Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Seat

Seatilla oli Pariisin autonäyttelyssä ennen näkemätön kahden uutuuden ensiesittely. Lisäksi merkki esitteli uudistetun logonsa.
Pariisin autonäyttely 2012: Seat

Kolmannen sukupolven Leon on rakennettu VW-ryhmän uudelle MQB-perusrakenteelle ja muiden jo julkistettujen sitä käyttävien mallien tapaan myös Leon on noin 90 kg edeltäjäänsä kevyempi. Leon on myös 52 mm vanhaa mallia lyhyempi, mutta sisätilat ovat olennaisesti paremmat. Kattolinja on vedetty niin korkealle, että Leon tarjoaa nyt Golfia vastaavat sisätilat. Osittain tosin pääntilaa on tehty Golfia matalamman takaistuimen avulla. Tavaratila on syvä ja taitettu takaselkänoja jää yli 10 cm tavaratilan pohjaa korkeammalle.

Leonin etuistuimet ovat lievästi urheilulliset ja sellaisena onnistuneet. Takalasi on hyvin pieni ja takanäkyvyys sen takia heikko.  Kojetaulun ilme on Golfia muovisempi ja esim. säilytyslokerot ovat pehmustamattomia.  Peltiä näkyy ovien yläreunoissa Golfin tapaan. Lisävarusteena on saatavissa pari tässä luokassa ennen näkemätöntä varustetta: kosketusnäyttö, joka perustuu etätunnistamiseen eli sitä ei tarvitse koskea sekä LED-ajovalot, joiden hinnasta ei ole vielä puhuttu mitään.

Leonin myynti on sujunut aikaisemmin hieman nihkeästi Espanjan ulkopuolella. Uusi malli on hinnoiteltu aikaisempaa selvemmin Golfia edullisemmaksi. Ulkonäöltään Leon ei minua henkilökohtaisesti sytyttänyt. Pieniä yksityiskohtia lukuun ottamatta muotoilu on tavanomaista ja auto voisi olla vaikkapa jonkin korealaismerkin mallistoa. Leonin moottorivalikoimassa on 1,2-, 1,4- ja 1,8-litraiset TSI:t sekä 1,6- ja 2,0-litraiset TDI:t.



Leonia ennen myyntiin ehtii Toledo, joka poikkeaa Skoda Rapidista lähinnä maskin verran sekä sisustuksessa ratin ja mittarien osalta. 4,48-metrinen Toledo on perusauto, jonka yksityiskohdista näkee, että se on tehty halvalla. Mutta se myös on halpa. Hinta huomioiden löytyy helposti ostajia, joita kovamuovinen sisustus, muutamien varusteiden puute tai alkeellinen muunneltavuus eivät häiritse.

Moottorivalikoimassa on 1.2/75 hv, 1.2 TSI 85- ja 105-hevosvoimaisena versiona, 1.4 TSI vain DSG-vaihteisena sekä 1.6 TDI 105-hevosvoimaisena. Skodaan tarjottava 90-hevosvoimainen dieselversio puuttuu. Varusteissa on pieniä eroja Skodaan verrattuna, mutta tavanomaisen perustason ylittäviä varusteita ei ole Seatiinkaan saatavissa navigaattorin ja peruutustutkan lisäksi. Vakionopeussäädin on Ranskassa vakiovaruste jo Ambiente-mallissa.

Mii-mallistoon esiteltiin urheilullinen FR-malli, jossa on varsin näyttävät levikkeet ja koristelut. Näin Seatilla on tarjota jotakin, mitä Up ja Citigo eivät tarjoa. Moottori on sama 75-hevosvoimainen kuin vakiomallissa.



Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin