Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nämä 6 turvaistuinta reputtivat Autoliiton testissä

Autoliiton julkaisemassa syksyn turvaistuintestissä 15 lastenistuinta sai hyvän arvosana mutta kuusi hylättiin.
Nämä 6 turvaistuinta reputtivat Autoliiton testissä

Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen toteuttamassa turvaistuintestissä laitettiin 19 istuinta tyyppihyväksyntävaatimuksia kovempaan koetukseen. Testissä on neljä eri tavoin painotettavaa osa-aluetta, jotka jakautuvat vielä pienempiin osiin.

Puolet testin painotuksesta on turvallisuusarvosanalla, joka sisältää etutörmäystestin, vöiden reitityksen sekä istuimen vakauden autossa. Käyttöominaisuuksilla on 40 prosentin painotus ja istuinmukavuudella kymmenen prosentin.

Testatuista istuimista viisi on mahdollista hankkia erillisen telakan kanssa sekä ilman, joten istuimet on testattu kummallakin vaihtoehdolla, ja näin ollen testituloksissa on 24 kokonaisarvosanaa.

Vakavimmat puutteet testissä todettiin Foppapedretti Uniko i-Size -nimisestä istuimesta. Kyseinen istuin ei kestänyt etutörmäyskoetta, vaan istuimen takaosa irtosi telakasta ja istuin kellahti eteenpäin. Lisäksi istuimen päällyskankaassa oli liikaa naftaleenia. 

Liikaa kemikaaleja löytyi myös Jané Koos i-Size -istuimesta telakan kanssa ja ilman sekä Hy5 TT:sta, Graco Turn2Reachesta ja Osann Foxista. Janéssa ja Hy5:ssa oli liikaa naftaleenia ja Gracossa ja Osann Foxissa palonsuoja-aineita.

”Vaikka Jané pärjäsi mainiosti sekä etu- että sivutörmäystestissä, se reputti testin liiallisen kemikaalikuormituksen takia. Jos istuin saa yhdelläkin testin osa-alueella heikon arvosanan, saa se heikon kokonaisarvosanan”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen sanoo.

Katso Autoliiton koostama taulukko testituloksista alta:

 
Autotalli.com
Autot 3 lapsen perheelle
6-7 paikkaiset autot
Perhefarmarit


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin