Pariisin autonäyttely 2012: Volkswagen | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Volkswagen

Volkswagen Golfin ensiesittely on automaailman merkkitapauksia, vaikka Golfin kehitys tapahtuukin pienin askelin.
Pariisin autonäyttely 2012: Volkswagen

 

Tällä kerralla tosin pinnan alla on enemmän uutta kuin ulkokuoressa, kun malli siirtyy uuteen modulaariseen perusrakenteeseen, jolle tullaan rakentamaan kymmeniä automalleja.

Golfin perinteisesti lyhyt akseliväli on kasvanut 59 mm ja pituus 56 mm. Lievästä koon kasvusta huolimatta uusi Golf on jopa 100 kg edeltäjää kevyempi. Moottorivalikoimassa merkittävin uutuus on sylinterien poiskytkennällä varustettu 140-hevosvoimainen 1.4 TSI. 2,0-litraisen moottorin teho on kasvanut 150 hevosvoimaan. Kaikista versioista on viilattu muutamia grammoja päästöarvosta. Vielä konseptina esitelty BlueMotion-malli pääsee nyt lukemaan 85 g/km. Myös 220-hevosvoimainen GTI on varsin taloudellinen 6 litran lukemallaan.

Golf tarjoaa luokkansa esikuvaksi kelpaavat sisätilat sekä mukavat istuimet. Etuistuimen pääntilojen osalta edeltäjäänsä matalampi Golf on kuitenkin aikaisempaa niukemmin mitoitettu. Näkyvyys on parempi kuin monessa muussa uutuudessa, vaikka juuri Golfin tunnusmerkkeihin kuuluvat leveät takapilarit. Golfin tavaratila kasvanut lähinnä leveyssuunnassa. Laajennettuna tila on täysin tasainen. Tältä osin istuinten suunnittelijat ovat tänä vuonna parantaneet tuloksiaan aikaisempaan verrattuna.

Golfin viimeistelyn laatu ei ole kehittynyt korealaisten hyökkäyksestä huolimatta. VW:n osastolta oli tietoisesti jätetty pois kaikki edelliseen Golfiin perustuvat mallit Sciroccoa lukuun ottamatta, mutta ilman vertailukohtaakin voi todeta esim. pehmeän muovin osuuden sisustuspaneeleissa olevan vähäistä. Golf on asettanut tässä mittapuun muillekin valmistajille. Esimerkiksi etuovien yläreunan paneelit ovat pehmustetut, mutta takaovien kovamuovia. Tilanne on sama lähes kaikissa Golfin kilpailijoissa lukuun ottamatta premium-malleja, Hyundai i30:a ja Kia Cee’diä, joissa pehmustetta riittää takaoviinkin. Myös istuinverhoilu on vielä Comfortline-tasolla varsin yksinkertaista. Koripellin väriä näkyy sisällä ikkunoiden reunoissa enemmän kuin monessa kilpailijassa.

Beetleen (Ranskassa Coccinelle) lanseerattiin R-Line -paketti, joka muuttaa Sport-mallin ulkonäköä entistä sporttisemmaksi.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin