Koeajo Toyota Verso 2.0 D-4D Luxury 7p. | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota Verso 2.0 D-4D Luxury 7p.

Toyota Verson moottorit ovat samoja kuin Avensiksessa. Tarjolla on 1,6- ja 1,8-litraiset bensamoottorit sekä 2,0-litrainen ja kaksi 2,2-litraista dieseliä. 1,6-litraiseen saa automatisoidun manuaalivaihteiston ja pienitehoisempaan 2,2-litraiseen dieseliin automaattivaihteiston.
Koeajo Toyota Verso  2.0 D-4D Luxury 7p.

Vaihteita on kaikissa malleissa kuusi. Dieseleissä on hiukkassuodatin. Koeajettu 2,0-litrainen diesel (126 hv) on pienillä kierroksilla melko puhditon. Yli 2000 kierroksella voimaa on tyypilliseen dieselien tapaan mukavasti. Kadunkulmissa joutuu vaihtamaan aina kakkoselle. Käyntiääni on tyhjäkäynnillä hiljainen, mutta kiihdytyksissä karkea.

Alusta on edeltävän mallin tapaan melko jäykkä. Ohjaustunto on hyvä ja suuntavakavuus moitteeton. Tältä osin kehitys on mennyt aimo harppauksen oikeaan suuntaan, edeltäjälle ongelmallista sivutuulta ei tosin nyt esiintynyt. Alusta toimii nopeassa ajossa hyvin, mutta pienet epätasaisuudet tuntuvat etenkin hitaassa ajossa enemmän kuin useimmissa kilpailijoissa. Ohjaus on kaupunkiajossa mukavan kevyt.

Rengasmelu vaihtelee voimakkaasti tienpinnan karkeuden mukaan. Sileähköllä pinnalla auto on yllättävän hiljainen ja totuttua voimakkaammat tuulen suhinat nousevat rengasäänen yläpuolelle. Karkealla pinnalla sointi on vähintäänkin tavanomainen. Kiihdytyksissä moottorin ääni on kovin dieselmäinen.

Varusteita ja turvallisuutta

Verson perusmalli on Linea Terra. Siihen sisältyy mm. 7 turvatyynyä, manuaalinen ilmastointi, ajotietokone ja integroitu audiojärjestelmä kaukosäädöllä. Linea Solissa on noin 1400 euron lisähinnalla lisäksi automaatti-ilmastointi, sähkölasit takanakin, sumuvalot, lentokonepöydät, bluetooth ja nahkaratti. Linea Sol Plus tuo lisäksi kevytmetallivanteet, tummennetut takaikkunat, sadetunnistimen, tummentuvan peilin ja peruutuskameran. Luxury-mallissa on ksenonvalot, lasikatto ja CD-vaihtaja. Lisävarusteena saa tehtaalta vain metallivärin, Soliin vakionopeussäätimen, Sol Plussaan lasikaton sekä kahteen kalleimpaan malliin navigaattorin.

Koeajossa ollut kaksilitrainen diesel kuluttaa valmistajan mukaan yhdistelmäajossa 5,6 litraa / 100km, mutta koeajossa (johon sisältyi paljon maantieajoa) ei päästy alle 6,1 litran. Päästöjä auto tuottaa 146g CO2 / kilometri. Huippunopeudeksi ilmoitetaan 185 kilometriä tunnissa.

Suorituskyky: 7,9

Verson 2,0-litrainen diesel on pienillä kierroksilla hieman puhditon, mutta yli 2000 kierroksella voimaa löytyy mukavasti.

Mukavuus: 8,6

Keskirivin tilat ovat mainiot. Vakiovarustelu on vielä Sol-tasolla tavanomaista perustasoa. Lisävarusteita on tarjolla niukasti.

Luotettavuus: 7,8

Turvallisuus on ajanmukaista tasoa. Tiepalvelua ei ole tarjolla.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Ajo-ominaisuudet ovat ongelmattomat ja ohjaus hyvä. Jousitus on kova ja päästää pieniä epätasaisuuksia läpi. Rengasmelu vaihtelee voimakkaasti pinnan karkeuden mukaan ja tuulen suhina on yllättävän kova. Näkyvyys on parempi kuin monissa kilpailijoissa, mutta kääntöympyrä suurehko.

Ulkonäkö: 7,8

Muotoilu on yllätyksetön, mutta puhdaslinjainen. Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,0

Kulutus on luokassaan tavanomainen. Huoltovälit ovat lyhyehköt.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on laadukasta ja materiaalit melko tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0

Tavaratila on suuri ja laajentamismahdollisuudet monipuoliset. Säilytyslokeroita on melko paljon.

Luokkansa paras: 9,0

Verson ominaisuudet ovat kilpailukykyiset, mutta hinnaltaan se sijoittuu luokkansa kalleimpien joukkoon.

Kokonaisarvio: 8,3


Autoesittelyyn tästä

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin