Lexuksen mallisto sähköistyy vauhdilla - ensimmäinen täyssähköauto ennakkotilauksessa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Lexuksen mallisto sähköistyy vauhdilla - ensimmäinen täyssähköauto ennakkotilauksessa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: TOYOTA AUTOTALOT // Lexus tunnetaan tinkimättömästä laadusta, joka säilyttää arvonsa. Uudessa Tampereella sijaitsevassa myymälässä pääsee tutustumaan laajasti Suomessa myytäviin malleihin.
Lexuksen mallisto sähköistyy vauhdilla - ensimmäinen täyssähköauto ennakkotilauksessa

Lexus on todellinen premium-auto, jonka hiottu olemus luo ajokokemuksesta ylellisen. Laadun tae on ainutlaatuinen tuotantoketju.

“Tehtaalla on jokaisella tuotantolinjan työpisteellä Andon-hätäjarru, josta vedetään, jos autossa on mitään huomautettavaa. Jos hälytystä käytetään kahdesti, niin koko tuotanto pysähtyy, jotta ongelma saadaan varmasti kuntoon”, Lexuksen tuotevastaava Teemu Hult kertoo.

“Autenttisuus syntyy lisäksi käsityön määrästä. Tikkaukset, kangaslaskokset ja monet muut yksityiskohdat tekevät koneen sijaan huippukoulutetut artisaanimme eli Takumi-mestarit jopa vuosikymmenten kokemuksella.”

Omaleimaista designia pääsee ihastelemaan nyt uudessa myymälässä, joka on auennut tänä vuonna Tampereelle.

Entistä sporttisempi muotoilu erottuu massasta

Muutama vuosi sitten Lexuksen suunnittelija vaihtui, minkä ansiosta autojen ulkonäkö on nyt entistä näyttävämpi ja urheilullisempi. Erottuvan desiginin on kuitenkin puhuteltava monenlaisia autoilijoita.

“Muotoilussa kiinnitämme paljon huomiota käytettävyyteen. Auton pitää toimia sisältä ja ulkoa. Esimerkiksi hallintalaitteet sijoitetaan luonteviin paikkoihin helposti saataville”, Hult kertoo.

Muotoilun ja mukavuuden lisäksi suunnittelua sanelee vahvasti turvallisuus. Turvaominaisuuksia kehitetään jatkuvasti lisää.

“Uusimmassa crossoverissa matkustajan ovi ei aukea, jos kuolleesta kulmasta on tulossa joku. Tällaiset pitkälle mietityt toiminnot ovat Lexuksen ytimessä.”

Hybridien suosio raivaa väylää sähköistymiselle

Teemu Hult kehuu Tampereen uuden myyntipisteen kattavuutta. Liikkeessä on erillinen showroom, ja lähes kaikki Suomessa myytävät mallit ovat nähtävillä Tampereella. Tutustuttavana on sekä uusia että vaihtoautoja.

Tällä hetkellä suurin kiinnostus kohdistuu itselataaviin täyshybrideihin sekä sähköautoihin. Lexuksen uusin malli on katumaasturi NX, jonka saa plug-in-hybridinä tai itselataavana. Tilava ja tukeva ajokki sopii paljon ajettavaksi ykkösautoksi.

Malleista suurin, plug-in-hybridi RX on osoittautunut suosituksi suomalaisten keskuudessa. Ensimmäinen täyssähköauto RZ on tämän syksyn uutuus, auton ennakkotilaukset alkavat loppuvuodesta 2022.

“Tekniikkaa kehitetään kovalla vauhdilla, ja tavoitteena on täysin sähköinen mallisto vuoteen 2035 mennessä”, Hult sanoo. “Isosta RZ:sta laajennetaan pienempiin sähköautomalleihin.”

Pitkät toimitusajat puhuttavat koko autoalalla. Esimerkiksi itselataavia hybridejä ES ja UX ei tarvitse odottaa muutamaa kuukautta kauempaa.

“Juhlavan kokoinen ES on suosittu taksikäytössä. Kompaktimpi crossover UX on näppärä kaupunkiauto, joka kelpaa myös maantielle”, Hult kertoo. “Kumpikin on mahdollista saada alle jo alkuvuodesta.”

Piirun verran parempaa palvelua

Lexuksen liikkeessä ilmapiiri on vieraanvarainen ja asiakkaiden toiveisiin perehdytään huolella.

“Voimme suunnitella yhdessä virtuaalisesti kokonaisuuden lisävarusteita ja pintoja myöten”, Hult kertoo. “Verhoilumateriaalit ovat esillä paikan päällä. Oman tulevan auton pääsee kokemaan mahdollisimman tarkasti.”

Erityisesti voimalinjat herättävät sähköistymisen myötä pohdintaa.

“Varsinkin koeajon jälkeen autoilijalla on usein kysymyksiä. Käymme perusteellisesti mietinnät läpi, oli kyse sitten akkutekniikasta, rangesta tai auton lataamisesta.”

Sähköautoihin saa ostettua latausaseman auton yhteydessä, ja halutessa myyjä ohjeistaa asennuksen tilaamiseen.

Jälleenmyyntiarvo pysyy hyvänä

Hult nostaa pikkutarkan käsityön ohella erottuvaksi piirteeksi autojen vähävikaisuuden. Laadukkaan tuotannon ansiosta Lexus tunnetaan autona, jonka kanssa pärjää perushuolloilla. Se näkyy myös jälleenmyyntiarvossa.

“Arvonalenema mietityttää aina autoa hankkiessa. Lexus säilyttää hyvin jälleenmyyntiarvonsa, autoliikkeet hankkivat käytettyjä yksilöitä mielellään. Vanhemmatkin mallit ovat turvallisia ostaa, koska korjauskustannukset pysyvät kohtuudessa", Hult kertoo.

Merkkiuskollisuus selittyy hyvillä kokemuksilla – auto pysyy kunnossa ja ajaminen on nautinto.

“Lexus on tehty niille, jotka haluavat erottua massasta, arvostavat käsityötaitoa ja nauttivat huolettomasta auton omistamisesta”, Hult summaa.

Tutustu Lexus-mallistoon >>

Tutustu Tampereen uuteen Lexus-myymälään >>

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin