Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Oletko kokeillut jo uutta pesutrendiä? Auton vaahtopesu ei vaadi painepesuria

Vaahtopesun voi suorittaa myös ilman painepesuria käsikäyttöisellä vaahdottimella.
Oletko kokeillut jo uutta pesutrendiä? Auton vaahtopesu ei vaadi painepesuria

Painepesureihin liitettävät vaahdottimet ovat yksi tämän hetken autonpesutrendeistä. Vaahtopesu toimii erittäin likaisen auton tehokkaana esipesuna sekä säännöllisesti tehtynä auton ainoana ylläpitopesuna.

Helpointa ja nopeinta auton vaahtopesu on painepesurin kanssa, mutta tarvittaessa homman voi hoitaa myös käsikäyttöisellä vaahdottimella sekä puutarhaletkulla huuhtelemalla.

Vaahtopesun ideana on irrottaa lika hellävaraisesti hitaasti valuvan vaahdon mukana. Sopivan paksuksi vaahdottimella säädetty vaahto ehtii vaikuttaa auton pinnalla riittävän pitkään lian irrottamiseksi. Pesuainetta valittaessa huomiota tosin kannattaa kiinnittää siihen, että shampoo on pH-neutraalia eikä liuota mahdollista vahapintaa.

Mikäli auto ei ole järin likainen, vaahtopesu riittää monesti jo itsessään puhdistamaan maalipinnan. Tämä vähentää merkittävästi naarmuuntumista, kun mekaanista hankausta ei tarvita. Myös esipesuna vaahto on tehokas tapa poistaa hiekka ja muu lika ennen pesukintaaseen tarttumista.

Esimerkiksi Sonax-tuotteita maahantuova Kaha ohjeistaa vaahtopesuun seuraavasti: 

  • Täytä vesi vaahdottimen pulloon ja annostele vaahtoshampoota ohjeen mukaan. Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen.
  • Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle.
  • Säädä vaahdon paksuus sopivaksi; mitä takertuvampi vaahto, sen parempi. Liian laiha tai paksu vaahto valuu maahan liian nopeasti.
  • Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista. Useamman vaahtokerroksen lisääminen ei paranna pesutehoa, sillä liika vaahto nopeuttaa vaahdon valumista.
  • Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Älä anna vaahdon kuitenkaan kuivua maalipintaan.
  • Huuhtele auto huolellisesti painepesurilla.

 

 

Teksti: Teemu Granström / Kuva: Oy Kaha Ab


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin