Pariisin autonäyttely 2012: Renault | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Renault

Pariisin autonäyttelyssä suurimmat ja kovimman yleisöryntäyksen saavat osastot ovat tietysti kolmella kotimaisella merkillä, jotka myös ajoittavat merkittävimpiä uutuusesittelyjään omaan näyttelyyn.
Pariisin autonäyttely 2012: Renault

Ranskan ylivoimaisesti suosituin automalli Renault Clio oli nyt uudistumisvuorossa ja siirtyi neljänteen sukupolveen. Renaultin osastolla oli suuri määrä Clioja kirkkaissa väreissä keskelle osastoa rakennetulla kukkulalla.

Pääkilpailijastaan Peugeot 208:sta poiketen Clio kasvoi pituudeltaan hieman 406 senttiin. Merkittävin muutos mitoissa on raideleveyden kasvaminen, mikä yhdessä auton madaltumisen kanssa lupaa hyvää ajettavuudelle. Clio on muotoiltu urheilullisesti ja se on tarjolla vain 5-ovisena versiona sekä farmarina. Clion sanotaan olevan ensimmäinen malli, joka edustaa kokonaisuudessaan Renaultin uutta muotoilutyyliä. Vastaava keulan muotoilu nähtiin jo vuosi sitten uudistuneessa Twingossa. Maski samoin kuin esim. persoonalliset kylkilistat ovat muodikasta kiiltomustaa muovia, joka ei ehkä enää näytä yhtä tyylikkäältä 100 000 km ajetussa autossa. Takaovien kahvat on piilotettu pilariin.

Näyttelyautojen sisustusta hallitsi halvinta versiota lukuun ottamatta varustukseen kuuluva 18-senttinen kosketusnäyttö. Jo perusversiossa on vakiona bluetooth. Joka tapauksessa myös sisustus on muotoiltu modernisti ja toteutettu muovisemmin kuin monessa kilpailijassa. Vaikkapa 208:n sisustus jättää tasokkaamman vaikutelman. Hansikaslokero on erittäin pieni. Näkyvyys eteen on hyvä, mutta taakse heikohko.

Sisätilat eivät ole merkittävästi kasvaneet ja aikuisilla on Clion takaistuimella edelleen ahdasta. Tavaratila on syvä ja lastausaukko yllättävän pieni. Takaistuin on toteutettu niin, että istumamukavuuden kärsimättä selkänoja on taitettavissa täysin vaakatasoon. Se tosin jää selvästi tavaratilan pohjaa korkeammalle. Pehmustukseltaan takaistuin on hieman veltto.

Clion moottorivalikoimassa merkittävin uutuus on 3-sylinterinen 0,9-litrainen bensaturbo TCe 90, jonka kulutuksen luvataan olevan 20 % aikaisempaa 1,2-litraista pienempi. TCe 120 on 1,2-litrainen bensaturbo, jonka yhteyteen on tarjolla kaksoiskytkinvaihteisto samoin kuin uudistettuun 1,5-litraiseen dCi 90 -dieseliin. Malliston huippua edustaa 1,6-litraisella 200-hevosvoimaisella bensaturbolla ja kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu Clio R.S.Farmarimalli Clio Sport Tourer (näyttelyosastolla käytettiin nimitystä Estate) on takaylitykseltään 20 cm perusmallia pitempi. Tavaratila on 30 % suurempi ja lastauskorkeus pienempi. Farmarimalli on muotoilultaan yhtä luonteva kuin viistoperämallikin.

Clioa valmistetaan Ranskassa ja Turkissa. Suomeen uusi 5-ovinen Clio saapuu vuodenvaihteessa ja farmari loppukeväällä.

Clion lähisukulainen on sähköauto Zoe, jonka myynti käynnistyy nyt Keski-Euroopan maissa. Zoe on 2 cm Clioa pitempi. Muotoilussa on monia yhteisiä piirteitä, mutta yhteisiä koripeltejä ei liene yhtään. Zoen muotoilu on pehmeämpää ja ilme Clioa lempeämpi. Sisustus on Clioa persoonallisempi. Useissa näyttelyautoissa oli muuten vaalea sisustus voimakkaan värisillä istuimilla. Istuimissa on kiinteät pääntuet ja verhoilukangas on karkeaa tweed-tyyppistä ja teflon-käsiteltyä.

Zoen hinta Ranskassa alkaa valtion sähköautotuen jälkeen 13 700 eurosta eli samalta tasolta Clion kanssa. Zoen ajomatkaksi luvataan parhaimmillaan 210 km ja jopa pätkäajossa kylmissä olosuhteissa 100 km. Suomeen Zoe tulee vuonna 2014.

Myös uudistuneen Espacen keulassa on haettu samaa tyyliä kuin Cliossa. Futuristinen sisustus on pääosin entisellään. Grand Espace on eräs harvoja eurooppalaisia todella 7 hengelle soveltuvia autoja. Sen istuimet ovat rakenteeltaan massiiviset, joten tavarankuljetustilaa tarvittaessa istuimia on jätettävä kotiin. 2,0-litraisia dieseleitä on kolme eri tehoversiota ja kulutus on pudonnut noin 0,8 litraa.


Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin