Koeajo Toyota Urban Cruiser 1.33 VVT-i Linea Terra | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota Urban Cruiser 1.33 VVT-i Linea Terra

Toyota Urban Cruiserin ohjaus on tarkka, mutta ohjaustunto hieman keinotekoinen. Tuntuu, että ohjaukseen on haluttu tehdä hieman liikaakin jäykkyyttä.
Koeajo Toyota Urban Cruiser 1.33 VVT-i Linea Terra

Mutkatielläkin mennään varsin mukavasti, kunhan ajolinjaa ei yritä hallita aivan sentin tarkkuudella. Kaarteissa Urban Cruiser kallistelee keskimääräistä enemmän. Suuntavakavuus on hyvä. Jousitus on tukeva. Suuremmissa nopeuksissa se toimii hienosti, mutta terävät kuopat tuntuvat selvästi.

Melutaso on perheautoluokan mitta-asteikolla voimakas. Rengasmelulle tuntuu perässä olevan kaikupohjaa hyvin. Bensakone on reippaassa kiihdytyksessä äänekäs.

Moottorit ovat peräisin Yariksesta. Tarjolla on vain 1,33-litrainen bensamoottori ja 1,4-litrainen diesel. Bensakoneen yhteydessä on stop-start -järjestelmä. Moottorilla tosin oli muitakin sammumistaipumuksia pysäköintitilanteessa, mutta hieman totuttelua vaativaa kytkintä ja alakierroksilla puhditonta moottoria oppinee pian käyttämään ilman ongelmia. Suorituskyvyltään moottori tuntuu litratilavuutensa mukaiselta ja luonteeltaan se on selkeä kierroskone. Liikenteen rytmissä pysyy vaivatta, mutta ohituksiin ei ole paljon voimavaroja. Viitosvaihteella kierroksia 100 km/h nopeudessa on selvästi yli 3000, mutta silti kuudes vaihde tuntuu tarpeettomalta. Vauhdin lisääminen kun ei viitosellakaan ole turhan ripeää. Sitkeämpiäkin pikkumoottoreita Toyota on osannut tehdä, mutta ilmeisesti nyt taloudellisuuden optimointi on vienyt voiton. Dieselmallissa puhtia lienee enemmän. Siihen saa noin 2500 euron lisähinnalla tarvittaessa kytkeytyvän nelivedon, jonka tekniikka perustuu RAV4-malliin.

Varustetasoja on kolme. Perusmalli Linea Terra sisältää kaikki turvavarusteet: ajonvakautuksen, 7 turvatyynyä ja aktiiviset pääntuet. Mukavuusvarusteita on melko niukasti: radio/CD, manuaali-ilmastointi, sähkölasit edessä ja kauko-ohjattava keskuslukitus. Linea Solissa noin 1200 euron lisähintaan saa mm. nahkaratin audiosäätimillä, kevytmetallivanteet, sumuvalot ja bluetoothin. Linea Sol Plus sisältää vielä mm. avaimettoman kulun, tummennetut takasivuikkunat ja himmentyvän taustapeilin.

Sisätilojen ilmettä on muokattu eurooppalaiseen makuun. Sisustus on moderni ja nuorekas. Tarjolla on mustaa muovia runsain alumiinijäljitelmäkoristein ja tumma istuinverhoilu. Verhoilu on hintaluokassaan asianmukaisen laadukas. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta ne ovat kooltaan melko pieniä. Mittaristo on persoonallisesti toteutettu. Nopeus- ja kierroslukumittarit on yhdistetty ja mm. polttoainemittari näytetään oranssisilla palkeilla.

Suorituskyky: 6,5

1,3-litrainen bensamoottori on kierroskone, jossa on voimanpuutetta pienillä kierroksilla eikä ohituskiihtyvyyskään ole kovin ripeää.

Mukavuus: 7,4

Takaistuimella on juuri riittävästi tilaa 185-senttiselle. Pieniin tila-autoihin verrattuna Urban Cruiser on ahdas. Istuimet ovat pienikokoiset, mutta melko hyvin muotoillut. Linea Terra -varustelu edustaa nykypäivän perustasoa.

Luotettavuus: 7,2

Luotettavuus lienee Japanissa valmistettuna Toyotana hyvä. Tiepalvelua ei tarjota.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Urban Cruiserista löytyy sopivissa olosuhteissa hieman ajamisen iloakin. Ohjaus on kuitenkin keskinkertainen. Jämäkkä jousitus on melko hyvä. Melutaso on pikkuautomainen. Näkyvyys on muuten hyvä, mutta leveät takapilarit peittävät näkymiä takaviistoon.

Ulkonäkö: 7,5

Jykevän katumaasturimainen ulkonäkö erottuu kilpailijoista. Sisustus on nuorekas.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kohtalaisen suuri paino lisää kulutusta eikä stop-start -järjestelmästä ole Suomessa juurikaan apua. Huoltovälit ovat lyhyehköt.

Valmistuslaatu: 7,0

Niin viimeistely kuin materiaalitkin ovat tavanomaisella tasolla.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila ei ole perusasennossaan kovin suuri. Sitä saa hieman kasvatettua siirtämällä takaistuinta edemmäksi. Säilytyslokeroita on monia, mutta ne ovat pienehköjä. Turvallisuusvarustelu on runsas.

Luokkansa paras: 7,8

Urban Cruiser on hyvä pikkuauto ilman suuria puutteita, mutta hinnaltaan se vastaa luokkaa suurempia autoja.

Kokonaisarvio: 7,5

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin