Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nämä auton turvallisuusasiat unohtuvat kesäautoilijoilta helposti – Euromasterin asiantuntija kertoo

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: EUROMASTER // Euromasterin huoltoasiantuntija kertoo, mitä turvallisuustekijöitä kesäautoilijan kannattaa ottaa huomioon ennen kuin hän hyppää ratin taakse.
Nämä auton turvallisuusasiat unohtuvat kesäautoilijoilta helposti – Euromasterin asiantuntija kertoo

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: EUROMASTER

Autoilijat muistavat pääsääntöisesti tarkastaa rengaspaineet,
renkaiden kunnon ja esimerkiksi pyyhkijänsulat ennen pidemmälle ajomatkalle lähtöä.
Kysyimme Euromasterin huoltoasiantuntijalta, mitä muita turvallisuustekijöitä 
kesäautoilijan kannattaa ottaa huomioon ennen kuin hypätään ratin taakse.
 
Pakkaa matkatavarat turvallisesti
 
Lomamatkalle lähtee monesti varusteita mukaan niin paljon, 
että niiden pakkaaminen autoon turvallisella tavalla käy jo aivojumpasta. 
Auton sisätiloihin irtotavaran pakkaamista kannattaa ehdottomasti välttää, 
koska jo pienikin irtonainen esine voi aiheuttaa suuren vaaran esimerkiksi hätäjarrutustilanteessa.
 
Pelkkä irtonainen golfpallokin voi lähteä valtavalla voimalla takapenkiltä 
ja aiheuttaa todellisen vaaran, vaikka itse kolari vältettäisiinkin.

Jos tavaroita on paljon, Euromasterin asiantuntija huoltotoimintojen jälkimarkkinointipäällikkö Tuomas Mustakallio suosittelee joko kattotelineen tai vetokoukun asennusta, jotta matkatavaroita voidaan kuljettaa turvallisesti auton ulkopuolella. Muutamia asioita kannattaa kuitenkin ottaa tässäkin huomioon: ”Auton kattotelineille on määritelty maksimikuorma, joka on tyypillisesti 50–70 kilon välissä. Maksimikuormaa ei kannata missään nimessä ylittää, sillä tällöin vaarana on, että auton kattorakenteissa tapahtuu muutoksia tai mahdollisessa onnettomuustilanteessa telineet irtoavat liian raskaan kuorman takia.”

Vetokoukkujen asennuksessa taas on hyvä huomioida, että niiden sähköasennus vaatii ammattitaitoa, jotta ne toimivat auton tietokoneiden kanssa oikein ja esimerkiksi peruutustutkat eivät hälytä turhaan. Euromasterilla ammattitaitoinen henkilökunta ohjelmoi koukut toimimaan yhdessä auton sähköjärjestelmän kanssa.

”Jos vetokoukulle on tarvetta vain harvoin, voi irrotettava malli olla fiksumpi kuin kiinteästi asennettu koukku. Euromasterin asiantuntijat auttavat mielellään oikean kuljetusratkaisun valinnassa”, Mustakallio lisää.

Tarkasta ilmastoinnin toimivuus

Nykyään ilmastointi on vakiovaruste lähes kaikissa autoissa, ja sen olemassaoloa tai tärkeyttä ei välttämättä edes muista tai huomaa ennen kuin se lakkaa toimimasta. Kaikkein ikävintä olisi, jos ilmastointi lakkaisi toimimasta kesken lomamatkan. Sen toimivuus kannattaakin tarkastaa jo ennen reissuun lähtöä.

Auton ilmastointilaite vaatii huoltoa ja ylläpitoa toimiakseen vuodesta toiseen. Suositus on, että ilmastointilaite huolletaan kahden vuoden välein.

Toinen tärkeä muistettava asia on, että ilmastointia tulee käyttää myös talvella, jotta se pysyy toimintakuntoisena.

Mikäli autossa esiintyy pahaa, ilmastoinnin mukana tulevaa hajua, syynä on todennäköisesti kostea ja likaantunut raitisilmasuodatin. Se tulisi vaihtaa autonvalmistajan huolto-ohjelman mukaisesti tai viimeistään silloin, kun epämiellyttävää hajua havaitaan.

”Joskus raitisilmasuodattimen kotelossa, lauhduttimen kennossa ja puhallinputkistoissa voi olla epäpuhtauksia, jotka myös aiheuttavat hajua. Siihenkin löytyy apu ja puhdistusvälineet Euromasterilta”, kertoo Mustakallio.

Ovathan renkaat turvalliset

Koronaviruksen vuoksi monet kesälomareissua suunnittelevat ovat ajaneet keväällä vain vähän. Auto kannattaakin “koeajaa” ennen reissuun lähtöä. Jos auton käyttäytymisessä ajon aikana tuntuu esimerkiksi epämiellyttävää levottomuutta, on syytä tarkistaa renkaiden kunto. Jos niistä ei löydy huomautettavaa, voi syy olla pyörien suuntauksessa.

Toinen huomioon otettava asia on se, että Suomen tiet voivat olla varsin kehnossa kunnossa talven jäljiltä, ja jo yksikin terävä routakuoppa saattaa vaikuttaa auton renkaisiin tai ohjauskulmiin haitallisesti. Kaikki rengasvauriot eivät välttämättä näy ulospäin, joten renkaat kannattaa tarkastuttaa liikkeessä

Euromaster Mastercheck

Euromaster-liikkeiden kattavat ja jatkuvasti kehittyvät huoltopalvelut ovat käytössäsi ympäri Suomen. Jos et ole varma autosi kunnosta, tuo se Euromasterille, joka tarjoaa kaikille palvelupisteessä asioiville veloituksettoman Mastercheck-tarkastuksen

Se sisältää seuraavat tarkastukset:

  1. Renkaat: kuluneisuus, urasyvyys, mahdolliset muut vauriot
  2. Tuulilasinpyyhkijät
  3. Valot: suunta-, ajo-, sumu-, seisonta- ja jarruvalot
  4. Jarrupalat ja -levyt
  5. Nestetasot: moottoriöljy, jäähdytys- ja jarruneste
  6. Iskunvaimentimet, silmämääräinen tarkastus
  7. Akun kunnon tarkastus

Autohuolto yleisesti > 

Varaa aikasi:  

https://www.euromaster.fi/kuluttajat/ajanvaraus

Lisätietoja:

Tuomas Mustakallio, Suomen Euromaster Oy, 
Jälkimarkkinointipäällikkö, huoltotoiminnot,
puh. 0500 703 363, 

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin