Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Lisää vain matkustamo: laskeeko tämä keksintö sähköautojen hintoja?

Hyundai kertoo kehittelevänsä uutta skaalautuvaa sähköautojen alustarakennetta, joka pitää sisällään kaikki tärkeimmät sähköauton tarvitsemat komponentit. Sen päälle voidaan suunnitella erikokoisia matkustamoratkaisuja.
Lisää vain matkustamo: laskeeko tämä keksintö sähköautojen hintoja?

Jos autoja voitaisiin suunnitella ja valmistaa niin, että lähes kaikille automalleille suunniteltaisiin yhteneväinen täyssähköinen pohjarakenne, jonka päälle asennettaisiin käyttötarpeen mukaan erilaisia matkustamoja, rahaa säästyisi sekä suunnittelussa että tuotannossa. 

Yksinkertaistetusti tästä on kyse Hyundain ja yhdysvaltalaisen Canoo-yrityksen yhteistyössä, joka tähtää yhteneväisen perusrakenteen tuottamiseen erilaisille ja erikokoisille ajoneuvoille.

Innovaatiota voisi verrata skeittilautaan, joka pitää sisällään kaikki oleelliset ajoon liittyvät komponentit, kuten ajoakuston sekä sähköisen voimalinjan. Rakenne on Canoon suunnittelema, ja se esiteltiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2019.

– Olemme vaikuttuneita siitä, kuinka nopeasti ja tehokkaasti Canoo suunnitteli innovatiivisen täyssähköisen ajoneuvorakenteensa. Yritys sopii loistavasti tekniikkakumppaniksi Hyundai Motor Groupille, josta on tulossa edelläkävijä tulevaisuuden liikkuvuuspalveluissa, Hyundai Motor Groupin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Albert Biermann 

Hyundai kertoo yhdeksi uudenlaisen alustarakenteen eduista sen, että alemmat tuotantohinnat näkyvät myös kuluttajahinnoissa. Lisäksi uusi skaalautuva rakenne mahdollistaa uudenlaisten PBV-ajoneuvojen (Purpose Built Vehicles) tuotannon. PBV-ajoneuvot on suunniteltu tiettyä käyttötarkoitusta varten, esimerkiksi pikkubussiksi tai pakettijakeluun.

Kuvat: Hyundai ja Canoo

AUTOTALLI.COM

Selaile myytäviä uusia Hyundain täyssähköautoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin