Koeajo Peugeot 208 e-HDi 115 FAP Allure 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Peugeot 208 e-HDi 115 FAP Allure 2012

Peugeot 208 on näppärää pikkuauto monenlaiseen ajoon. Vaikka kyseessä on pikkuauto, niin ainakin koeajossa olleella 115 hevosvoimaisella dieselmoottorisella 208:lla voisi taittaa helposti hieman pidemmän matkan. Pelkäksi kauppakassiksi sitä ei tarvitse luonnehtia.
Koeajo Peugeot 208 e-HDi 115 FAP Allure 2012

Varustetasoja 208:ssa on kolme Access, Active ja Allure. Koeajoautossa oli kattavin Allure varustetaso. Alluressa on vakiona esimerkiksi kaksialueinen ilmastointi, automaattiset tuulilasinpyyhkimet sekä kylkiä vasten sähköllä taittuvat ulkopeilit. Jo Active tasolta löytyy kieltämättä hyvin toimiva ja palkittukin kosketusnäyttö, jolla voi ohjata monia auton toimintoja.

Vaikka ajo-ominaisuuksiltaan 208 tuntuu kokoaan isommalta autolta, on se mitoiltaan jopa kutistunut edeltäjäänsä verrattuna. Tilaa sisällä on ulkomittoihin nähden mukavasti ja hallintalaitteet löytyvät kätevästi käden ulottuvilta.

Tehokkaimmalla dieselillä varustetun koeajoauton urheiluistuimet tukevat joka suuntaan niin kuin ralliautoperinteen omaavassa mallisarjassa pitääkin. Myös nahkapäällysteinen ohjauspyörä istuu kuin ajohanska käteen. Pitkäliikkeisen kytkimen käyttö vaatii hieman totuttelua, mutta kun sinuiksi pääsee, niin toiminta on moitteetonta. Vaihteet loksahtelevat paikoilleen vaivattomasti ja kuutosvaihteella pidempi matka taittuu ilman suurta vaihtelun tarvetta.

Koeajossa olleen 115 hevosvoimaisen dieselin 270 Nm vääntö (285 lisäahtopaineella) loi kuljettajalle tuntuman huomattavasti tehokkaammasta moottorista. Liikkeellelähtö on ripeää eikä vaihdetta tarvitse kaupunkiajossakaan nopeuden vaihdellessa heti vaihtaa pienemmälle. Kiihtyvyyslukemaksi maahantuoja ilmoittaa 9,7 sekuntia, mutta kuten sanottu auto tuntuu jopa ripeämmältä. Peugeot 208:n dieselmoottorit hyödyntävät niin sanottua mikrohybriditekniikkaa ja uusimman sukupolven Stop&Start –sammutusautomatiikkaa. Mikrohybridijärjestelmä kerää talteen hidastusenergiaa generaattorin ja hybridiakun avulla. Järjestelmä avustaa liikkeellelähtöjä tukien näin Stop&Start toimintoa.

Peugeot 208 on auto jolla tekee mieli hieman leikkiä. Sen hallittavuus on ääritilanteissakin helpon tuntuista ja ainakin tällä tehokkaimmalla dieselmoottorilla varustettuna myös matkanteko tuntuu taittuvan mukavasti. Kulutus on valmistajan mukaan yhdistetyssä ajossa 3,8 litraa sadalla. Koeajossa tähän ei aivan päästy, mutta lähelle kuitenkin. Syynä koeajossa syntyneeseen suurempaan kulutuslukemaan saattaa löytyä myös kuljettajan kaasujalasta.Suorituskyky 9,0

Vääntävä dieselmoottori tuntuu ajossa tehokkaammalta kuin hevosvoimat antavat ymmärtää. Auto kiihtyy hyvin ja tällä moottorilla pitempikin matka taittuu mukavasti. Jarrut ovat uutuuden napakat.

Mukavuus 8,4

Urheilulliset etuistuimet tukevat erittäin hyvin, yläselän kohdalta penkki on jopa hieman ahdas. Takapenkillä on tilaa yllättävänkin hyvin. Vakiovarustelu on tällä varustetasolla runsas.

Luotettavuus 7,5

Peugeotin takuu on kolme vuotta / 100.000 km (kaksi vuotta ilman kilometrirajaa). Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta. Auto sai EuroNCAP törmäystestissä täydet viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys 8,5

Ajotuntuma on hyvä ja vaihteet löytävät paikkansa sulavasti. Mutkateillä auto on kuin kotonaan.

Ulkonäkö 8,4

Muotoilu on moderni, mutta säilyttää silti automallin hengen.

Polttoaineenkulutus 8,8

Kulutus on kohtuullinen ja huoltovälit 20.000 km bensamoottoreilla ja 15.000 km dieselmoottoreilla.

Valmistuslaatu 7,9

Sisustuksen laatuvaikutelma on varsin laadukas lukuun ottamatta tiettyjen pintojen kovamuovisuutta.

Sisätilojen suunnittelu 8,3

Tavaratila on kokoluokassaan tilava ja takapenkit kaatamalla tilaa saadaan lisää.

Luokkansa paras 8,8

208 saattaa olla Peugeotin uusi myyntivaltti. Se tarjoaa paljon ominaisuuksia ja uutta tekniikkaa suhteellisen edulliseen hintaan.

Kokonaisarvio 8,4

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin