Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomen edullisin täyssähköauto reilulla 15 000 eurolla – akkukapasiteetti yllättää positiivisesti

Suomen edullisin täyssähköauto Seat Mii electric ei koollaan koreile, mutta pariskunnalle tai perheen kakkosautoksi se saattaa riittää.
Suomen edullisin täyssähköauto reilulla 15 000 eurolla – akkukapasiteetti yllättää positiivisesti

Volkswagen-konserniin kuuluva Seat tuo Suomeenkin poikkeuksellisen edullisen Mii electric -täyssähköauton. Lähtöhinnaltaan 19 388 euroa maksavaan Seat Mii electriciin saa ensinnäkin valtion myöntämän täyssähköauton hankintatuen 2000 euroa, minkä lisäksi vuoden 2019 loppuun asti auton maahantuoja tarjoaa 2000 euron lisäalennuksen. Niinpä auton lähtöhinta asettuu Suomessa 15 388 euroon. 

Vaihtoehtoisesti auton voi hankkia 48 kuukauden mittaisella yksityisleasingsopimuksella, jonka kuukausihinta ilman käsirahaa on 199 euroa. Sopimukseen sisältyy 40 000 ajokilometriä eli 10 000 kilometriä vuodessa.

Erityisen mielenkiintoiseksi Seat Mii electricin tekee nettokapasiteetiltaan 32,3 kWh:n ajoakusto, joka riittää tämän kokoisella autolla kaupunkiajossa 359 kilometrin toimintamatkaan. Yhdistetyssä ajossa valmistaja kertoo auton toimintamatkaksi WLTP-mittaustavalla 260 kilometriä.

Seat Mii electric on sisarmalli Skoda CITIGOe iV -mallille, johon tutustuimme keväällä Bratislavassa. Katso videolta auton sisätilat.

Mii electricin pystyy lataamaan CCS-pikalaturilla 40 kw:n teholla, eli auto sopii varsin hyvin myös kaupunkiasujalle, jolla ei välttämättä ole mahdollisuutta kotilataukseen.

Tilojensa puolesta 3,55 metriä pitkä Mii electric ei ole perhekäyttöön suunniteltu, mutta esimerkiksi kahdelle auto sopii mainiosti. Tavaratila on perusasennossa 251 litraa ja takaistuimet taitettuina 923 litraa.

Auton etäkäyttö puhelimella vakiona

Käytettävyyden kannalta varsin oleellinen vakiovaruste, joka ei kuitenkaan ole tämän hintaluokan autossa itsestäänselvyys, on Seat Connect -etäkäyttöpalvelu. Se mahdollistaa auton toimintojen hallitsemisen älypuhelimella etänä muun muassa ilmastoinnin, ovien avaamisen ja lukitsemisen sekä pysäköintipaikan osalta.

Seat Mii electric pikalataus

Seat Mii electric on tarjolla kahdella eri varustetasolla (Mii electric ja Mii electric Plus) sekä viidellä lisävarustepaketilla (mukavuus, kaksi erilaista käytettävyyspakettia, tilapäislatauslaite ja led-päiväajovalot).

Mii electric -varustelutason vakiovarusteisiin kuuluvat mm. monitoiminäyttö, audiojärjestelmä 5” värinäytöllä (sis. 2 kaiutinta), halogeeniajovalot, Bluetooth ja USB-liitäntä, navigointi DriveMii-sovelluksen kautta, Seat Connect -etäkäyttöpalvelut, automaattinen ilmastointi Climatronic, kauko-ohjattu keskuslukitus, Hill Hold -mäkilähtöavustin, Lane Assist -kaistanpitoavustin, liikennemerkkien tunnistus, lämmitettävä tuulilasi ja sade-ja valotunnistin, coming home -saattovalolla sekä 14” teräsvanteet pölykapselein. Mii electricin mukana tulee aina myös CCS pikalataus (DC 40 kW) ja Mode 3 -latauskaapeli. 

Mii electric Plus -varustelutason mukana tulevat lisäksi esimerkiksi sumuvalot, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja käsijarrukahva, musta sisäkatto ja kahdessa osassa taitettava takaistuinten selkänoja sekä suuremmat 16” kevytmetallivanteet. Mii electric Plussassa lisäksi myös Type 2 Suko -tilapäislatauslaite (1,8 kW).

Seat Mii electric Tekniset tiedot

Moottori: maksimiteho 61 kW (83 hv), maksimivääntö 212 Nm

Akku: litiumioniakku, nettokapasitetti 32,3 kWh

          latausaika AC 7,2 kW – 80 % saakka neljässä tunnissa

          latausaika DC 40 kW – 80 % saakka yhdessä tunnissa

Toimintamatka: yhdistetty 250–259 km (WLTP), kaupunki 350–359 km (WLTP)

Suorituskyky: kiihtyvyys, 0–50km/h 3,9 sekuntia, 0–100 km/h 12,3 sekuntia - huippunopeus 130 km/h

Mitat: pituus 3 556 mm, leveys 1 645 mm, korkeus 1 481 mm ja akseliväli 2 421 mm

Tavaratila: 251 litraa (takaistuimet taittettuina 923 litraa)

 

AUTOTALLI.COM

Katso myytävät uudet Seat Mii -mallisarjan autot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin