Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Peugeot 208 GTi 2013

Peugeot 208-malliston huipulle asettunut urheilullinen GTi jatkaa siitä mihin pikkusporttiluokan luonut ja legendaksikin muodostunut 205 GTi jäi. Uusi GTi lunastaa mallimerkintänsä lupaukset, sillä tämän kokoista autoa 200 hevosvoimainen turboahdettu 1,6-litrainen mylly vie iloisesti. Moottori on BMW:n ja Peugeotin yhteisen kehitystyön tulos.
Koeajo Peugeot 208 GTi 2013


Ulkonäöllisesti ei välttämättä heti osaa erottaa GTi:tä perusmalleista, mutta hetken tuijotus löytää etumaskista eroavaisuuksia ja kun katse vaeltaa pitkin autoa huomaa nopeasti GTi logot takaikkunan vieressä. Peräpäässä GTi:n erottaa isommasta spoilerista, kahtia jaetusta pakoputkenpäästä ja tietysti GTi logosta. Kromatut sivupeilit kruunaavat sporttisen ilmeen.



Auton sisäpuolella erot perusmalleihin korostuvat, sillä etuistuimet ovat todella vahvasti mallia kuppi. Sisätiloista löytyy myös useita GTi –logoja, niin ohjauspyörästä kuin etuistuimien selkänojan tikkauksistakin. Ohjauspyörän kehän pienuudesta on oltu montaa mieltä 208:n ensiesittelystä lähtien ja mielipiteitä se varmasti jakaa myös GTi:n kaltaista autoa harkitsevilla. Ohjauspyörän yläpuolelle sijoitettu mittaristo on erikoinen ratkaisu, sillä jos kuljettaja haluaa ajaa autoa ohjauspyörä korkeassa asennossa, niin peittyy mittaristo lähes kokonaan näkökentästä.

Etuistuin imaisee kuljettajan vahvaan syleilyyn, eikä sivuille liukumisen vaaraa todellakaan ole. Auton käynnistys tukee istuimien välittämää viestiä. Moottori murahtaa mukavasti ja heti liikkeellelähdön jälkeen sisään kantautuvat turbon äänet vahvistavat ajokokemusta entisestään. Moottorin tarjoama 275 Nm:n vääntö on varsin nautinnollista, eikä minkäänlaista puhdittomuutta tunnu yhdelläkään vaihteella. Tuntuma tiehen, äänimaailma ja muhkea vääntö nostavat kuljettajan kasvoille helposti vienon hymyn. Muistin syövereistä alkaa helposti etsiä lähialueen mutkaisia tienpätkiä.



208 GTi:n perusversiota parempaan hallittavuuteen vaikuttaa mm. isompi raideväli (edessä 10 mm ja takana 20 mm) ja nimenomaan GTi:tä varten tehdyt jouset, iskunvaimentimet, kallistuksenvaimentimet, jarrut, vahvistettu apurunko edessä ja tukipalkki takana. Renkaat ovat GTi:ssä aina 205/45-17 kokoiset renkaat ja luonnollisesti 17 –tuumaiset vanteet. Jarrusatulat ovat punaiset. Kiihdytys nollasta sataan onnistuu 6,8 sekunnissa ja huippunopeutta autolle luvataan 230 km/h.

Peugeot 208 GTi:n lähtöhinta on 28 690,25 euroa. Koeajetussa GTi:ssä oli lisävarusteina navigointilaitteisto, pysäköintiavustin staattisilla kaarrevaloilla, panoraamakatto ja metallinhohtoväri. Varusteet mukaan luettuna hinta nousi 31 512,34 euroon.



Suorituskyky 10

Vääntävä bensaturbo on osuva voimanlähde GTi-malliin. Voimaa tuntuu riittävän hyvin, vaikka ohitukseen lähtisi isommallakin vaihteella. GTi:tä varten suunnitellut jarrut toimivat niin kuin pitääkin.

Mukavuus 8,6

Urheilulliset etuistuimet tukevat erittäin hyvin, yläselän kohdalta penkki on jopa hieman ahdas. GTi:n  vakiovarustelu on lähes kaiken kattava.

Luotettavuus 8,2

Peugeotin takuu on kolme vuotta / 100.000 km (kaksi vuotta ilman kilometrirajaa). Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta. Auto sai EuroNCAP törmäystestissä täydet viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys 8,8

Ajotuntuma on pienestä ohjauspyörästä ja mittariston sijoituksesta huolimatta kokonaisuutena erinomainen. Vaihteet löytävät paikkansa sulavasti. Auto on kuin luotu mutkaisille teille. Karkeilla asfalttipinnoilla rengasmelu kantautuu selvästi sisälle, mikä rikkoo hieman sporttista äänimaailmaa.

Ulkonäkö 8,3

Muotoilu on sporttinen niin sisällä kuin ulkona. GTi-ilmettä saisi kuitenkin olla hieman enemmän.

Polttoaineenkulutus 8,4

Valmistajan ilmoittama 5,9 litran/100 km (CO2-päästö 139 g/km) keskikulutus on tehoihin nähden kohtuullinen, vaikka koeajon aikana kulutus pysyttelikin 7,5 litran/100km tuntumassa.

Valmistuslaatu 8,5

Sisustus on osittaista pintojen kovamuovisuutta lukuun ottamatta laadukkaan oloinen.

Sisätilojen suunnittelu 7,8

Tavaratila on kokoluokassaan tilava ja takapenkit kaatamalla tilaa saadaan lisää.  Säilytystilaa on kahdelle hengelle.

Luokkansa paras 9,0

Peugeot 208 GTi on varteenotettava kilpailija urheilullisten pikkuautojen luokassa. Tehoista ja luonteestaan huolimatta auto ei ole epämukavan kova arkiautoksi. Juuri tämä ominaisuus saattaa olla 208 GTi:n valtti.

Kokonaisarvio 8,6


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin