Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nyt on hyvä aika myydä ja ostaa katumaasturi - kysyntä kasvussa

Nyt on hyvä aika myydä ja ostaa katumaasturi - kysyntä kasvussa

Katumaasturien kysyntä on Euroopanlaajuisesti vahvassa kasvussa. Myös Suomessa joka neljäs uusi rekisteröitävä auto on katumaasturi. 

Suomessa rekisteröitävistä uusista katumaastureista lähes puolen on keskikokoisia ja noin kolmannes pieniä katumaastureita. Katumaastureiden suosion kasvaminen on näkynyt erityisesti B- ja C-segmentin sekä tila-autojen kysynnän pienentymisenä. 

Myös ensi vuonna alkavan romutuspalkkiokampanjan ennakoidaan näkyvän pienikokoisten katumaastureiden myynnissä. Tämän vuoden puolella moni autovalmistaja on esitellyt täysin uusia automalleja nimenomaan pienten katumaasturien joukkoon. Esimerkiksi Opel Crossland X, Kia Stonic, Hyundai Kona, Volkswagen T-Roc sekä Seat Arona ovat tämän kaltaisia kompaktin kokoisia katumaastureita. 

Ostajan näkökulmasta automallivalikoima on kasvamassa katumaastureiden osalta seuraavan puolen vuoden aikana merkittävästi. Myyjän näkökulmasta ajankohtana talvi on puolestaan hyvää aikaa myydä erityisesti nelivetoista katumaasturia. 

Autotalli.comin tilastoista ilmenee, että nelivetoisia autoja haetaan erityisen paljon lokakuusta maaliskuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Erityisesti tammikuussa hakumäärät kasvavat voimakkaasti. 

Jos kuluvan vuoden uusien autojen rekisteröinneistä vetää johtopäätöksen tämän hetken keskivertoautosta, suomalainen ostaa valkoisen automaattivaihteisen katumaasturin. 

- Meillä tehdyistä hauista kolmessakymmenessä prosentissa kävijä on määritellyt etsivänsä nimenomaan automaattivaihteista autoa, Autotalli.comin web-analyytikko Janne Putkonen sanoo.

Lue lisää aiheesta Autotalli.comista täältä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin