesäeroa Suomen markkinoilla Hyundai tekee Kiaan myös tarjoamalla ix20:aa pelkästään hyvin varusteltuna Premium-mallina.

Ohjauksesta on haluttu tehdä kevyt tunnokkuuden kustannuksella. Ohjaukseen on tehty sähköistä keskitystä, mutta suoraan ajaminen vaatii valppautta. Kaarteissa ix20 kallistelee tavanomaista enemmän. Muistikuva Vengan alusta on jämäkämpi, mutta kokonaisuus ei siinäkään ole parempi. Suuremmissa epätasaisuuksissa Hyundai nyökkäilee melko runsaasti. Poikittaissaumat sen sijaan erottuvat enemmänkin äänenä kuin tärähdyksenä.Kuljettajan paikalta katsottuna ix20 tuntuu luokkaa suuremmalta tila-autolta. Etäisyys kuljettajasta tuulilasin alareunaan on suuri ja keulan sijaintia voi vain arvailla. Etupilarit ovat hyvin loivat ja peittävät merkittävästi näkyvyyttä etuviistoon. Myös taakse näkökenttä on melko rajoittunut. Ulkopeilit ovat hyvät. Kääntöympyrä ei ole erityisen pieni. Suojalistoja puskureista tai ovista ei nykytyyliin löydy.

Kojetaulu on selkeä ja hallintalaitteet helppokäyttöisiä. Muovipinnat ovat osittain pehmustettuja ja laatuvaikutelma hintaluokassaan hyvä. Kytkimen sulava käyttö vaatii hieman totuttelua. Säilytyslokeroita on runsaasti ja hansikaslokero tilava, mutta keskikonsolissa saisi olla kannellinen lokero.

Rengasmelu on hintaluokkaan nähden siedettävällä tasolla. Moottorin ääni on kuuluva etenkin kun kierroksia joutuu käyttämään ripeään etenemiseen.

Suorituskyky: 7,2

1,4-litrainen bensamoottori ei ole kovin pirteä.

Mukavuus: 8,6

Takaistuimella on mainiot tilat. Myös edessä tilaa on runsaasti ja istuimet melko hyvät. Vakiovarustelu on runsas.

Luotettavuus: 8,0

Takuu on 5 vuoden pituinen toisin kuin sisarmalli Kia Vengassa, jossa sitä riittää 7 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajaminen on kevyttä ja helppoa, mutta tuntumaa kuljettajalle ei paljon tarjoilla. Jousitus toimii varsinkin pienemmissä töyssyissä asiallisesti. Melutaso on siedettävä.

Ulkonäkö: 8,0

Muotoilu on nykyaikainen, mutta ei kovin persoonallinen. Samaa voi sanoa sisustuksesta.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kulutus on kohtuullinen.

Valmistuslaatu: 7,5

Laatuvaikutelma on hintaan nähden hyvä ja materiaalit enimmäkseen siistejä.

Sisätilojen suunnittelu: 8,4


Tavaratilaa on ulkomittoihin nähden hyvin, mutta laajennettu tila on lyhyehkö.

Luokkansa paras: 8,8


Hyundai ix20 tarjoaa hintaansa nähden melko paljon. Ajettavuudessa on puutteita ja tehokkaampi moottori parantaisi kokonaisuutta.

Konaisarvio: 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.


Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin