Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pikkuleijona uudistuu – Peugeot 2008 jatkossa myös täyssähköisenä

Peugeot-malliston pienin katumaasturi 2008 uudistuu täydellisesti. Samalla markkinoille saadaan myös merkin ensimmäinen täyssähköinen SUV.
Pikkuleijona uudistuu – Peugeot 2008 jatkossa myös täyssähköisenä

Peugeot 2008 uudistuu vastaamaan niin ranskalaismerkin tämän hetkistä muotokieltä kuin tekniikkaakin. Täysin uusi Peugeot 2008 tullaan näkemään Suomessa jo ensi vuoden alussa sekä polttomoottori- että täyssähkömalleina. 

Uutuus pohjautuu uusimman sukupolven muunneltavalle CME-alustarakenteelle, joka mahdollistaa yhtäläiset tilat sekä poltto- että sähkömoottorilla varustelluille malliversioille. Uusi täyssähköinen Peugeto e-2008 tulee olemaan erityisen tarkkailun alla, sillä malli sijoittuu erittäin kuumaan segmenttiin. Täysin sähköllä kulkevia kompakteja katumaastureita ei vielä toistaiseksi juuri löydy markkinoilta Hyundai Kona electriciä lukuun ottamatta.

Peugeot e-2008 on luonteva jatko uudelle e-208 -mallille, joka esiteltiin kuluvan vuoden keväällä Geneven autonäyttelyssä. Autot hyödyntävät samaa voimalinjaratkaisua, jossa 50 kWh:n akustolla saavutetaan 310 kilometrin toimintamatka WLTP-mittaustavan mukaan laskettuna.

Sähkömoottorin teho on 100 kW eli 136 hevosvoimaa ja huippuvääntö 260 newtonmetriä. Auto pystyy vastaanottamaan sähköä pikalatauksessa enimmillään 100 kW:n teholla, jolloin tyhjäksi ajettu akku saavuttaa 80 prosentin varaustason noin 30 minuutissa.

Kotiin kiinteästi asennettavalla Wallbox-latauslaitteella latausteho on kolmivaihevirralla 11 kW ja yhdestä vaiheesta 7,4 kW. Näin ollen auton lataaminen kestää noin 15 tunnista 8 tuntiin. Perinteisestä suko-pistokkeesta ladattaessa täysi varaus saavutetaan noin 16 tunnissa.

Uudenlaisia oheispalveluja

Peugeot kertoo panostavansa uuden täyssähköisen e-2008:n myötä myös erilaisiin palvelukokonaisuuksiin, jotka helpottavat siirtymistä sähköiseen aikakauteen. Tarjolle tulee esimerkiksi auton latauspassi, jolla voi käyttää yli 85 000 julkista latauspistettä ympäri Eurooppaa. Myös auton rahoitukseen on mahdollista liittää huoltosopimuksia sekä erilaisia avustavia palveluja. Yksityiskohtia ja hinnoittelua ei tosin ole vielä julkaistu.

Uusi Peugeot 2008 tulee edustamaan merkin uusinta osaamista liitettävyyden ja tietoviihdejärjestelmän osalta. Peugeotille tyypilliseen tapaan ohjaamon asettelu noudattelee i-Cockpit-konseptia, jossa mittaristoa katsellaan pienikokoisen ohjauspyörän yli. Tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö on uutuudessa suurimmillaan 10 tuumaa. Mittaristo on saanut uudessa 2008:ssa kolmiulotteisen ilmeen.

Bensiini- ja dieselmoottoreita on tarjolla viisi eri vaihtoehtoa. Bensiinimoottorin ovat kolmisylinterisiä 1.2-litraisia PureTech-malleja tehoiltaan 100, 130 ja 155 hevosvoimaa. Kahden tehokkaamman yhteyteen voi valita 8-portaisen perinteisen momentinmuunninautomaatin, joka osoittautui esimerkiksi Peugeot Rifterin koeajon yhteydessä erittäin hyvin toimivaksi.

Dieselmoottorit ovat nelisylinterisiä 1.5-litraisia BlueHDi-moottoreita tehoiltaan 100 tai 130 hevosvoimaa. Näistä tehokkaamman saa niin ikään uudella EAT8-automaattivaihteistolla.

Kompakteista ulkomitoista huolimatta 4,3 metriseen autoon on saatu mahdutettua 434 litran tavaratila. Matkustamon voi odottaa olevan myös varsin kelvollisen kokoinen, sillä akseliväli uudessa 2008:ssa on 2,6 metriä.

Uusi Peugeot 2008 valmistetaan Espanjassa, missä tuotanto aloitetaan tämän vuoden loppupuolella. Auton virallisen ensiesittelyn voi odottaa olevan viimeistään syksyn Frankfurtin autonäyttelyssä.

Kuvat: Peugeot

 

AUTOTALLI.COM

Katso Peugeot-malliston uudet autot

Katso Peugeot 2008-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Peugeot vaihtoautot

Katso myytävät Peugeot 2008 vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin