Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Perästä viistetty käytännöllisyyttä unohtamatta – tällainen on Audi Q3 Sportback

Valinnanvara coupé-tyylisten katumaastureiden joukossa kasvaa, kun Audi tuo markkinoille uuden Q3 Sportback -mallin.
Perästä viistetty käytännöllisyyttä unohtamatta – tällainen on Audi Q3 Sportback

Vaihtoehtojen puutteesta saksalaisten premium-autovalmistajien katumaasturimallistoja ei voi moittia. Kokoluokkia löytyy niin Audilta, BMW:ltä kuin Mercedes-Benziltäkin kompakteista katumaastureista aina valtaviin seitsemänpaikkaisiin luksusjättiläisiin. Oikean koon lisäksi katumaastureita on valittavissa myös erilaisina korimalleina.

Suoraan BMW X4:n ja Mercedes-Benz GLC Coupén kilpailijaksi saapuva Audi Q3 Sportback vannoo tyylikkyyden ohessa käytännöllisyyden nimeen. Tavaratilaa on reilusti 530 litran edestä ja takaistuinten asettelu on monipuolisesti muokattavissa. Myös keväisessä uuden BMW X4:n koeajossa huomasimme, ettei tyylikkäästi perästä muotoiltu coupé-henkinen katumaasturi tarkoita pieniä sisätiloja.

Audi Q3 Sportback tuodaan Suomeen aluksi etuvetoisena 1,5 TFSI S tronic -mallina, jonka 150 hevosvoimaa tuottavaan bensiinimoottoriin on yhdistetty 48 V:n kevythybridijärjestelmä. Sähköistyksen kerrotaan leikkaavan polttoaineenkulutuksesta parhaimmillaan 0,4 litraa sadalla kilometrillä. Kyseisen auton myynti alkaa syksyllä ja mallisto laajenee loppuvuonna tehokkaammalla dieselmoottorilla ja quattro-nelivedolla.

Audi Q3 SPortback ohjaamo

Uusi Q3 Sportback on 4,50 metriä pitkä, 1,8 metriä leveä ja 1,55 metriä korkea. Akseliväliltään 2,68 metriseen autoon on mahdutettu pituussuunnassa säädettävät takaistuimet, joissa säätövaraa on 13 senttimetriä. Edessä istuimet ovat vakiona urheilullisesti muotoillut, mutta niiden sähkösäätöisyys tulee tilata lisävarusteena. Erityistä sisätilatunnelmaa kaipaaville on tarjolla myös lisävarusteinen led-sisävalopaketti, josta löytyy 30 eriväristä valaistusvaihtoehtoa. 

Audin MMI Navigointi plus -järjestelmään on tuotu aiempaa enemmän älyä, ja järjestelmä toimii vapaasanahaulla tunnistaen aiempien matkojen perusteella suosituimpia kohteita. Navigointi osaa huomioida ehdotuksissa myös liikennemäärät ja matkustusajankohdat.

Osassa eurooppalaisia kaupunkeja uusi Audi Q3 Sportback osaa hyödyntää myös liikennevalotietoja Car-to-X -nimisen palvelun myötä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuljettaja saa tietoa liikennevalojen vaihtumisista virtuaalimittaristoon jo ennakkoon, jolloin kuljettajan ajotavasta riippuen risteyksiä voidaan lähestyä taloudellisemmin ennakoiden.

Kuvat: Audi

AUTOTALLI.COM

Katso Audi-malliston uudet autot

Katso Audi Q3-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Audi vaihtoautot

Katso myytävät Audi Q3 vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin