Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Chevrolet

Chevrolet esitteli näkyvästi Camaroa ja Corvettea, joissa sinänsä ei ollut mitään uutta. Vähemmälle huomiolle jäi pikkumaasturi Trax, jota oli esillä vain kaksi yksilöä, ovet vielä lukittuina.
Pariisin autonäyttely 2012: Chevrolet

Trax on käytännössä sama auto kuin Opel Mokka. Keväällä myyntiin tulevaa Traxia myydään peräti 140 maassa. USA:han sen on kuitenkin katsottu olevan liian pieni.

Lokasuojapullistusten ansiosta Trax on Mokkaa muhkeamman näköinen, mutta muuten merkityksellisiä eroja on vaikea löytää. Moottorivalikoimassa on 1,6-litrainen bensamoottori, 1,4-litrainen bensaturbo 140-hevosvoimaisena versiona sekä 1,7-litrainen diesel. 4,28-metrinen Trax tulee tarjolle sekä etu- että nelivetoisena versiona. Mokan perusteella Myös Traxin tilat ovat mittoihin nähden mainiot.

Sparkista esiteltiin kevyesti uudistunut malli. Maski on muiden uusien Chevroletien tapaan jaettu kahteen osaan. Takana lisäjarruvalo on siirtynyt yläspoileriin. Sisällä myös pieniä muutoksia ja lisää säilytystilaa keskikonsolissa.

Orlandon moottorivalikoimassa 1,4-litrainen bensaturbo (140 hv) syrjäyttää 1,8-litraisen samoin kuin jo aikaisemmin Cruzessa.



Chevroletin osaston naapurissa konsernisisar Cadillac esitteli uutta pientä ATS-malliaan. Cadillacilla riittää edelleen uskoa yrittää myydä Cadillacia pienemmässä koossa, vaikka ainakin kolme aikaisempaa yritystä ovat päätyneet floppiin. Takavetoisen auton esikuvana sanotaan olevan BMW E46 3-sarja, joka Cadillacilaisten mielestä on sarjansa paras.

Valitettavasti takaistuintiloissa on otettu liiaksikin mallia menneisyyden kolmosbemarista. Polvitilat ovat pikkuautoluokkaa, katto alhaalla ja varpaat eivät mahdu etuistuinten alle. Tavaratila on epäkäytännöllisen muotoinen, mutta sentään laajennettava. Materiaalit ovat osittain laadukkaita.

Takavetoisen ja pituudeltaan 4,64-metrisen ATS:n moottori Euroopassa on 2,0-litrainen bensaturbo (276 hv). Myös 3,6-litrainen V6 on valmistusohjelmassa ja dieseliä luvataan myöhemmin.



Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin