Koeajo Volvo V60 2.0T Momentum Aut | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volvo V60 2.0T Momentum Aut

V60:n suunnittelussa päämääränä eivät ole olleet suuret tilat, vaan näyttävä muotoilu. Takaistuimella on korimallin ansiosta enemmän pääntilaa kuin S60:ssa, mutta polvitilaa on edelleen niukasti ja oviaukko kapeahko.
Koeajo Volvo V60 2.0T Momentum Aut

Edessä on runsaasti tilaa ja erinomaiset istuimet. Näkyvyys etenkin taakse on heikkoa. Myös etunäkyvyydessä on puutteita paksujen pilarien ja suuren alan peittävän sisäpeilin takia.

Tavaratila on kooltaan pienehkö, mutta monikäyttöratkaisut on hyvin toteutettu. Takaselkänoja kaatuu kolmessa osassa ja turvaverkko on vakiovaruste. Suurempia tiloja kaipaavat voivat hankkia V70:n.Fordin kanssa kehitetty 2.0T syrjäyttää Volvon mallistossa perinteikkään 5-sylinterisen 2.5T:n. Suorituskyvyltään se vastaa edeltäjää. Tämän moottorin yhteydessä automaattina käytetään kaksoiskytkinvaihteistoa, joka toimii paljon paremmin kuin dieseleissä käytettävä perinteinen automaatti.

Vaihdot tapahtuvat ripeästi ja nykimättä. Myös moottorin hiljainen käyntiääni miellyttää. Voimalinja olisi muuten oivallinen V60:aan, mutta kulutus on suurehko ja hinta kovin lähellä D5:ttä. Itse päätyisin 2.0T:hen ellei ajomäärä ole kovin suuri. D5:ttä vastaan puhuvat varsin dieselmäinen ääni ja viivyttelevä automaatti.

Alusta toimii hyvin ja menossa on ison auton tuntua. Terävät epätasaisuudet tuntuvat kuitenkin enemmän kun parhaissa kilpailijoissa. Ohjaus on melko raskas, mutta tarjoaa asiallisen tunnon. Kääntöympyrä on suuri. Äänieristys on hyvä, mutta ainakin Nokialaisilla nastojen rapina kantautui yllättävän voimakkaasti sisään.Koeajoauto oli varustettu kattavalla ajoturvallisuuspaketilla. Kaistavahti toimi luonnollisesti lumisilla teillä vaihtelevasti. Kaistavahdin varoitukset ovat ärsyttävän äänekkäitä. Aktiivinen vakionopeussäädin toimii hyvin. Valitettavasti vakionopeussäädin säätyy napeista vain 5 km/h portaissa, joten nopeus on asetettava tarkasti kohdalleen ennen säätimen kytkemistä. Tuulilasiin heijastuvat varoitusvalot varoittavat asteittain liian pienestä etäisyydestä edellä ajavaan.

Sisustus on laadultaan saksalaisten tasolla ja muotoilu selkeän tyylikästä.
Keskikonsolissa on kuitenkin paljon pieniä nappeja, jotka vaativat perehtymistä. Säilytystilaa matkustamossa on niukasti.

V60 on kaikkiaan laadukkaasti viimeistelty auto, joka löytää varmasti paikkansa luokassa, jossa farmarien menekki on sedaneita suurempaa.

Suorituskyky: 8,6

2,0-litrainen bensaturbo kuljettaa V60:aa ripeästi.

Mukavuus: 9,2

Istuimet ovat markkinoiden parhaimmistoa. Takaistuintilat eivät ole kovin väljät. Momentum-tasolla varustelu on runsas.

Luotettavuus: 8,5

Turvallisuus on luokan parhaimmistoa. Volvojen luotettavuus on yleensä keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta urheilullisuutta hakeva ei löydä ohjauksesta aivan optimaalista tuntoa. Jousitus toimii maantiellä mainiosti. Melutaso on hieman alhaisempi kuin luokan saksalaisissa. Kääntöympyrä on erittäin suuri ja näkyvyys huono.

Ulkonäkö: 8,4

Muotoilu on nuorekas ja sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 7,4

Kulutus on varsin suuri. Huoltokustannukset ovat keskimääräistä korkeammat.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistely on moitteeton. Myös materiaalit ovat laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,1

Tavaratila on ulkomittoihin verrattuna pieni. Monikäyttöratkaisut ovat kehittyneitä. Sisätilojen suunnittelu on käytännöllistä.

Luokkansa paras: 9,5

V60 2.0T on hienostunut ja korkeatasoinen auto. Samalla rahalla saa tarvittaessa myös huomattavasti tilavampia autoja.

Kokonaisarvio:8,6


S60 autoesittelyyn tästä ja koeajoon tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin