Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Osaatko lukea uudistuvia rengasmerkintojä? Pohjoismaisen kitkarenkaan tunnistaa jatkossa tästä symbolista

EU-rengasmerkinnät uudistuvat toukokuussa 2021. Uusi tarra kertoo aiempaa paremmin turvallisuuteen liittyvistä ominaisuuksista.
Osaatko lukea uudistuvia rengasmerkintojä? Pohjoismaisen kitkarenkaan tunnistaa jatkossa tästä symbolista

EU-rengasmerkintöjen uudistuessa puolentoista vuoden päästä toukokuussa 2021, Pohjoismaiset kuluttajat pystyvät tunnistamaan jääpitomerkinnästä aiempaa helpommin, että kitkarengas on suunniteltu koviin pakkasolosuhteisiin. 

Vaikka lain näkökulmasta Suomessa saakin ajaa niin sanotuilla Keski-Euroopan kitkarenkailla, niiden jääpito ei ole Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltujen renkaiden veroinen. Jatkossa uusi EU-rengasmerkintätarra kuitenkin erottelee kitkarenkaissa myös sen, onko rengas suunniteltu jäisiin olosuhteisiin.

Uusi rengasmerkintätarra tulee olemaan oheisen kuvan näköinen. Ylhäällä vasemmalla on tuttu kuvio renkaan vierintävastuksesta, jolla on suora vaikutus polttoaineenkulutukseen. Yläoikealta löytyy uusi renkaan märkäpitoa mittaava taulukko sinisellä värillä. Tarran alalaidassa on puolestaan renkaan melusta kertoja kuvaaja, keskellä lumipitomerkintä ja oikealla jääpitomerkintä.

Rengaskaupoilla kannattaa huomioida, että monet Keski-Euroopan olosuhteisiin suunnitellut renkaat on varustettu niin sanotulla lumihiutalemerkillä, mutta nimenomaan suomalaisiin olosuhteisiin soveltuvasta renkaasta kannattaa etsiä tarran oikean alakulman jäähuippuisen vuoren kuvaketta.

Nokian Renkaiden kansainvälisistä standardeista vastaavan johtaja Jarmo Sunnari toteaa, että keskieurooppalaiseen talveen suunnitellut renkaat ovat aivan eri asia kuin pohjoismaiseen talveen suunnitellut. 

– Renkaan märkäpito ja jääpito ovat toisilleen vastakkaisia ominaisuuksia, joten jos kuluttaja katsoo vain tarrassa kerrottuja märkäpito-ominaisuuksia, voi tulla hankkineeksi vääränlaiset renkaat. Ongelma on se, että kaikki talvirenkaina markkinoidut renkaat eivät sovellu kaikkiin talviolosuhteisiin, Sunnari sanoo.  

 

AUTOTALLI.COM

Lue myös: Koeajoimme Nokian Renkaiden tämän talven uutuuden Hakkapeliitta LT3:n.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin