Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Skoda Octavia G-TEC: kaasuautolla edullisia kilometrejä

Kun auton ajotietokone kertoo kaasunkulutuksen kilogrammoissa sataa kilometriä kohden, tankkausasemalla sama ilmoitetaan suhteellisena litrahintana bensiiniin nähden ja Skodan omassa hinnastossa kuutiometreinä sataa kilometriä kohden, ei ihmekään jos kuluttaja kokee kaasuautot hankalana ostoksena.
Koeajossa Skoda Octavia G-TEC: kaasuautolla edullisia kilometrejä

Todellisuus on kuitenkin onneksi tätä helpompaa, kaasukäyttöinen Skoda Octavia nimittäin kulkee todella edullisesti. Esimerkiksi noin 180 kilometrin matka Helsingistä Tampereelle maksaa polttoaineen osalta 8,69 euroa, kun keskikulutus on 4,2 kg/100km ja autoon tankataan 1,15 €/kg maksavaa maakaasua. Kotimaisella biokaasulla kustannus olisi hieman korkeampi.

Joka tapauksessa työmatka-autoilijalle jää kilometrikorvauksesta kyseiseltä matkalta polttoainekulujen jälkeen 65,11 euroa vaikkapa auton lainalyhennykseen.

Missä autoa voi tankata?

Tällä hetkellä maa- ja biokaasun tankkausasemia on hyvin tarjolla Jyväskylästä etelään. Pohjoisin asema sijaitsee Oulussa ja Helsingistä liikkeelle lähdettäessä uudella Skoda Octavialla pystyy ajamaan kaasulla aina Vaasaan asti, mikäli tankkaa auton välissä Tampereella.

Uudella Octavia G-TECillä ajaa helposti reilut 300 kilometriä täydellä kaasutankilla. Mikäli tankkausmahdollisuutta ei tämän jälkeen ole, auto siirtyy käyttämään automaattisesti bensiiniä toisesta tankista, joten matka ei katkea kaasun loputtua. Matkanteosta tulee vain tavallisen bensiiniauton hintaista. 

Uusi Octavia on miellyttävä arkiauto

Edullisten käyttökustannusten lisäksi uudistunut Octavia pääsi yllättämään mukavuudellaan. Eikä sinänsä ihme, sillä Octaviaa on hiottu vuosien varrella käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan hyvälle tasolle.

Vaikka auto on sisätiloiltaan tilava, tunnelma kuljettajan paikalla ei ole liian väljä. Kaikki hallintalaitteet ovat hyvin kädenulottuvilla ja ergonomia on hyvällä tasolla kaikenmittaisille kuljettajille. Aiempaan verrattuna alusta- ja jousitustuntuma on ottanut askeleen mukavampaan suuntaan. Kiertoliittymien mukulakivetyksillä tärinää ei ilmene edes auton peräpäässä juuri lainkaan.

Mikäli autoa on hankkimassa 30 000 euron budjetilla, koeajamamme Octavia G-TEC Style DSG on hyvä vaihtoehto. Kuukausierällä autoa hankkiva voi myös ajatella pienempien käyttökulujen kattavan osan auton kuukausikuluista, joten kaasu-Octavian kustannuksilla saa suuremman ja paremmin varustellun auton.

Missä kaasuauton valitseva sitten joutuu tinkimään? Octavian kohdalla ei oikeastaan muusta kuin tavaratilasta ja moottoritehoista, muuten auto on kuin mikä tahansa Octavia.

Mikä Octavian kohdalla on merkillepantavaa, auton hankintahinta on jopa hieman vastaavaa bensiinimallia edullisempi. Monesti kaasuautot on mielletty perinteisiä malleja kalliimmiksi.

Kaasu-Octaviasta joutuu myös maksamaan käyttövoimaveroa, joka on tosin dieseliä edullisempi. Octavian kohdalla 215 euroa vuodessa.

Skoda Octavia G-TECin koeajon jälkeen jää pohtimaan, miksi kaasuautot eivät ole yleistyneet Suomessa tämän enempää. Bensiiniauton hinnalla saa auton, joka käyttää sekä kaasua että bensiiniä. Octavian kohdalla voidaan puhua myös käytettävyydeltään erinomaiseksi hiotusta arkiautosta, joka ei ole enää edes imagoltaan niin harmaa.

Katso myytävät Skoda Octavia G-TEC -mallisarjan uudet autot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin