Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volkswagen Golf Variant Comfortline 1,6 TDI

Volkswagen esitteli uuden Golf Variantin Geneven autonäyttelyssä keväällä 2013 ja Suomeen auto saatiin syksyllä 2013. Koeajoon saatiin manuaalivaihteinen 1,6 TDI, Comfortline varustetasolla.
Koeajo Volkswagen Golf Variant Comfortline 1,6 TDI

Golf Variant ei ulkoisilta mitoiltaan ole kovinkaan paljon kasvanut edeltäjäänsä nähden, mutta tavaratilaa on saatu kasvatettua jopa 100 litralla. Kontti vetää nyt perusasennossa 605 litraa ja kun takapenkit kaataa kasvaa tila 1620 litraan. Takapenkit kaatuvat kätevästi takakontin reunoilla olevista kahvoista.

Viistoperäiseen Golfiin verrattuna Variant on 30,7 senttiä pidempi. Tämä yhdessä edeltävään Variantiin nähden 5,7 senttiä kasvaneen akselivälin kanssa, tuo takamatkustajille pituussuunnassa toista senttiä paremmat jalkatilat. Vielä Comfortlinessa istuinverhoilu on varsin arkinen. Kaikesta huolimatta sisustuksen viimeistely on hieno ja luokkansa kärkeä. Erityisesti ohjauspyörä ja kojetaulun keskiosa ovat edeltäjää tasokkaamman näköisiä.



Kuljettajan paikalla näyttää tutulta Golfilta ja kaikki hallintalaitteet ovat hyvin käsillä. Ohjaus on edeltäjää keveämpi ja nopeampi. Suuntavakaus on saatu kuitenkin säädettyä erinomaiseksi. Ajo-ominaisuudet ovat kerrassaan mainiot, eikä moitittavaa tahdo löytyä edes keksimällä. Auto on helppo hallittava ja näkyvyyskin on saatu pidettyä varsin hyvänä joka suuntaan. Jousitus on kovissakin töyssyissä pehmeä, mutta kuitenkin mutkissa jämäkkä.

Dieselmoottorin ääni ei kantaudu juurikaan ohjaamoon, mutta rengasäänet, varsinkin moottoritienopeuksissa kuuluvat selkeästi sisään. Ohjauspyörässä on paljon toimintoja. Myös vakionopeussäätimen käyttö on nyt siellä missä kuljettajan kädet ja katse eli ohjauspyörän painikkeissa.

Golfin tapaan myös Variantiin on saatavilla uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten monitörmäysjarrutus (vakio), ennakoiva turvajärjestelmä, Dynamic Light Assist -kaukovalojärjestelmä ja mukautuva alustansäätöjärjestelmä DCC. Lisävarusteena saatavalla ajoprofiilin valinnalla voi valita taloudelliseen ajoon, urheilulliseen ajoon tai omavalintaisia ajoasetuksia noudattavan ajo-ohjelman.



Comfortlinessa ulkopeilit ja ovenkahvat ovat korin väriset. Lisäksi Comfortlinessa on mm. kevytmetallivanteet, etu- ja takaistuimen keskikyynärnojat, nahkaratti ja vakionopeussäädin.

Turboahdettu 1,6 litrainen dieselmoottori tuottaa tehoa 105 hv ja vääntöä 250 Nm. Teholuku ei vaikuta suurelta, mutta hyvän väännön avulla auto kuitenkin liikkuu kevyesti. Viisivaihteisen manuaalilaatikon suurimmalle vaihteelle voi oikeastaan hypätä suoraan kolmoselta. Volkswagen lupaa 1,6 TDI:n kiihtyvyydeksi 0-100 km/h 11,2 sekuntia ja huippunopeudeksi 193 km/h. Yhdistetty kulutus on 3,9 l / 100 km ja CO2-päästöjä syntyy 102 g/km.

Koeajetun Volkswagen Golf Variant Comfortline 1,6 TDI BlueMotion Technologyn suositushinta on 31 148,60 €.

Suorituskyky 8,7

1,6 TDI on mukava valinta Golf Variantin voimanlähteeksi. Vääntöä on mukavasti tarjolla jo alhaisilta kierroksilta ja vaihteen voikin melko nopeasti vaihtaa suurimpaan.

Mukavuus 9,0

Golf Variantin sisätilat ovat suuret ja istuimet varsin hyvät. Comfortline-varustelu sisältää tärkeimmät varusteet ja osa lisävarusteista on kohtuullisen hintaisia.

Luotettavuus 8,5

Kolariturvallisuus on luokan parhaimmistoa. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 9,0

Ajo-ominaisuudet ovat mainiot. Jousitus toimii hienosti. Näkyvyys on ilahduttavan hyvä. Moottoritienopeuksien rengasmelusta huolimatta melutaso on kilpailijoiden parhaimmiston tasolla.

Ulkonäkö 8,0

Muotoilu on malliuskollisesti yllätyksetön. Golf-malliston ystävälle on tehty helpoksi uuteen malliin siirtyminen ilman kikkailuja. Sama linja jatkuu myös sisätiloissa.

Polttoaineen kulutus 9,5

Volkswagenin mukaan keskikulutus on alle neljä litraa. Varsin pienillä lukemilla mentiin myös koeajossa, sillä ajotietokoneen mukaan keskikulutus pysyi lähes kokoajan alle viidessä litrassa. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu 9,0

Golf Variant on hyvin viimeistelty ja valmistusmateriaalit tuntuvat laadukkailta.

Sisätilojen suunnittelu 9,2

Edeltäjästään kasvanut selkeä tavaratila on jopa Passat Variantin konttia pari litraa suurempi. Takapenkit saa kaadettua näppärästi takaluukun kahvoista, mutta täysin tasaista tilaa ei synny.

Luokkansa paras 9,5

Volkswagen Golf Variant on omassa autoluokassaan varma valinta, josta on vaikea löytää moitteen sanaa. Muotoilultaan auto on kuitenkin arkisempi kuin monet uudet kilpailijat. Selkeällä muotoilulla on kuitenkin maassamme vankka kannattajakunta.

Kokonaisarvio 8,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin