Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Škoda Octavia on Vuoden Auto Suomessa 2021 – merkki jatkoi voittoputkeaan

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailun kolme eniten ääniä saanutta automallia olivat Škoda Octavia, Volkswagen ID.3 ja Toyota Yaris.
Škoda Octavia on Vuoden Auto Suomessa 2021 – merkki jatkoi voittoputkeaan

Uusi Škoda Octavia vei voiton tämänvuotisessa Vuoden Auto Suomessa -kilpailussa. Voitto oli Škodalle jo toinen putkeen, sillä viime vuonna Kamiq-malli vei kilpailun kirkkaimman mitalisijan. 

Vuoden Auto Suomessa -kilpailua on järjestetty vuodesta 2014 alkaen. Valinnan tekevät suomalaiset yli sata liikenteestä ja autoista kirjoittavaa Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsentä.

Kaikkiaan tämän vuoden kilpailussa oli ehdolla 27 uutuusautomallia, joista auto- ja liikennetoimittajat äänestivät finaalikierrokselle kuusi suosikkiaan.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -tulokset finaalikierroksella: 

  1. Škoda Octavia (172 p.)
  2. Volkswagen ID.3 (146 p.)
  3. Toyota Yaris (121 p.)
  4. Peugeot 2008 (95 p.)
  5. Porsche Taycan (90 p.)
  6. Renault Captur (81 p.)

Autoalan suuri murros voimalinjojen sähköistymisestä oli vahvasti läsnä myös kilpailussa. Finaaliin ylsi peräti kolme automallia, jotka ovat saatavana täyssähköisinä (Volkswagen ID.3, Peugeot 2008 ja Porsche Taycan).

Škoda Octaviasta ja Renault Capturista on tarjolla pistokkeesta ladattavat hybridimallit, kun taas Toyota Yaris on suosittu nimenomaan perinteisen hybridivoimalinjansa ansiosta.

Lue lisää Skoda Octavia iV -lataushybridin koeajosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin