Pariisin autonäyttely 2012: Ford | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Ford

Ford esittelee nykyään tulevia mallejaan yllättävän varhaisessa vaiheessa. Esimerkiksi uutta Mondeota saadaan odottaa Suomeen vuoden 2014 alkuun asti. Nyt myyntiin tuleva Ford B-Max on vastaavasti kiertänyt näyttelyjä jo pari vuotta.
Pariisin autonäyttely 2012: Ford

Uusi Mondeo vastaa pitkälti USA:ssa jo aikaisemmin esiteltyä Fusionia. Ulkomuoto on silti selvää jatkoa edelliselle Mondeolle. Näkyvin muutos on Aston Martinia muistuttava maski (Mondeon kromimaski muistuttaa jopa hieman Miniä).  Sisustukseltaan Mondeo on muuttunut hieman hillitympään suuntaan, vaikka se ei Fordin villeimpiä linjauksia ole edustanut tähänkään asti. Kojetaulu on nyt tyylikäs ja selkeä.

Jo edellinen Mondeo oli mittava auto ja uusi malli on kasvanut 486 sentin pituuteen. Korimallit ovat 5-ovinen viistoperä sekä farmari. Lisäksi ainakin hybridiversio tulee Eurooppaankin sedan-korisena. Hybridissä on litium-ioni-akku.

Moottorivalikoima on tuttua tavaraa. Aloitusmalliin Mondeoksi saa pienemmissä malleissa jo myynnissä olevan 1,0-litraisen bensaturbon. Myös 1,6- ja 2,0-litraiset bensamoottorit ovat ahdettuja. Tarjolla on myös nelivetodiesel.

Myös uusi Kuga on yhteinen malli USA:n Fordin kanssa. Aikaisempaan Kugaan verrattuna tämä merkitsee persoonattomampaa tyyliä niin ulkona kuin sisällä. Hallintalaitteisiin tämä tuo myös selkeyttä. Sisustuksen laatutaso on nykyisen Focuksen alapuolella.Kuga on kasvanut merkittävästi niin ulkomitoiltaan kuin sisätiloiltaan. Polvitilaa takaistuimella on runsaasti ja pääntila riittää lasikatolla varustettunakin. Istuimet ovat hyvät. Tavaratila on suuri. Laajennettuna pohjalle jää suurehko porras. Näkyvyys on muuten hyvä, mutta takapilarit ovat monen muun uutuuden tavoin paksut. Moottorit Kugassa ovat 1,6- ja 2,0-litraisia. Tarjolle tulee myös pelkästään etuvetoisia versioita.

Ensiesittelynsä Pariisissa sai myös uusi Tourneo Connect, joka on selvästi edeltäjäänsä henkilöautomaisemman näköinen. Myös teknisesti se perustuu samaan perusrakenteeseen kuin Focus ja uusi Kuga. Tilaa on silti edelleen runsaasti ja tarjolla on myös pitempi 7 hengen versio Grand Tourneo Connect. Moottoriksi on tarjolla 1,0- ja 1,6-litraiset bensaturbot sekä kolme 1,6-litraista dieseliä. Tourneo Connect ja pakettiautoversio Transit Connect tulevat myyntiin ensi vuoden loppupuolella.

Tourneo Connectin yläpuolella on suoraan VW Caravellen kanssa kilpaileva Tourneo Custom. Se on tonniluokan pakettiautoista selkeästi henkilöautomaisin. Istuimet on vain jostakin syystä jätetty aivan liian lyhyeksi.

Fiesta on ehtinyt 4 vuoden ikään, joten on faceliftin aika. Keulan uudet Aston Martin -muodot ovat helposti erotettavissa vanhasta. Sisätiloissa muutokset ovat pienempiä. Alusta, jousitus ja ohjaustehostin ovat myös kokeneet uudistuksia. Moottorivalikoiman uutuuksia ovat vapaasti hengittävät 1,0-litraiset (65 ja 80 hv) sekä 1,5-litrainen diesel (75 hv). Myös ahdetut 1,0-litraiset bensamoottorit tulevat tässä yhteydessä Fiestaan. Mallistossa säilyvät myös vanhat bensamoottorit, mutta niillä tuskin on tulevaisuutta Suomessa. 182-hevosvoimainen ST tulee ensi vuoden puolella.Ford B-MAX

Romaniassa valmistettava pieni tila-auto B-Max on juuri saapumassa Suomeen. Sen ovikonsepti on luokkansa älykkäin. Keskipilariton rakenne tarjoaa väljän kulkureitin takaistuimelle ja myös etuovien ollessa suljettuna väylä on riittävä. Takaistuimen leveyttä liukuovet mekanismeineen hieman rajoittavat. Ulkoa päin ei arvaisi B-Maxin näkyvyyden rajoitteita. Kolmioikkunat etuovissa ovat hyödyttömät ja takapilaritkin aiheuttavat katvetta yllättävän paljon.

Pääntilaa B-Maxissa on hyvin ja takaistuimen polvitilat ovat riittävät. Pienikokoiset istuimet ovat kelvolliset. Tavaratila on kilpailukykyinen ja välipohjan avulla laajennetusta tilasta tulee lähes tasapohjainen. Laatuvaikutelma on kohtalaisen hyvä oviverhoiluja lukuun ottamatta. B-Maxin moottorivalikoima on samaa kuin Fiestassa. Myynnillisesti merkittävimmät ovat tuoreet 1,0-litraiset bensaturbot.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin