Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Seat Toledo 1.6 TDi Ecomotive Style 2013

Vuoden 2013 alussa Suomessa myyntiin tullut Seat Toledo on niin sanotusti kokonaan uusi malli, sillä edellisen sukupolven Toledo poistui markkinoilta vuonna 2009. Toledo valmistetaan Tsekissä samassa tehtaassa sisarmalli Skoda Rapidin kanssa. Ulkonäöltään lähes yhteneväisten autojen erona on kuitenkin hinta, sillä Seat on hinnoiteltu hieman Skodaa edullisemmaksi.
Koeajo Seat Toledo 1.6 TDi Ecomotive Style 2013

Toledo tarjoaa pieneksi autoksi todella hyvät matkustus- ja tavaratilat. Pienehkö etuistuin ei tue ainakaan pitkää kuljettajaa kovin hyvin. Pitkittäisjalkatilaa niin kuljettajalle kuin takamatkustajille on sen sijaan erittäin hyvin. Taakse jää vielä mukavasti jalkatilaa, vaikka etupenkillä otettaisiinkin hieman rennompi ajoasento. Sisämateriaaleissa on käytetty paljon kovamuovia, mutta yleisilme on silti viimeistellyn oloinen. Mittaristosta ja hallintalaitteista voi selvästi tunnistaa Volkswagenin hengen.



Tavaratila vetää kiitettävät 550 litraa ja välipohjan alle saa piilotetuksi vielä 18 litran verran lisää tavaraa. Takapenkit kaatamalla tilan voi kasvattaa jopa 1490-litraiseksi. Tavaratilan luukku aukeaa ammolleen aina takaikkunan ylärajasta asti. Lastausaukko on siis todella suuri.

Koeajoauton Style varustetasoon kuuluu vakiovarustuksen lisäksi mm. etusumuvalot kulmavalotoiminnolla, nahkainen ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi, sähkösäätöiset ja – lämmitettävät ulkopeilit, sähköikkunat myös taakse, vakionopeudensäädin, ja Style-tasolla myös etumatkustajan istuimeen saa korkeussäädön. Lisäksi koeajoautossa oli vielä kaksi tehdaslisävarustepakettia, joiden mukana tuli vielä mm. parkkitutka, automaatti ilmastointi ja kosketusnäytöllinen audio- navigointijärjestelmä. Erityismaininnan varusteista saa ihailtavan helppokäyttöinen Seatin kosketusnäytöllinen Media System 2.2 -järjestelmä. Audiolaitteiden ja puhelimen yhdistäminen järjestelmään onnistuu huomattavasti helpommin kuin monilla kilpailijoilla.



Toledo perustuu PQ25-pohjalevyyn, jota käytetään myös mm. VW Polossa ja Seat Ibizassa. Koeajoon saatiin 105 hevosvoimainen 1.6 TDi Style varustetasolla. 250 Nm vääntävä 1.6 TDi on Toledon ainoa dieselvaihtoehto. Dieselmoottorin parina on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. Auto kiihtyy näillä eväillä 0-100 km/h 10,4 sekunnissa ja huippunopeutta saavutetaan 190 km/h.

Dieselin viralliset kulutuslukemat ovat Toledon moottoritarjonnassa pienimmät, eli 4,0 litraa / 100 km. CO2-päästöjä moottori tuottaa 106 grammaa/km. Dieselmoottori sopii tehonsa puolesta hyvin Toledon keulalle ja auto liikkuu ripeästi. Vaihteet asettuvat paikalleen niin kuin pitääkin. Ohjaus on miellyttävällä tavalla kevyt, sillä keveydestä huolimatta se tarjoaa mukavasti ohjausvastetta.

Toledo 1,6 TDI Style maksaa 22.973,90 €. Lisävarustellun koeajoauton kokonaishinta on 25.125 €.



Suorituskyky: 8,7

1,6-litrainen turbodiesel on autoon enemmän kuin riittävä. Hyvän väännön ansiosta isoimmalla vaihteella voi ajaa suurimman osan ajasta.

Mukavuus: 8,3

Etuistuin tukee selästä hyvin, mutta reisituki jää hieman puutteelliseksi. Jalkatilaa on kiitettävästi myös takana. Hallintalaitteet ovat helposti käsillä. Moottorin äänet kuuluvat välillä turhan selkeästi sisälle.

Luotettavuus: 8,6

Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä mallilla. Takuu on 2 vuotta ilman kilometrirajaa.

Ajomiellyttävyys: 8,6

Takalasin matalasti laskeva linja haittaa hieman näkyvyyttä taakse. Ohjaus ja vaihteisto toimivat moitteetta. Jousitus on terävissä heitoissa kova. Seatin audio-navigointijärjestelmä on mukavan helppokäyttöinen lisävaruste.

Ulkonäkö: 8,1

Ulkoilme on nykyaikainen ja menevä. Sisätiloissa ilme on arkisempi.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on virallisten lukujen mukaan yhdistetyssä ajossa 4-litraa/100 km. Koeajossa kului noin litra enemmän.

Valmistuslaatu: 7,4

Viimeistely on laadukasta, vaikka sisäpinnat ovat hyvin kovamuoviset.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0

Tavaratila on auton ulkomittoihin nähden suuri. Penkit kaadettuna tilaa on jopa 1490-litraa. Turvallisuusvarustus on nykyaikaiseen tyyliin kattava.

Luokkansa paras: 8,7

Toledo on ennen kaikkea järkivalinta, varsinkin lähtöhintatasolla. Tilaa on pienehköksi autoksi yllättävän paljon. Toledon luulisi sijoittuvan myynnillisesti kokoluokkansa kärkipäähän.

Kokonaisarvio: 8,5


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin