Koeajo Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Aut | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Aut

 Koeajo Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Aut

Santa Fe on tarjolla 5- ja 7-hengen versioina. Jälkimmäisessä viimeisen rivin tilat ovat luonnollisesti rajalliset. Keskirivillä tilaa on sen sijaan runsaasti kaikkiin suuntiin. Toivelistalle jää lähinnä parempi reisituki. Etuistuinten muotoilu on melko lattea ja varsinkin nahkaverhoiltuna istuimen tarjoama tuki tuntuu puutteelliselta. Nahkaverhoilun yhteydessä LTD-mallissa tulee etuistuinten sähkösäädöt, joiden kytkimet ovat melko ahtaassa paikassa.

Santa Fe on tarjolla kahdella eri moottorilla. Bensaversio on monissa konsernin malleissa käytetty 2,7-litrainen V6, jonka teho on nostettu 189 hevosvoimaan (139 kW) muuttuvan imuventtiilien ajoituksen avulla. Diesel on uusi 2,2-litraiseksi kasvatettu CRDi, jossa on tehoa 150 hv (110 kW). Bensakoneen yhteydessä on 4-portainen automaatti. Dieselissä portaita on sentään automaattinakin viisi ja laatikko vaihtaa rauhallisesti ajettaessa mallikkaasti. Painettaessa kaasu pohjaan laatikko empii hetken ja tarjoaa sen jälkeen selvästi pienempää pykälää. Vaihteistossa on tarjolla myös käsivalintamahdollisuus. Ilmoitetut suoritusarvot ovat varsin kovat verrattuna vaikka selvästi tehokkaampaan bensamalliinkin. Käytännössä numeroiden mukaista ripeyttä ei löydy, mutta aivan sopiva voimanlähde 2,2-litrainen diesel on Santa Fehen. Tavanomaisiin liikennetilanteisiin riittää voimaa revittämättä, moottorin ääni pysyy siistinä ja vaihteiston empiminen vältetään. Kaupunkiajossa moottori tuntuu itse asiassa varsin pirteältä.

Santa Fen ajettavuudessa ei ole suurta huomauttamista. Ohjaustunto on keskinkertainen, mutta suuntavakavuus ongelmaton. Ohjaus on hidas ja raskaampi kuin useimmissa korealaisautoissa. Kokonaisuutena Santa Fe on siirtynyt askeleen kohti moottoritiemaasturia. Aivan isojen saksalaisten tasolla ajotuntuma ei kuitenkaan vielä ole. Jousitusmukavuus on hyvä. Pienten epätasaisuuksien suodattamisessa auttavat suuret pyörät. Pikkutien laajoissa heitoissa jousitus on vellova ja kolahdukset heikentävät laatuvaikutelmaa.

Voimansiirron ratkaisut ovat samankaltaisia kuin Tucsonissa. Neliveto kytkeytyy tarvittaessa käyttöön, mutta tekee sen havaittavan viiveen jälkeen. Alle 40 km/h nopeudessa nelivedon voi kytkeä myös kiinteäksi. Nelivetojärjestelmän sanotaan keskustelevan aikaisempaa paremmin vakiovarusteena olevan ESP:n kanssa.

Melutaso on ilahduttavan alhainen. Positiivisinta on moottorin siisti käyntiääni. Kuuluvin äänilähde on tuttuun tapaan renkaat. Myös tuuli suhisee jonkin verran suuremmissa nopeuksissa.

Suorituskyky: 6,3

Santa Fe on painava auto ja suorituskyky jää keskinkertaiseksi. Raskas massa kaipaisi hieman tehokkaampia jarruja.

Mukavuus: 7,1

Varusteita on sinänsä runsaasti, mutta hintaan nähden GLS-varustelua ei voi pitää korkeatasoisena. Sisätilaa on runsaasti kaikkiin suuntiin. Istuinten muotoihin olisi saanut panostaa enemmän.

Luotettavuus: 7,9

Takuu on pitkä. Tiepalvelua Hyundai ei tarjoa.

Ajomiellyttävyys: 7,4

Alusta on pintakova, mutta laajoissa heitoissa vellova. Ohjaus on hidas, mutta ajettavuus on kelvollinen.

Ulkonäkö: 7,4

Pehmeän pullea ulkomuoto sulautuu massaan. Sisustus on osittain tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 6,8

Kulutusta ei voi pitää auton kokoonkaan nähden erityisen pienenä.

Valmistuslaatu: 6,5

Sisustuksen laatuvaikutelma on kelvollinen, mutta materiaalit osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on suuri ja laajennettavuus helppoa turvavyön solkia lukuun ottamatta.

Luokkansa paras: 7,3

Santa Fe on väliinputoaja. Se on hieman suurempi ja selvästi kalliimpi kuin keskiluokan katumaasturit, mutta ei tarjoa lisähinnalle riittävästi vastinetta.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin