Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa tyylipuhdas sedan: Mazda6

Mazdan lippulaivamalli Mazda6 on pysynyt ajattoman tyylikkäänä koko nykyisen mallisukupolvensa ajan. 
Koeajossa tyylipuhdas sedan: Mazda6
Kannattaako hyvää ja toimivaa lähteä muuttamaan? Ei, mikäli kyse on ajattoman tyylikkäistä muodoista, kuten Mazda6:n tyylipuhtaasta sedan-toteutuksesta. 
 
Mazdan nykyisen Skyactiv-nimisen mallisukupolven autot ovat keränneet paljon suitsutusta ja muotoilupalkintoja vuodesta 2012 alkaen, mutta tekniikkapuolta on viety vuosien varrella eteenpäin, vaikka tunnistettavat muodot ovatkin säilyneet. 
 
Mazda6:n kohdalla suurin kysymys lienee se, onko perinteiselle porrasperäiselle sedan-mallille enää kysyntää.
Monelle sedan-autot ovat pitkään edustaneet sitä ainoaa ja oikeaa autoa. Nykyisessä katumaasturien ja viistoperien uutuustykityksessä sedanit ovat jääneet hieman varjoon. 
Porrasperän mieltää helposti hankalakäyttöiseksi arkikäytössä, vaikka todellisuudessa autossa ei olisi mitään vikaa. Tämä onkin ehkäpä Mazda6 Sedanin suuri yllätys, auto on oikeasti hyvä käyttää. Puhutaan enemmän mielikuvaharhasta kuin todellisista käyttökokemuksista. 
 
Koeajon yhteyteen osunut Ikea-reissu antoikin hyvä tilaisuuden laittaa sedanin käytettävyyden koetukselle. Parimetriset ja leveät laatikot pitäisi saada mahdutettua autoon niin, että takaluukun saisi vielä kiinni. Hommasta selvittiin yllättävänkin kivuttomasti, mutta muutaman hankalan yksityiskohdan testi myös paljasti.
 
Mazda6:n takapenkkien vapautusvivut eivät kaada penkkejä automaattisesti, vaan penkit täytyy ensin vapauttaa tavaratilasta käsin ja sen jälkeen erikseen kaataa ne takaovien kautta. Toisin kuin monessa muussa automallissa, takapenkkien metalliset lukituskiinnikkeet jäävät lisäksi takapenkkien kaatamisen yhteydessä törröttämään penkin selkänojasta, jolloin helposti särkyviä paketteja ei voi pakata tilaan vaivattomasti. 
 
Kieltämättä niin sanottu liftback-toteutus, jossa takaluukku avautuisi takalasin yläreunasta asti, mahdollistaisi tavaratilan helpomman käytön, mutta kyllä tällä perinteiselläkin mallilla hyvin pärjää. Toki Mazda6 on valittavissa myös farmariperäisenä versiona.
 

Numeroarvot vastaan tunne

Koeajamamme Mazda6 oli varustettu kaksilitraisella bensiinimoottorilla, jonka voima välittyy perinteisen automaattivaihteiston kautta renkaille. Kaiken kaikkiaan auton ajettavuus jätti hyvän vaikutelman, mutta ahtamattoman bensiinimoottorin suorituskyky tuntui aavistuksen ohuelta. 
 
Paperilla moottorin 165 hevosvoimaa tuntuu riittävältä, mutta 210 Nm:n vääntöön kaipaisi lisää jytyä. Reippaammissa kiihdytyksissä moottori huutaa kovaa ja korkealta, mutta satasen vauhtiin päästään 10,1 sekunnissa. Ei sillä, etteikö tälläkin pärjäisi, mutta paperille painetuissa arvoissa ja todellisessa kiihtyvyyden tunteessa on pieni ristiriita.
 
Ohjaustuntuman puolesta Mazda6:sta sen sijaan on vaikeaa löytää kritisoitavaa. Auton vakiovarusteinen G-Vectoring control -järjestelmä parantaa ohjauksen täsmällisyyttä kaarteissa. 

Business-varustelulla mainio hinta-laatusuhde

Mazda6 on saatavilla viidellä erilaisella varustetasolla, joiden myötä auton hintahaitari ulottuu moottorista ja vaihteistosta riippuen reilusta 26 000 eurosta vajaaseen 45 000 euroon. 
 
Kaikista paras ostos lienee Mazda6 Business Edition, jonka automaattivaihteinen bensiiniversio maksaa alle 33 000 euroa ja vastaavasti diesel noin 35 400 euroa. 
 
Business-varusteluun kuuluu kattava valikoima tärkeimpiä turvallisuus- ja mukavuusvarusteita kuten LED-ajovalot, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, kaupunkijarrutusjärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. 
Business-malli on peräti tuhat euroa Premium-varusteltua autoa edullisempi, vaikka kattaakin paremman varustelun. 

Onko Mazda6 hyvä ostos?

Mazda6:n voisi sanoa olevan perusvarma valinta auton tyylikästä ulkomuotoa arvostavalle autoilijalle. Mazda6 tulee kokemaan ensi vuonna laajan uudistuksen, mutta tämän hetken malli ei tunnu missään tapauksessa vanhalta mallilta, sillä auton tekniikkaa on päivitetty jatkuvasti. 
Perinteistä sedan-korista autoa ei kannata kokeilematta tyrmätä, sillä käytettävyydeltään se saattaa olla yllättävänkin näppärä. Valinnanvaraa autokaupoilla on nykyään esimerkiksi tässä noin 33 000 euron hintaluokassa valtavasti, joten lopulta valinta syntyy kunkin autoilijan omien mieltymysten pohjalta. 
 
Mazda suunnittelee kokonaisuudeltaan tasapainoisia autoja, joissa tyylikäs muotoilu kohtaa yleensä hyvän ajettavuuden ja koetellun tekniikan. Koeajolla kannattaa käydä, vaikka merkki ei aiemmin olisikaan tuttu.

Mazda6 Sedan 2,0l Bensiini Automaatti

Hinta:  33 944 euroa
Takuu: 3 vuotta / 100 000 km
Tekniset tiedot:
Sylinteritilavuus cm3: 1 998
Vääntö Nm/rpm: 210 / 4000
Teho kW/hv/rpm: 121 / 165 / 6000
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 10,1
Huippunopeus km/h: 209
EU-kulutus l/100 km: 7,7 / 5,0 / 6,0
CO2 g/km: 139
Mitat:
Pituus/leveys/korkeus mm:  4 865 / 1 840 / 1 450. Vetopaino kg: 680 (jarruton) / 1500 (jarrullinen). Tavaratila: 480 litraa.
 
Katso myytävät Mazda6 vaihtoautot ja uudet autot.

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin