Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Elegance 2013

Kolmanteen sukupolveen siirtyvä Skoda Octavia on saanut käyttöönsä konsernin tuoreinta tekniikkaa. Se perustuu uudelle modulaariselle (MQB) perusrakenteelle, ja sen akseliväli on 5 cm pidempi kuin Golfissa.
Koeajo Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Elegance 2013

Näkyvyys oli lievä pettymys, onhan Octaviaa totuttu pitämään tässäkin suhteessa käytännöllisesti suunniteltuna järkiautona. Ulkopeilit ovat nyt joutuneet muotoilijan käsittelyyn niin, että käytettävyys hieman kärsii. Takalasin alareuna on korkealla, jolloin taakse jää laaja katve. Myös tuulilasista näkee monessa autossa paremmin etuviistoon. Kääntöympyrän halkaisija on pysynyt kohtuullisen pienenä. Ulkonäöltään uusi Octavia muistuttaa edelleen vahvasti vanhoja malleja. Näkyvin ero on takasivuikkunan linjaus.

Koeajetussa 2,0-litraisessa dieselissä on ainoana vahvempi 6-vaihteinen DSG. 2,0-litrainen diesel vääntää alakierroksilta lähtien vahvasti eikä suorituskyky jätä juuri toivomisen varaa. Myös DSG-vaihteisto toimii vuosi vuodelta sivistyneemmin. Lähinnä liikkeellelähdöissä se joskus toimii hieman kulmikkaasti. Stop/start-järjestelmä toimi sivistyneesti pikkupakkasessakin.



Octaviassa myös 150-hevosvoimainen diesel käyttää halvempaa yhdystukiakselistoa takana toisin kuin Golfissa. Normaalissa maantieajossa tästä aiheutuvaa eroa lienee mahdoton saada esille. Octavian ajokäytös on moitteetonta niin suoralla kuin kaarteissa. Ohjaus on melko kevyt ja joissakin tilanteissa jämäkämpi keskitys tekisi menon rauhallisemmaksi. Parhaimmillaan Octavian ajettavuus tuntuu olevan moottoritiellä.

Jousitusmukavuus ei yllä aivan Golfin tasolle. Jousituksen pehmeähköstä virityksestä, maltillisista 205/55R16-pyöristä ja laajoista joustovaroista huolimatta jousitus päästää läpi pientä tärinää. Laajemmat heitot jousitus ylittää kimmoisasti.

Melutaso Octaviassa on alempi kuin edeltäjässä. Takaa melua tuntuu tulevan etuosaa enemmän. Lopullista tuomiota Octavian melutasosta ei pysty lyhyehkön, kitkarenkailla suoritetun kokeilun perusteella antamaan, mutta luokkansa hiljaisimpia autoja se tuskin edelleenkään on. Maantienopeudessa rengasäänien rinnalle tulevat tuulen suhinat.

Koeajossa olleen 2.0 TDI 150 Elegance DSG:n lähtöhinta on 33.715,05 euroa. Tämä onkin lähtöhinnaltaan kallein versio uudesta Octaviasta.



Suorituskyky 9,7

2,0-litrainen diesel on hieno voimanlähde, joka takaa Octavialle hyvän suorituskyvyn.

Mukavuus 9,0

Octavian takaistuimella on hyvät tilat kahdelle. Istuimet ovat kohtalaisen hyvät niin edessä kuin takana. Elegance-varustelu on varsin kattava ja lisävarusteita saa kohtuulliseen hintaan.

Luotettavuus 8,0

Turvallisuus on hyvällä tasolla ja luotettavuus kunnossa.

Ajomiellyttävyys 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta kevyt ohjaus voisi keskittää jämäkämmin. Jousitus täristää lievästi. Hallintalaitteet ovat selkeät ja melutaso kohtuullinen.

Ulkonäkö 8,0

Muotoilu on yllätyksetön. Sisätilojen tyyli on kehittynyt edeltäjästä.

Polttoaineen kulutus 9,5

Kulutus on pieni. Huoltovälit ovat melko pitkät.

Valmistuslaatu 7,9

Viimeistelyn laatu on lähes moitteeton, mutta muovit osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu 8,7

Tavaratila on luokkansa suurin: pitkä ja syvä. Monikäyttöisyys jää tavanomaiselle tasolle. Käytännöllisyys on ollut Octavian suunnittelussa tärkeällä sijalla.

Luokkansa paras 9,5

Octavia on hintaansa nähden vahva kokonaisuus. Se on huomiota herättämätön järkiauto, joka tarjoaa käytännöllisyyttä ja on mukava kukuneuvo pitkällekin matkalle.

Kokonaisarvio 8,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin