Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mercedes-Benz B 200 CDI Premium Business

Edeltäjänsä tapaan uudessa B Mersussa on runsaasti sisätilaa. Lisäksi edeltäjän epäluontevasta jalkojen asennosta on päästy eroon. Edeltäjän kaksoispohjarakenteesta on siirrytty tavanomaiseen toteutukseen.
Koeajo Mercedes-Benz B 200 CDI Premium Business

Korkeutta on nyt 5 cm vähemmän. Ulkonäöllisesti uusi B ei ole saanut aivan varauksetonta hyväksyntää. Edeltäjäänsä nuorekkaampi se joka tapauksessa on.

Koeajetussa autossa oli Sport-paketti eli 15 mm madallettu alusta ja nopeampi ohjausvälitys. Tällä varustuksella B:n ajettavuus ylitti odotukset. Auto on yllättävän dynaaminen ja vakaa. Korkeassa tila-autossa kallistelun puuttuminen on hieno asia. Suuntavakavuus on moitteeton. Mercedes on B:hen onnistunut tekemään ohjauksen, jossa on palautusominaisuus. Ohjauksessa on myös mainiosti tuntoa kitkarenkaillakin. Jousitusmukavuus on urheilualustasta huolimatta kelvollinen. Takapää töksähtää kuitenkin joissakin tilanteissa turhan terävästi alas.

Äänieristys on luokassaan keskimääräistä parempi. Dieselin ääni pysyy riittävästi poissa matkustamosta ja kierrätettäessä kuulostaa sarjassaan miellyttävältä.



Eteen on varsin hyvä näkyvyys, vaikkakin etukulmien sijainti jää arvoitukseksi. Sen sijaan takaikkuna on hyvin matala ja sekä keski- että takapilarit leveitä. Matalasta takaikkunasta seuraa myös se, että takalasin pyyhin on hyvin lyhyt. Ulkopeilit ovat nykymittapuulla pienehköt. Kääntöympyrän halkaisija on keskimääräinen luokassaan.

Moottori ja suorituskyky

Uuden B-sarjan bensamoottorit ovat ahdettuja 1,6-litraisia ja dieselit 1,8-litraisia. Uusi diesel on tehty 2,15-litraisesta iskun pituutta lyhentämällä eli moottori on dieseliksi lyhytiskuinen. Koeajetussa autossa oli tehokkaampi diesel (100 kW/136 hv ja 300 Nm). Vaihteistot ovat toistaiseksi 6-vaihteisia manuaaleja. Uusi kaksoiskytkinautomaatti on valmis ensi keväänä. Moottori selviää tehtävästään moitteitta. Voimaa riittää laajalla kierroslukualueella ja lisäksi se on värinätön.

Suorituskyky: 9,7

200 CDI on moderni moottori, jossa riittää mainiosti puhtia B:n kokoiseen autoon.

Mukavuus: 8,8

Sisätilat vastaavat mitoiltaan samankokoisia tila-autoja eli takaistuimella on väljästi tilaa pitemmällekin matkustajalle. Etuistuimet ovat hyvät, takana penkki on liian alhaalla. Varusteita on runsaasti, mutta muutamia puutteita joutuu täydentämään laajasta lisävarustevalikoimasta.

Luotettavuus: 8,3


5 tähden kolariturvallisuus ja hyvä tiepalvelu. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Ajo-ominaisuudet ovat mainiot. Jousitus ei ole erityisen mukava. Äänieristys on varsin hyvä.

Ulkonäkö: 7,8

B:n muotoilu ei ole aivan tasapainoinen. Sisätilat ovat näyttävät. Värivalikoima on ainakin aluksi suppeahko.

Polttoaineenkulutus: 9,1

B 200 CDI on taloudellinen auto, mutta huollot ovat melko kalliita.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistely on korkeatasoinen ja materiaalit premium-tasoa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0


Tavaratila ei ole erityisen suuri ja monikäyttöisyys vakiovarustein vain perustasoa.

Luokkansa paras: 9,0

B-sarja on kehittynyt paljon edeltäjään verrattuna ja on ominaisuuksiltaan luokkansa parhaimmistoa. Hinta on kilpailijoihin verrattuna korkea.

Kokonaisarvio: 8,7

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin