Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Suzuki Alto 1.0 VVT GL 2012

Vuonna 2009 lanseerattu Alton seitsemäs mallisukupolvi uudistui keväällä 2012 VVT-moottorilla ja kasvojenkohotuksella.
Koeajo Suzuki Alto 1.0 VVT GL 2012

 

Alto esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1979. Suzuki Alto on ollut suosittu malli kompaktikokoluokan autojen keskuudessa Suomessa vuosikausia.

Suzuki Alto on saatavilla aina 5-ovisena versiona, jolloin takapenkille nousu tai tavaroiden lastaaminen on helpompaa. Alton kääntösäde on pieni (4,5 metriä) ja suuret ikkunat helpottavat auton käsittelyä erityisesti parkkipaikoilla ja kaupunkien keskustoissa, johon auto ajo-ominaisuuksiltaan parhaiten sopiikin.

Varustelu

Uuden Alton vakiovarusteisiin kuuluvat mm. ilmastointi, kaukosäätöinen keskuslukitus, sähkötoimiset ikkunat edessä, integroitu CD/Radio mp3-toistolla, kuljettajan istuimen korkeudensäätö, kahdessa osassa (50:50) taitettavat takaistuimien selkänojat sekä etu- ja sivuturvatyynyt. Ulkosivupeilit säädetään manuaalisesti vivuista vääntämällä. Alto ESP -mallissa on ajonvakautusjärjestelmä (ESP) sekä turvaverhot. Ajonvakautusjärjestelmällä varustettu Alto maksaa lähtöhinnaltaan vain noin 650 euroa perusmallia enemmän, josta herääkin kysymys, miksi jättäisin tämän tarpeellisen varusteen pois? Muita muutoksia päivitetyssä Altossa ovat mm. uusi tumma sisusta, päivä/yö-asennoilla varustettu taustapeili sekä uudet pölykapselit. Koeajossa ollut Alto malli oli edullisin GL malli jossa ESP:tä ei ollut.

Sisätilat

Sisätilat ovat kovamuoviset ja alle 12.000 euron lähtöhinnan mukaiset. Kaikki hallinta laitteet toimivat kuitenkin moitteettomasti. Takaluukku aukeaa kuskin penkin vieressä olevasta vivusta, mutta jos on auton ulkopuolella niin kontin saa auki ainoastaan avaimella. Mitään kahvaa luukussa ei siis ole. Takaluukku vetää perusasennossa 129 litraa (VDA) ja penkit taitettuna 367 litraa (VDA). Takapenkki tarjoaa paikat kahdelle aikuiselle (rekisteröity neljälle). Auto on sen verran kapea (1600 mm), että etupenkillä istuvan matkustajan ja kuljettajan olkapäät hipovat toisiaan. Läheisyys lämmittää, mutta onneksi Altossa on manuaalinen ilmastointi vakiovarusteena.



Muuten valmistusmateriaalit ovat hintaan nähden asialliset ja kaikki hallintalaitteet toimivat kuten pitääkin. Mittaristo ja kytkimet ovat helppolukuiset.

Moottori

Alton muuttuvalla imu- ja pakoventtiilien ajoituksella varustetun uuden 1.0-litraisen kolmisylinterisen VVT-moottorin CO2-päästöt ovat 99 g/km ja yhdistetty polttoaineenkulutus 4,3 l/100km. Vastaavat luvut olivat ennen moottoripäivityksiä 103 g/km ja 4,4 l/100km. Koeajossa keskikulutus kasvoi yli 6-litraan /100 km. Koeajo sisälsi vaihtelevasti kaupunki- ja maantieajoa.

Moottori tuottaa tehoa 68 hevosvoimaa 6000 kierroksen kohdalla ja vääntöä 90 Nm 3400 kierroksen kohdalla. Kierroksia moottorille saa todella antaa niin liikkeellelähdössä kuin perusajossakin. Vaihdetta saa heti pienenkin vauhdin hidastumisen jälkeen olla vaihtamassa pienempään. Alto on puhdas kaupunkiauto tai lähikaupan kauppakassi. Pidemmille matkoille tai ylipäänsä moottoritienopeuksiin autoa ei voi suositella. Auto on kevyt ja pituuteensa nähden korkea, joten tuulenpuuska saattaa, varsinkin kovemmissa nopeuksissa, hieman heilauttaa. Huippunopeudeksi ilmoitetaan 155 km/h ja 0-100 km/h kiihtyvyydeksi 14 sekuntia. Koeajon perusteella nämä luvut vaikuttaisivat pitävän paikkansa. Vaihteita Alton manuaalilaatikossa on viisi.

Hinta ei päätä huimaa

Uuden Suzukin Alton hinnat lähtevät 11.287 eurosta ilman ESP:tä. Ajonvakautuksella varustettuna lähtöhinta on 12.278,93 euroa. Alto tarjoaa hintaansa nähden ihan kelpo varustelun, eikä sitä missään tapauksessa ainakaan kalliiksi voi haukkua. Automaattivaihteilla varustetun Alton hinta lähtee alle 14.000 eurosta.

Suorituskyky 6,9

Suorituskyky on 1.0 litraiselle moottorille tyypillinen. Pääsee, mutta maltillisesti.

Mukavuus 7,8

Etuistuimet ovat muuten hyvät, mutta pitkittäisreisitukea ei tahdo löytyä. Takapenkki on käytännössä lasten matkustuspaikka. Auto on nelipaikkainen. Vakiovarustelu on kokoluokassa runsas.

Luotettavuus 7,3

Altolla on 3 vuoden / 100 000 km:n takuu. Puhkiruostumattomuustakuuta on 6 tai 12 vuotta tietyin varauksin. Maalitakuu on voimassa 3 vuotta.

Ajomiellyttävyys 8,0

Ahtaissa tiloissa autoa on luonnollisesti kokonsa puolesta helppo hallita. Tuulen suhinat, moottorin äänet ja rengasmelu kantautuu sisään kuuluvasti. Hallintalaitteet ovat helppokäyttöiset.

Ulkonäkö 8,8

Muotoilu on nykyaikaisille pikkuautoille tyypillinen. Sisätilat ovat pelkistetyt, mutta asiansa ajavat.

Polttoaineen kulutus 8,5

Kulutus on pieni, mutta raskaammalla kaasujalalla sen saa nousemaan huomattavasti suurikokoisemman moottorin tasolle.

Valmistuslaatu 7,5

Istuimet ovat mukavat, vaikka tukea saisi olla enemmän. Materiaalit ovat kovaa muovia.

Sisätilojen suunnittelu 7,0

Tavaratila on pieni. Takapenkit kaatamalla tilaa saadaan lisää. Säilytystilaa on kahdelle hengelle. ESP:n puuttuminen perusmallista ei turvallisuuspisteitä lisää.

Luokkansa paras 8,8

Alto on nykyaikaisen näköinen ja toimiva pikkuauto edullisella hintalapulla varustettuna.

Kokonaisarvio 7,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin