Koeajo Mazda 5 2.0 DISI Dynamic | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mazda 5 2.0 DISI Dynamic

Mazda 5:n kakkospainoksen perusrakenne on suurelta osin sama kuin edeltäjässä. Pituus on kasvanut 7 cm, mutta ero on käytetty lähinnä etuylitykseen. Viitosen erikoisuutena ovat edelleen liukuovet takaistuimelle.
Koeajo Mazda 5 2.0 DISI Dynamic

Koeajettu 2,0-litrainen bensamoottori (110 kW/150 hv) on varustettu suoraruiskutuksella ja monilla muilla hienouksilla. Kilpailijoita kehittyneemmäksi mainittu stop-start -järjestelmä ei pikkupakkasissa suostunut toimimaan. Moottori tarjoaa voimaa tasaisesti, mutta suorituskyky jää kaikkiaan laimeahkoksi. Kadunkulmat taittuivat kolmosella nihkeästi ja maantiellä ohituskiihtyvyys ei vakuuttanut. Ainoa vaihteistovaihtoehto kaikissa malleissa on 6-vaihteinen manuaali.

Ajettavuutta leimaa keveys. Ohjauksessa on tuntoa keskinkertaisesti. Suuntavakavuus on kunnossa, mutta ajamisen iloa viitonen ei tarjoa samalla tavalla kuin muutamat muut Mazda-mallit. Jousituksen toiminta on samalla tavalla yllätyksetöntä kuin ajettavuus. Useimmissa tilanteissa jousitus toimii mukavasti.Melutaso on linjassa kilpailijoiden kanssa. Rengasmelua ei ole eristetty erityisen hyvin, mutta muita häiritseviä äänilähteitä ei ole.

Näkyvyys on kohtalaista. Tila-autotyyliin loivat etupilarit aiheuttavat katvetta ja takaikkunasta avautuu suppeat näköalat. Kääntöympyrä on kohtuullisen pieni. Ilahduttavasti myös 7 hengen versiossa mukaan on mahtunut varapyörä.

Suorituskyky: 7,9

2,0-litraisessa bensamoottorissa on tasaisesti voimaa, mutta teholukemaan nähden suorituskyky ei ole kehuttava.

Mukavuus: 8,2

Keskirivillä on hyvin tilaa. Kolmannen rivin tilat ovat yhtä niukat kuin kilpailijoissakin. Istuimet ovat melko hyvät. Dynamic-varustelussa on lähes kaikki tarpeellinen.

Luotettavuus: 7,8

Luotettavuus on huippuluokkaa. Törmäystestissä uusi viitonen ei ole vielä ollut.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Niin ajettavuus, mukavuus kuin melutasokin ovat kilpailukykyisellä tasolla. Näkyvyys on kohtalainen .

Ulkonäkö: 8,1

Ulkomuoto on tavanomainen, persoonallisuutta on haettu kyljen aaltomaisilla linjauksilla. Kojetaulu on selkeälinjaisen tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 7,8

Kulutus on kohtuullinen, samoin huoltokustannukset.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely on moitteetonta, mutta kovin tasokasta vaikutelmaa sisustuksesta ei silti tule.

Sisätilojen suunnittelu: 8,8

Tavaratila on luokan keskiarvoa pienempi. Monikäyttöisyys on toteutettu toimivalla tavalla. Säilytyslokeroita on paljon.

Luokkansa paras: 8,0

Mazda 5 on tasainen kokonaisuus, joka ei erotu kilpailijoista hyvässä eikä pahassa.

Kokonaisarvio: 8,0

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin